2 aynı telefonda ekranı kapalıyken pil kullanım sürelerinin farklı olması!

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Annem ile aynı telefona sahibiz.Samsung Galaxy A71.Telefonlar 1 ay arayla alındı.Nedense bu aralar onun telefonu ekranı kapalı ve arka planında hiçbir uygulama açık değilken geceden sabaha %30 civarı şarj azalması yaşıyor.Pil ayarlarından arka plan etkinliklerine baktığımda arka planda google play hizmetleri dışında çalışan hiçbir uygulama olmadığını görüyorum.Benim cihazımda geceden sabaha ekran kapalıyken %2 iniyor maksimum.Bu neden olabilir ? Kaç defa kontrol ettim gece arka planda çalışan uygulamalardan sadece google play hizmetleri var o da %3.5 şarj kullanımı yapmış.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: 2 aynı telefonda ekranı kapalıyken pil kullanım sürelerinin farklı olması!

Kurulu uygulama listesi ve telefonların, BT, WiFi/GSM Ağı İnterneti, GPS vb. ayarlarının açık olması 2 telefon arasındaki şarj kullanımının farkını açıklayabilir. Bu tür şeyleri kontrol ettiniz mi? Arka plan uygulamalarını kontrol etmeniz önemli değil. Kurulu uygulama listesinden internet verisi vb. pek çok şey anlık çekilebilir.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

Gps BT vb kapalı.İnternet benimkiyle aynı ağa bağlı.Kurulu uygulamaları benimkinin yarısı kadar falan çoğu da benimkiyle aynı uygulamalar.Yani sayıları baya az kurulu uygulamaların.Ayar dediğim gibi kontrol ettim tıpatıp aynı neredeyse telefonun tüm ayarları ve kapalı şarj yiyecek olanlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bir batarya yada güncelleme odaklı bir sorun olabilir ama güncelleme olsaydı sizde ki cihazda da benzer şey olurdu. Batarya problemi olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri