2 Adet (4x8GB) DuaL Challange Ram kullanarak Quad Ram yapabilir miyim?

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Merhaba,

Eksik olduğum bir konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum. 3 Sorum var cevaplarsanız çok sevinirim :)

1. Sorum: GoodRam Marka Ürününü tavsiye eder misiniz? Chipseti kaliteli mi?

2. Sorum: Paylaşmış olduğum linkteki GoodRam marka 2x8GB ''Dual Challange'' kite sahip üründen 2 adet alsam anakartıma taktığımda ''Quad Challange'' olarak çalışır mı?

3. Sorum: Quad Challange olmuyorsa eğer;

Kullanmış olduğum anakart modelinden anladığım kadarıyla Dual Challange 4x Ram slotlarına sahipler buna istinaden 2 adet 2x8 dual challange ram taktığımda anakart slotları da 2x dual challange ram özelliği aktif mi olur yoksa 1x dual challange özelliğinden mi faydalanabilirim?

Son olarak oyun odaklı bir sistem topladığımı göz önünde bulundurarak sizce 2x16GB Dual Challange Ram mi almalıyım yoksa 4x8 GB 2x Dual Challange Ram mi almalıyım. Çok kararsızım yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Anakartım: B550 GİGABYTE AUROS ELİTE V2 İşlemcim: Ryzen 5 5600x Ekran kartım: Sapphire RX6700 XT OC Nitro+

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
En az 2x olduktan sonra ram miktarı fark etmiyor diye biliyorum. Bahsettiğin quad olayı da otomatik aktifleşen veya BIOS'tan aktifleştirmen gereken bir konu diye hatırlıyorum. Goodram iyidir. Çokça da üreticisi vs. nedeniyle de tavsiye ediliyor. Sadece TR'de fazla bilinmiyor. Yavaş yavaş hazır sistemlerle hayatımıza giriyor.

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
En az 2x olduktan sonra ram miktarı fark etmiyor diye biliyorum. Bahsettiğin quad olayı da otomatik aktifleşen veya BIOS'tan aktifleştirmen gereken bir konu diye hatırlıyorum. Goodram iyidir. Çokça da üreticisi vs. nedeniyle de tavsiye ediliyor. Sadece TR'de fazla bilinmiyor. Yavaş yavaş hazır sistemlerle hayatımıza giriyor.
Teşekkür ediyorum hocam bilgi verdiğin için tam olarak emin olmak istiyorum Quad çalışıp çalışmadığından veya Quad çalışmıyorsa 2x Dual Challange'dan faydalanıp faydalanamayacağım konusunda detaylı bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar konuyla alakalı bilgi sahibi olan var mı stoklar tükenmeden alınması gerekiyorsa almak istiyorum sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri