Sanayiye önceden giriş yapmıştım Sigorta girişimde var. Ama fabrika anım pek güzel değildi Asgari ücret almıştım o dönem. Motor Kullanamıyorum daha ehliyet almadım. Çiçekçiliği ilk defa duyuyorum , parası falan iyimi ?. Bir esnafın yanında çalışsam elektrik veya elektronikle alakalı onun da getirisi iyi olurmu ki ?
3 ay çalışacağın için diyorum bi elektrikçinin yanında başlasan az bişey deneyimin bile olsa sana gidip şu kabloyu bağla şu işi yap demez adam onu getir bunu götrür malzemeleri topla arabaya koy getir götür yaptırur sana ki kim olsa öyle yapar işi bilmeyen yada bildiğinden emin olmadaığın birini neden direk elektrik bağlama vs iş verirki tehlikeli bişey
Şimdi Elektroniğe ve Yapay zekaya merakın varsa ve bu alanda iş öğrenip kendini geliştirmek istiyorsan senin kendini 3 ayla sınırlamaman lazım Donanım arşivi forumda mezuna bırakacağını belirtmişsin
Şimdi önünde 3 seçenek var.
1. SEÇENEK: Üniversite hedefliyorsan eğer cidden okuyacaksan adam gibi öyle lay lay loma gitmiceksen sınavın sana sunduğu şöyle bi avanraj olacak sen meslek lisesi öğrencisisin Şöyle örneklim Sen ve Fen veya Anadolu lisesi öğürencisi ikinizde sınava girdiniz ilk 150bine girdiniz sıralamanız aynı bi üniversite var 100binle alıyor Sen Meslek lisesi öğrencisi olduun için O üniversitenin MTOK kontenjanı ile (Mühendisliklerde olur genelde) o üniye gidebilirsin ve Ünide de kendini cidden geliştiriceğini DÜŞÜNÜYORSAN Bu yaz değil şimdiden Tyt ye başla Bu Yaz tatilinin sonuna kadar 6 ay var tyt yi ciddi anlamda bitir deneme çöz Yaz bittikden sonrası için tyt denemeleri çöz ve ayt ye başla önündeki bu 1.5 yılda fazlası ile geliştirirsin kendini.
Ayrıca Meslek lisesinde iş de öğrendiğin için mühendislik fakültesinde belli başlı temel şeylerde bilgin olur
2. SEÇENEK: Direk para kazanmak lise mezunu bi esnaf olup kendi işini yapmak istiyorsan Üniyi de okumuş olmak için okuyacaksan hiç okuma daha iyi. Bi elektrikçinin Klimacının veya bu sanayide Araç beyinleri yazılımları ile uğraşan yerler var orada gir işe başla iş öğren (Elektrikçilik en mantıklısı bana bakarsan) zaten temel de bilgin vardır ama baştada dediğim gibi kimse senin eline direk iş tutuşturmaz biraz getir götür yaparsın aynı işi belki 50 defa 100 defa izler gözlem ile öğrenir sonraki zamanlarda pratiğe dökersin ki ustanda belli bi zamandan sonra öğrendiğinde sana iş verir
3.SEÇENEK: Bu yazı iş öğrenmeye harcıcaksan basit kolay hafif işlerde çalışmalısın 3 ayda bi elektrikçide kalfa bile olman zor Bana bakarsan sınava çalışırım kendimi hazırlarım dersen bi çiçekçide çalışabilirsin dediğim gibi Asgari ücret alırsın belki sigorta yapmayabilir o kadarıda olur zaten çok hafif bi iş sonuçda Araba süslersin çiçek yaparsın satarsın harçlığın çıkar 3 ayda Hem yapay zeka gibi işler için üniversite şart ve bunu yapman içinde okuman lazım 3 ay para kazanmak için bi çiçekcide vs oyalanabilirsin boş zamanında dükkanda ders videosu izleyip biraz paragraf vs çözebilirsin telefondan vs
Sonuç olarak sana bağlı okuyacaksan uzun zamanda öğrenilecek bi zanaat değil basit ama sana para kazandıracak bi iş seç Çünkü elektrikçide çırak olarak başlarsan sana aylık 10bin bile kalmasından şüpheliyim getir götür yapacağından.
Elektrikçi olucam diyosan okumana çok gerek varmı bilmiyorum tartışılır Esnaf olacaksan okumana çok gerek yok
Ama Elektrik Elektronik mühendisi olucam vs diyosan okumana bak
Yapay zekaya ilgin varsa zaten bunları düşünme direk okumana bak yazın illa çalışcam diyosan da basit bi işe gir çiçekçilik gibi (Aklıma başka iş gelmediği için çiçekçilik örneğini veriyom babam tüpçü yan komşumuz çiçekçi olduğu için o örneği veriyom)