16GB RAM(8 KULLANILABILIR)

lolyoucsgo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
UcRg55

LEXSP7

tTOVIM

c7n8GGhttp:

Arkadaşlar merhaba. 16 gb ram aldım 2.el ve hepsi sorunsuz geçti testlerden. Fakat 16 GB Ram'ı görmesine rağmen 8 gb kullanılabilir ibaresiyle karşılaşıyorum.Windows 7 Home basic'ti işletim sistemim, en fazla 8 gb  destekliyor diye hadi dedim ultimateye format atayım ama sonuç aynı. Bütün kombinasyonları denedim ramlarla, yerlerini değiştirdim, teker teker denedim,  Ne yaparsam yapayım 16 gb ram'in 8ini gösteriyor. Çift çalışcak şekilde denedim, bir çift tam 8 gb gösteriyor, o çifti bozup birini değiştiriyorm tekrar 8 gb gösteriyor ama 4 kullanılabilir diyor busefer. Acaba ramlermi uyumsuz? Fotoğraflarını atıyorum, yardımcı olanın kulu kölesi olacam 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum farklı anakart taktım sorun aynı.Bunu çözeyim derken eski anakartımı yaktım. Yenisinden yazıyorum şimdi. Eğer sorunumu çözebilecek kim varsa o kişiye aylık 700 tl getirisi , 100win 100k point veren faceit hesabımı veya isterse gta5 ve 350 lira değerinde lol hesabımı vericem. Zaten oynamadığım oyunlar artık ve csgodan başka birşey gözüm görmüyor lütfen yardımcı olun.

Sistemim : 990FXA ud3 Anakart 
GTX 750 Tİ Ekran kartı
FX 8300 3.3 GHZ 8 çekirdek işlemci. Lütfen yardımcı olun :(

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Merhaba bios üzerinde kaç gb ram görüntüleyebiliyorsunuz? Bu sorunla karşılaşan bazı arkadaşlar da oldu Biosda bütün ram değerleri gözüküyor. Oyun içerisinden de 8GB'dan fazla ram kullanımı yaşanıyordu. Sorun olmuyordu açıkçası.

Hocam neden Windows 10 kullanmıyorsunuz? Sisteminiz için gayet iyi bir işletim sistemi. Hem driver hem de oyun konusunda rahat edersiniz

KS

lolyoucsgo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam windows 10 çok optimizasyonu iyi değil diye düşünüyorum o yüzden sevmiyorum alışamadım temasına falanda. Ram sorununu ççözdüm farklı CL değerlerindeymiş 2 ramda. Biri 10 birisi 11  :D CSGO oynuyorum adamlar yokken 250 fpslerde dolanıyor fakat 5 kişi toplu adamları görünce direk 70-90 lara düşüyor FPS Bunun sebebi acaba Ram yetersizliğimidir anlamadım gitti.. Ramları yükselticem şuan 8 kullanıyorum bakalım. Bugün dxdiagdan baktım 2048 mb yazacağına şu şekilde yazıyor ; Ben anakarta yanlış bios yükleme sonucu pert ettim. Yeni anakart aldım. Voltaj ayarlarını bios ayarladığı için fazla akım gidip acaba işlemci veya ekran kartınımı yaktım veya psuyumu yaktım diye düşünüyorum. Eski sistemimdeki parçaları kullanıyorum şuanda. Overclock yaptım daha önce ekran kartı ve işlemciye gayet normal oynuyordum. Birgün dondu pc geceydi kapattım sabah açtığımda bu problemle karşılaştım.  Acaba oc sonucu ekran kartımı yandı ki? Sistemime sahip birsürü kişi 250-300 fps alıyor benim böyle bir problemim oldu şimdide.. https://hizliresim.com/arj8Jk Ekran kartına zarar gelse bu şekilmi gösterir?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri