1Tb Lık M2 SSD Alıp Diğer SSD Yi Slot Olmadığı Için Pcie Dönüştürücü Ile Takmak Mantıklımı

savass.exe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle Merhaba Kaç haftadır Kafamı Kurcalayan Bir sorun var Benim Anakartımda 1 tane m2 slotu var ve 500 gb lık ssd takılı ama ben 1 tb lık m2 ssd alıp eski ssdyi anakartın PCIe 2.0 yerine dönüştürücü ile takmak istiyorum ve ona sadece windowsu kurcam Sizce Mantıklımı?
-hız kaybı yaşarmıyım?
-ilerleyen zamanda bir sorun olurmu?
Cevaplarsanız sevinirim ve başka önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

Son düzenleme:

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Öncelikle Merhaba Kaç haftadır Kafamı Kurcalayan Bir sorun var Benim Anakartımda 1 tane m2 slotu var ve 500 gb lık ssd takılı ama ben 1 tb lık m2 ssd alıp eski ssdyi anakartın PCIe 2.0 yerine dönüştürücü ile takmak istiyorum ve ona sadece windowsu kurcam Sizce Mantıklımı?
-hız kaybı yaşarmıyım?
Cevaplarsanız sevinirim
Çok bilgim olmadığını başta belirterek, muhtemelen bir hız kaybı yaşarsın çünkü veriyi doğrudan almayıp dönüştürücü vasıtası ile iletecek bunun önüne kaliteli bir dönüştürücüyle geçmen mümkün olabilir. Sorun olmaması için SSD'nin zarar görmediğinden ve dönüştürücünün yerinde düzgün oturduğuna emin olman yeter diye düşünüyorum. Yabancı kaynaklardan bu yöntemi uygulamış birileri var mı bak eğer yoksa dönüştürücüyü iade edebileceğin bir yerden alıp deneyebilirsin.

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
USB 3.0 to Typce NVME kutusu kullanıyorum. 3.0 olduğu için hızınızı tam performanslı kullanamayacağını belirtmek isterim.
1682260698516.png

Bu arada PCIE portu ile bağlanan SSD içine Windows kurmaya çalıştığınızda SSD görünmeyebiliyor.

MEDAXs

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Aynı dedigin olay başımıza geldi ve alfais m.2 dönüstürücü ile x1 yuvasına taktık saniyede 970mb okuma yazma hızı veriyor. 500gblik m.2 nin hızı nornalde kaç?

KS

savass.exe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı dedigin olay başımıza geldi ve alfais m.2 dönüstürücü ile x1 yuvasına taktık saniyede 970mb okuma yazma hızı veriyor. 500gblik m.2 nin hızı nornalde kaç?
ama benim anakartta PCIe 2.0 var hız düşermi ssd nin okuma yazma hızı 2000/1600

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Windows'u tam olarak hangisine kuracağınızı anlamadım ama dönüştürücüden boot edemezsiniz %90 anakartın özelliği yoksa. Hız kaybı yaşarsınız mutlaka, tablosu vardı bulursam atayım.
-hız kaybı yaşarmıyım?
Cevaplarsanız sevinirim ve başka önerileriniz varsa yazabilirsiniz.

Şu şekilde:

Ekli dosyalar

• tabvlo.png
    tabvlo.png
    19.1 KB · Görüntüleme: 15
KS

savass.exe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows'u tam olarak hangisine kuracağınızı anlamadım ama dönüştürücüden boot edemezsiniz %90 anakartın özelliği yoksa. Hız kaybı yaşarsınız mutlaka, tablosu vardı bulursam atayım.

Şu şekilde:
windowsu dönüştürücüye takılan m2 ye kuracağım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri