16GB 3600MHz - 4000MHz RAM Önerisi yapar mısınız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onemack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Merhabalar,

2*8 şekilde ram alacağım 3600mhz - 4000mhz arasında CL değeri ne kadar önemli cl 16 ile 18 arasında fark var mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Ram Alacağım Öneri İstiyorum

INTEL bir sistemse CL değeri frekanstan sonraki düşünülecek şey olmalı ama 3600MHz bir belleği CL17 üzerinde asla tercih etmeyin tabi. AMD platformunda frekans ve CL arasındaki denge daha önemli.

Platformunuzu (CPU ve anakart) olarak belirtin ve birde bütçe limiti verin önerinizi yapayım.

KS

Onemack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
RE: Ram Alacağım Öneri İstiyorum

Bütçe olarak 1.500üzerine cıkmak istemiyorum çok ıyı bır secenek olmadıgı taktirde 
işlemci 5600x alacağım ve anakart b550 tomahawk

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

3600MHz üzerini AMD sistemlerde pek önermem. Bence Crucial markasında 3600MHz CL16 bir bellek alıp manuel OC 4000MHz hıza çıkartmak daha mantıklı olur. Performans sizi tatmin etmezse orijinal frekansında kullanırsınız. Önerinizi yapacağım.

Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3600MHz DDR4 CL16 BL2K8G36C16U4B Bellek Ram - 1.250 TL - Bu ürünü alabilirsiniz. Piyasadaki "Manuel" OC performansı en iyi bellek diyebilirim kendisi için. Birde bir üst serisi olan MAX serisi geldi ülkemize ama stokta bulamadım ki bulsam bile fiyatı daha pahalıdır kesin.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
RE: Cvp: Ram Alacağım Öneri İstiyorum

ugur.gozaydin' Alıntı:
3600MHz üzerini AMD sistemlerde pek önermem. Bence Crucial markasında 3600MHz CL16 bir bellek alıp manuel OC 4000MHz hıza çıkartmak daha mantıklı olur. Performans sizi tatmin etmezse orijinal frekansında kullanırsınız. Önerinizi yapacağım.

Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3600MHz DDR4 CL16 BL2K8G36C16U4B Bellek Ram - 1.250 TL - Bu ürünü alabilirsiniz. Piyasadaki "Manuel" OC performansı en iyi bellek diyebilirim kendisi için. Birde bir üst serisi olan MAX serisi geldi ülkemize ama stokta bulamadım ki bulsam bile fiyatı daha pahalıdır kesin.

Max olarak bahsettiğiniz ram bu mu?
Crucial Ballistix Max RGB 16 GB (2x8) 4000 MHz DDR4 CL18 BLM2K8G40C18U4BL Bellek Ram

Birde bunu buldum.

Crucial Ballistix Max 16 GB (2X8GB Kit) Ddr4 4000MHZ Pc Ram Bellek BLM2K8G40C18U4B

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Evet MAX serisi bunlar ama ülkemize düşük CL değeri olan modelleri gelmemiş sanırım. 5100MHz CL19 sürümleri var DDR4 olarak kendi sitesinde Curucial markasında. DDR5 giriş seviyesi frekansından(4800MHz) yukarıda yani. Bence 4000MHz CL18 iyi değil bu seride.

4000MHz CL18 genel olarak iyi görülebilir ama bence CL değeri daha düşük olmalıydı.  Bu arada Hepsibuda sitesindeki bellekte MAX ama RGB değil ve oda 4000MHz CL18 versiyonu yani RGB olan link daha iyi.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Yanlış hatırlamıyorsam 4000 mhz Cl 18 micron çip yani 3600 MHz Cl 16 ile aynı . 
ama üst versiyonlar Samsung çip. Bi bakıp teyit etmek gerekiyor . Uğur gerekli bilgileri yazmış. Eline sağlık.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

@"BatuhanKLC" Yine şu yonga olayına girme, çıkamıyoruz işin içinden. Beni mi deniyon ya... :D :D :D Şaka maka yıllardır sistemler öneriyorum daha bellek yongasına bakıp sistem önerdiğimi hiç hatırlamıyorum ve tek sorun şikayet almadın bu konuda. Yok uyumsuzmuş yok OC performansı kötüymüş filan.

Bu arada yongası ne olursa olsun bu yukarıdaki 2 Crucial bellek içinde OC performanslarına baktım. Gayet iyiler AMD veya INTEL fark etmiyor.

NOT: Yongalar aynı değil. Düz Ballistix modelde Micron C9BKV yongaları kullanılırken MAX serisinde bu 4000MHz modelde D9XPF yongaları kullanılıyor.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Ram Alacağım Öneri İstiyorum

ugur.gozaydin' Alıntı:
@"BatuhanKLC" Yine şu yonga olayına girme, çıkamıyoruz işin içinden. Beni mi deniyon ya... :D :D :D Şaka maka yıllardır sistemler öneriyorum daha bellek yongasına bakıp sistem önerdiğimi hiç hatırlamıyorum ve tek sorun şikayet almadın bu konuda. Yok uyumsuzmuş yok OC performansı kötüymüş filan.

Bu arada yongası ne olursa olsun bu yukarıdaki 2 Crucial bellek içinde OC performanslarına baktım. Gayet iyiler AMD veya INTEL fark etmiyor.

NOT: Yongalar aynı değil. Düz Ballistix modelde Micron C9BKV yongaları kullanılırken MAX serisinde bu 4000MHz modelde D9XPF yongaları kullanılıyor.

Bak ne güzel yongaları da öğrenmiş olduk işte  :D :D :angel:  çok eğlendim ama bu mesajına  :rolleyes: . Bro uyumsuz ram kalmadı ki zaten Cl 16 3000 MHz altına düşmediğimiz sürece ddr 4 de piyasada uyumsuz ram yok . Ben ilerde ddr 5 ler yaygınlaştıktan sonra ddr 4 sistemlerin OC yoluna gideceğini düşünüyorum birçok kullanıcının onun için bahsediyorum . Ya da OC yapmak isteyen olur yardımcı da olurum belli mi olur  :) .

KS

Onemack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Cvp: 16GB 3600MHz - 4000MHz RAM Önerisi yapar mısınız?

Son Bir Şarkı Daha İstiyorum - RGB Olan Ram Önerebilme Şansınız Var mı ? Aynı Şartlar Altında  Fiyat Artabilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BatuhanKLC' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Bak ne güzel yongaları da öğrenmiş olduk işte  :D :D :angel:  çok eğlendim ama bu mesajına  :rolleyes: . Bro uyumsuz ram kalmadı ki zaten Cl 16 3000 MHz altına düşmediğimiz sürece ddr 4 de piyasada uyumsuz ram yok . Ben ilerde ddr 5 ler yaygınlaştıktan sonra ddr 4 sistemlerin OC yoluna gideceğini düşünüyorum birçok kullanıcının onun için bahsediyorum . Ya da OC yapmak isteyen olur yardımcı da olurum belli mi olur  :) .

Ya zaten işin gırgırındayım. Yongalara sırf sen bil diye baktım yoksa ilgilenmezdim. :D Bu arada eğer bütçesi varsa kullanıcılara uzun zamandır sadece Crucial markasından bellek önermemin sebebi manuel OC olayında neredeyse hiçbir marka anakart ve CPU ile sorun yaşatmıyor olması.

Onemack' Alıntı:
Son Bir Şarkı Daha İstiyorum - RGB Olan Ram Önerebilme Şansınız Var mı ? Aynı Şartlar Altında  Fiyat Artabilir

Crucial 8GB 3600MHz CL16 RGB BL8G36C16U4BL - 717 TL x2 adet bu üründen alabilirsiniz. Yada Crucial Ballistix Max RGB 16 GB (2x8) 4000MHz CL18 BLM2K8G40C18U4BL - 1.639 TL yada bu ürünü alabilirsiniz.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
ugur.gozaydin' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Ya zaten işin gırgırındayım. Yongalara sırf sen bil diye baktım yoksa ilgilenmezdim. :D Bu arada eğer bütçesi varsa kullanıcılara uzun zamandır sadece Crucial markasından bellek önermemin sebebi manuel OC olayında neredeyse hiçbir marka anakart ve CPU ile sorun yaşatmıyor olması.

Onemack' Alıntı:

Crucial 8GB 3600MHz CL16 RGB BL8G36C16U4BL - 717 TL x2 adet bu üründen alabilirsiniz. Yada Crucial Ballistix Max RGB 16 GB (2x8) 4000MHz CL18 BLM2K8G40C18U4BL - 1.639 TL yada bu ürünü alabilirsiniz.

Eyvallah bro teşekkür ederim.  :rolleyes:

KS

Onemack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
ugur.gozaydin' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Onemack' Alıntı:

Siz hangisini önerirsiniz cl18 olan mı cl 16 olan mı ? fiyat konusunda ikiside olabilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

3600MHz CL16 alırsanız manuel OC ile 4000MHz sularına kendiniz OC edebilirsiniz. CL18 değerinden daha düşük CL değeriyle 4000MHz hızında kullanmanız olası. MAX diğer bellekteyse 5000MHz hızlara çıkma potansiyeliniz var oda manuel OC ile tabi. Bu MAX serisiyle DDR4 7004MHz OC rekoru kırılmıştı.

Karar sizin ben net şunu alın diyemem ama büyük ihtimalle MAX modeli seçerdim ben ve B550 Tomahawk anakartın desteklediği 5100MHz+ OC potansiyelini bir zorladım.

KS

Onemack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
RE: Cvp: 16GB 3600MHz - 4000MHz RAM Önerisi yapar mısınız?

ugur.gozaydin' Alıntı:
3600MHz CL16 alırsanız manuel OC ile 4000MHz sularına kendiniz OC edebilirsiniz. CL18 değerinden daha düşük CL değeriyle 4000MHz hızında kullanmanız olası. MAX diğer bellekteyse 5000MHz hızlara çıkma potansiyeliniz var oda manuel OC ile tabi. Bu MAX serisiyle DDR4 7004MHz OC rekoru kırılmıştı.

Karar sizin ben net şunu alın diyemem ama büyük ihtimalle MAX modeli seçerdim ben ve B550 Tomahawk anakartın desteklediği 5100MHz+ OC potansiyelini bir zorladım.

İlgi Ve Alakanız İçin Teşekkürler,4000Mhz Ramleri Sipariş Verdim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri