2.000TL ile Bilgisayar Yükseltme

itsdanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar Arkadaşlar, Benim Bir Sorum Olacak: Benim Laptopum Günümüz İçin Yeterli Değil Ve Ben De Upgrade Etmek İstiyorum, 2.000 TL Bütçem Var Ve Sistemim Şu Şekilde:

İşlemci    Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz   2.71 GHz
RAM    4,00 GB (kullanılabilir: 3,89 GB)
Hafıza 1 TB HDD
Ekran Kartı Nvidia GTX 920 Mx 4 GB Ve İntel HD Graphics 620 2 GB

Sizce Neleri Değiştirmeliyim, Ne Yapmalıyım? Ve Ya Bu Bilgisayarı Satıp 5.000 TL Bütçeyle Yeni Bir Bilgisayar Mı Almalıyım?
Teşekkürler.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Bilgisayar Yükseltme

Laptopların neredeyse tamamında ekran kartı ve işlemci değiştirilemiyor. O yüzden onları değiştiremezsiniz. Yapabileceğiniz en mantıklı yükseltme eğer yer varsa bir 4 veya 8gb daha ram takmanız ve yine yer varsa bir tane ssd takıp Windows'u ona kurmanız olur. Eğer cihazda DVD okuyucu varsa ve kullanmıyorsanız, onu iptal edip bunlar gibi bir aparat kullanarak bir disk yeri daha açabilirsiniz.
İki ürünün kalınlıkları farklı. Cihazınıza göre seçmeniz gerekmekte. Eğer DVD yerine disk takma yoluna yönelirseniz ana SATA yuvanızı alacağınız SSD'ye ayırmanızı tavsiye ederim.

KS

itsdanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Bilgisayar Yükseltme

Ekran Kartının Değiştirilebilir Olup Olmadığını Nereden Anlayabilirim, Eğer Değiştiriliyorsa Öneriniz Var Mıdır? Ve Bilgisayarda DVD Ve Ya CD Girişi Yok

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469

Speccy yazılımı ile boş slot olup olmadığına bakın. Boş slot varsa aynı RAM'den bir tane daha alıp sisteminize ekleyin. SSD yoksa SSD alıp takmak en mantıklı hareket olur.

Laptop'larda CPU ve GPU upgrade maalesef %99,9 yok. Çok nadir bazı modellerde var sadece o da parça bulabilseniz bile astarı yüzünü geçecektir. Değmez yani.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Dediğim gibi, tek tük var değiştirilen cihazlar denk gelmek çok zor. Ayrıca değiştirilebilir olsa bile yenisini çok zor bulursunuz. O ihtimalden vazgeçebilirsiniz.

DVD okuyucu yoksa anakarttaki slotlara bakmalısınız. Bilgisayarın tam modelini yazarsanız daha rahat yardımcı olurum.

KS

itsdanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: 2.000TL ile Bilgisayar Yükseltme

Bilgisayar: Casper Nirvana C600 Silver

Casper Nirvana NB C600 (NB Ne Oluyor Bilmiyorum Büyük İhtimalle Gereksiz Bir Ektir, Takılmayın.)

Speccy Uygulamasında Ekran Kartı Slotunu Görebiliyor Muyuz? Ram'ler Bu Şekilde:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

İşlemci ve ekran kartını değiştiremiyorsunuz.

Bir ram slotu daha var oraya ram alabilirsiniz. Bilgisayarınızın üzerindeki 2133mhz. Yenisini de 2133 almanız işinizi görür. Eğer daha yüksek alırsanız sistem onu kısıp diğeri ile eşitleyecektir yani bir değişiklik olmaz.

Cihazınızda m.2 slotu var. Yani m.2 ssd alıp takabilirsiniz.

KS

itsdanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Teşekkürler, Peki Elimdeki Ram'i Satıp 3200 Mhz 8x2(16) GB Ram Almam Mantıklı Olur Mu?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Maalesef işlemcin 2133 üzerini desteklemiyor. 3200 alsan da 2133te kullanırsın. 16gb rame ihtiyacın olacağını düşünmüyorum fakat istiyorsan yapabilirsin.

KS

itsdanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

O Zaman Fiyatların Düşmesini Bekliyip 5.000+ TL'Ye Babamdan Da Yardım İsteyiyip Yeni Bilgisayar Almak Daha Mantıklı Olmuyor Mu?

Eğer Upgrade Yaparsam Yine Pek Bir Şey Değişmiyor.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

SSD günlük kullanımda fark eder. Bana sorarsanız, şuanda 5000tl civarına alacağınız sistemlerde yeni olmasının dışında pek bir fark olamayacaktır. Biraz daha idare edip bütçenizi arttırmaya çalışmalısınız.

KS

itsdanger

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizce Yaklaşık Ne Kadar Bütçeye İhtiyacım Var? Ve Bu Bilgisayara 8 GB Ram + M.2 SSD Alıp Satsam Ne Kadara Gider?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri