17K Monitör dahil sistem önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar.
17K kadar bir bütçem olacak kredi çekeceğim.Fazlaca araştırma yapmaya çalışıyorum sistem toplama konusunda tecrübesizim. Uğur hocamın tavsiyelerini okudum bolca diğer konulardan. Önce kafa yapımı söyleyim mevcut laptobumu 1100 tl ye 7 sene önce aldım 3 kere fanını değiştirdim. Artık cs go oynatmıyor.(oyunda ekran donuyor ve oyundan çıkmak zorunda kalıyorum.)Bu yüzden sistem toplamak istiyorum ama toplayacağım sistem 10 sene götürsün. Ağırlığım cs go güncel oyunlarıda oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Kıymetli hocalarım ve arkadaşlar söylediğim şey dalga geçilecek birşeyse lütfen dalga geçmeyin bilgisizliğime verin. 
Saçma biliyorum ama ekran kartım %100 yükte 65 dereceyi geçmesin işlemcimde öyle. Ağırlık cs go olduğu için Uğur hocam ryzen işlemci önerecek yüksek ihtimalle sıvı soğutma kullanmak istemiyorum bakımı zor olur diye.(senede bir kere bakım yaparım macun vs. oda yaz başlamadan yaparım bakımı kafam rahat kullanırım laptobumu hep böyle kullandım.)Uzun lafın kısası Uğur hocam dalga geçmeyin :D isteklerim saçma olabilir. İsteğim 1080p 144hz ultra ayarlarda oyun oynamak öncelikli olarak cs go tabi ki. Nasipse toplayacağımız sistem beni 5-10 sene götürsün.
Özet olarak 17K bütçeye ısınmayacak(çünkü render falan gibi işlerim olmaz öyle 1080p de ultrada oyun oynarım en fazla işlemcide ekran kartıda 65 dereceyi geçmesin mümkünse böyle birşey) 5-10 sene kadar götürecek(kimse bununda garantisini veremez ama o kadarda para veriyoruz) 144 hz 1ms monitörlü(cs go için) bir sistem toplamak istiyorum.
Dipnot : 2K ve 4K da oyun oynayacağımı sanmıyorum.
Saygılarımı iletiyorum tekrardan iyi forumlar.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki Uğur hocam. Ayın kaçı gibi gelir 3070 ? Ona göre parayı ayarlamak istiyorum.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur Bey belirtmiş zaten diğer ay yeni kartlar satışta olacak ve ileriye dönük çok iyi bir sistem toplayabilirsiniz.Konunuz açık kalacak satışa çıktığında önerei yapacağız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu ayın 28 inde AMD yeni kartını gösterecek ve 29 unda 3070 satışa çıkacak ve bir ihtimal alt segment kartarda tanıtılabilir. Önümüzdeki ayın ilk yarısında satışta olur modeller ki önümüzdeki ayın 5 inde AMD Ryzen 5000 serisi işlemcileride satışa çıkacak yani her halükarda beklemek mantıklı olur.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam hocam bekleyelim. Dediğiniz gibi almışken 1 kere para verip sağlamını alırız iyi olur.Teşekkür ettim tekrardan.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam r7 3800x bir işlemci ile rtx 3070 bi ekran kartını oc yapmadan yada şöyle söyleyeyim rtx 3070 i sessiz moda alsam 1080p de darboğaz yapar mı ? Diyelim ki yapacak nereye baksam herkes yapar demiş. Bu darboğaz kasma donma ani fps düşüşü takılma ya da ekran kartına zarar verecek birşey yapar mı ? Ömründe azalmaya neden olur mu ? Cs go yu 1080p 144hz 1ms olarak oynamak istiyorum. Birde bu 3070 1080p de cs go da 2060 dan az mı fps verir? Performansı 2060 tan düşük mü olur ? Sorularım cehaletten kaynaklı. Bilmiyorum öğrenmek istiyorum.
Saygılarımla...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Darboğaz yapar ama bu ne kadar yapar bilemem. Takılma vs. yaşar mısınız bilemem işlemciye 1080p de ne kadar yük bineceğine bağlı. Ekran kartı 1080p de bayağı 50% veya aşağısında filan kullanılacaktır karar sizin. CSGO 'da 2K çözünürlükte 3070 kartı ile 144Hz üzerini alırsınız ki bunu bu kadar neden dert ettiniz anlamadım.

NOT : RTX 3070 kartının saf gücü RTX 2080 Ti kartının az üzerindedir yani 2060 vs. kıyaslayamazsınız o kartı.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam imorr adlı pro cs go oyuncusu [font=Inter, Roobert,]Msi GTX 1060 6gb kartla cs go oynuyor aynı anda yayın yapıyor 240hz monitörü var. İşlemcisi dikkatimi çekti 9900KF. Cs go için 3800x düşünüyorum ancak bugün twitchte bir kaç arkadaş intel işlemci almamı tavsiye etti. Ekg4 nickli Türk yayıncı [size=small][font=Inter, Roobert,]Nvidia GeForce GTX 1070 8GB+[size=small][font=Inter, Roobert,]Intel Core i7 9700K kullanıyor. Bende ne yapacağımı bilemedim bunları gördükten sonra. 3070 alıp keyifle yoluma bakarım diyordum. Öyle olmuyormuş[/font][/font][/size][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence Ryzen + güçlü bir kart alın geçin. Eğer düşük GPU alırsanız INTEL işlemci ile CSGO olabilir ki bahsettiğiniz kombinler o tarz kombinler. Ben olsam 3070 veya gelirse 3060 + Ryzen 3700X veya 3800X yada yeni gelecek olan 5600X işlemcisini alır geçerdim.

CS:GO Ryzen 7 3800x + RTX 2070 SUPER // High, Low and Medium Settings Gameplay // CS:GO Highlights - Örnek bir video bakın 1080p de bu kart ile High ayalarlarda ortalama 200 FPS ile oyun oynuyor. Yani 2080 Ti gücündeki 3070 kartı ile hiçbir sorun yaşamazsınız içiniz rahat olsun. INTEL cilerin ve CSGO oyuncularının laflarına ben olsam takılmazdım. O kişiler işlemcilerini AMD parlamadan almış ve değiştirmeden ilerlemiş kişiler. Onların radarında AMD o zamanlar yoktu ki 2 senelik işlmecileri yazmışsınız. Kafanıza takmayın sorun yok.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur Hocam linkini attığınız videoyu izledim. https://youtu.be/vAFjUAr4eNk Bu test 2080 ti testi.Şimdi şu testi gördüm benim sormak istediğim tek soru kafamı kurcalayan tek şey bu. Gpu kullanımı %39 %40 civarlarında cpu kullanımı %20 yi geçmiyor. Benim düşünceme göre kart ve işlemci az yoruluyor. Bu da  ısınmanın az olacağını gösteriyor. Peki bu %40 kullanım kasma donma ani fps düşüşü gibi sıkıntılara yol açar mı ? Ekran kartına ya da sistem bileşenlerinden herhangi birine zarar verir mi ?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ani FPS düşüşü gibi bir sorun yaşamazsınız.Uğur Bey'in demek istediği 3070 kartı 2080Tİ kartından daha güçlü bir kart ve oyun incelemesi olmadığından şuan gündemde ona en yakın kart olan 2080Tİ üzerinden örneklemiş.Kartta sorun yaşamazsınız FPS drop gibi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın size daha öncede anlattım bu durumu. Çok güçlü bir kartı eğer 1080p de kullanırsanız kart yarı yarıya boşa çıkar yani kartın potansiyelini kullanamazsınız. Örnek olarak verdiğim testte gördüğünüz gibi kart 50% nin altında kullanıyor ve darboğaz yok çünkü işlemcide 20% civarında kullanılıyor. Bu durum karta hakkettiği çözünürlüğü vermediğiniz için ortaya çıkan bir yük sorunu yani darboğaz vs. o konuda içiniz rahat olsun darboğaz söz konusu değil ama işte o kadar güçlü bir kartı 1080p de tam kullanamazsınız. Buda benim görüşüme göre tamamen yanlış bir senaryo. 2K 144Hz veya üzeri bir monitör alıp yine aynı FPS değerlerinde belki de daha fazlasında kart kullanımı yükselmesine bağlı değişecektir daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

2080 Ti testlerine bakmanızı şundan söyledim Enes açıklamış zaten 3070 kartı en kötü şartlarda bile 2080 Ti kadar güçlü bir kart ve şartlara bağlı daha iyi olan bir kart. Yani 2080 Ti testlerini 3070 kartı alacak birisi izleyip sonuçlara göre hangi tarz monitör alması gerektiğini veya hangi tarz işlemci ve PSU alması gerektiğini tam olarak anlayabilir. Umarım anlatabilmişimdir.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam iyi akşamlar.
Parayı hazırladım ancak kur artışı sebebiyle bütçemi düşürüp bir sistem toplamaya karar verdim. İndirim kovalıyorum. Ekran kartı olarak 2060 super bi ekran kartı alacağım.Aşağıda belirttiğim ürün iyi midir ? Isınır mı ? Elite bir ürün mü?(rog strixleri çok övüyorlar tufları gömen çok ama) 4200 TL ye düşmüş.
https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-geforce-rtx-2060-super-advanced-edition-evo-gaming-8gb-256bit-gddr6-pci-e-3-0-ekran-karti-rog-strix-rtx2060s-a8g-evo-gaming-p-HBV00000QADQ6?magaza=Hepsiburada 
Tam model adı : Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super Advanced Edition Evo Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 3.0 Ekran Kartı (ROG-STRIX-RTX2060S-A8G-EVO-GAMING)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçenizi ne kadar düşürdünüz yazar mısınız? Ben size eğer bütçe yine 10K nın üzerindeyse 3070 makine toparlarım çünkü ondan soruyorum.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8-8.5k Uğur Hocam maksimum. Monitör dahil değil.Aldığım işlemciye oc yapmayacağım. Isınmayacak şimdilik oc yapmak zorunda kalmayacağım bir işlemci almak istiyorum. İleride oc yapıp kullanabileceğim bi işlemci olabilir.

KS

kova47

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi toplamak için efsane cumayı beklemeye değer mi ? Kafama takılan en büyük sorun bu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen işlemcileri zaten tam potansiyelinde gelir OC yapmanıza gerek kalmaz. INTEL de OC yapmak için her zaman pay olur ama onlarada soğutucu gerekir iyi bir ürün olarak.

8.5K bütçeye size öneri yaparım monitör dahil ama indirimleri vs. bekleyin yada beklemeyin diyemem. Dolar kuru hiç belli değil çünkü. Siz karar verin ben ona göre önerimi yapayım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri