2 Ekran Kartı Arasında Kaldım Sapphire vs Asus

Hangisi Fiyat Performans Olarak Daha İyi ?

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar Arkadaşlar,

İki ekran kartı arasında kararsız kaldım da amd ryzen 5 2600x işlemcide kullanacağım 

Sapphire Nitro+ RX 590 8G G5 SE 8GB Gaming Ekran Kartı
Vs
[size=large]Asus PH-GTX1660TI-O6G Gaming Ekran Kartı[/size]

Asus 80-85 Derecelere kadar çıkıyor tek fan soğutamıyor gibi geliyor   sizce fiyat performans açısından hangisini seçmeliyim 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GTX 1660 Ti kartı çok daha iyi ama ben asla ama asla uzun vadede tek fanlı bir ekran kartına yatırım yapmazdım. İleride bu kartlar zamanla sıcaklık olarak daha da zayıflıyorlar 80 derece civarı bu halde çalışan bir kart uzun yıllar kullanımda sorun yaratacaktır. 1080p oyunculuk için RX 590 gayet sizi tatmin eden bir deneyim sunar tercihinizi RX 590 modelinden yana kullanın.

KS

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
GTX 1660 Ti kartı çok daha iyi ama ben asla ama asla uzun vadede tek fanlı bir ekran kartına yatırım yapmazdım. İleride bu kartlar zamanla sıcaklık olarak daha da zayıflıyorlar 80 derece civarı bu halde çalışan bir kart uzun yıllar kullanımda sorun yaratacaktır. 1080p oyunculuk için RX 590 gayet sizi tatmin eden bir deneyim sunar tercihinizi RX 590 modelinden yana kullanın.

Taner hocamızın da incelediği ; 
RX590 https://www.incehesap.com/pch-gold-x-pc-hocasi-r5-2600x-fiyati-42962/

GTX 1660 Tİ https://www.incehesap.com/lord-2660x-rgb-pc-hocasi-r5-2600x-fiyati-43260/

bu iki sistem arasında kalmıştım sonra incelemelerde gtx fazla ısındıgını fanının yetemediğini gördüm çünkü soğutma sistemi çok basit duruyor ve yeterli derecede soğutamıyor uzun süreli kullanımda problem olabilir endişesi içindeyim
bir de m2 ssd seçemiyorum fakat tanıtım videosunda belirtiyor onu siteyi arıyarak mı özelleştirebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıcaklık konusundaki tercihiniz tamamen size kalmış bir durum. Ben Blower fanlı yeni AMD RX 5700 serisi kartlarıda kimseye önermedim ama alan çok insan oldu. Yani ben kendime alacak olsam asla tek fanlı bir kart almazdım ama dediğim gibi tercih meselesi.

M.2 SSD konusuna gelirsek, sistemler parça stoklarına göre alternatifleri ile sürekli güncelleniyor. Uygun fiyatılı M.2 SSD stokları tükenmiş olabilir. Fiyat yükselmesin diye seçeneklerden kaldırılmış diye düşünebilirsiniz. Ayrı olarak bir M.2 SSD alırsanız ödeme ekranındaki not bölümünde takılmasını isteyebilirsiniz.

KS

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıcaklık konusundaki tercihiniz tamamen size kalmış bir durum. Ben Blower fanlı yeni AMD RX 5700 serisi kartlarıda kimseye önermedim ama alan çok insan oldu. Yani ben kendime alacak olsam asla tek fanlı bir kart almazdım ama dediğim gibi tercih meselesi.

M.2 SSD konusuna gelirsek, sistemler parça stoklarına göre alternatifleri ile sürekli güncelleniyor. Uygun fiyatılı M.2 SSD stokları tükenmiş olabilir. Fiyat yükselmesin diye seçeneklerden kaldırılmış diye düşünebilirsiniz. Ayrı olarak bir M.2 SSD alırsanız ödeme ekranındaki not bölümünde takılmasını isteyebilirsiniz.

Öncelikle yorumlarınız ve düşünceleriniz için teşekkür ediyorum, incehesap üzerinden 5 bin lira bütçe için önerebileceğiniz bir sistem varmıdır acaba şunla şunun uyumu iyi olur vs gibi çok kararsız kaldım da

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim topladığım sistemde aynı sayılır monitör dahil. Sizin topladığınız sistem DUAL ASUS kart + 75 Hz LG monitör ile beraber 5.798 TL tutuyor. Aynı sistemi size önerdiğim kendi topladığım ile işlemciyi değiştirerek yani 2600X işlemcisi ile düzenlerseniz + LG 75 Hz monitörü eklerseniz 5.870,77 TL tutuyor ama PSU, Kasa, SSD ve Ekran Kartı modeli farklı benim topladığım sistemde. PSU ve Kasa daha iyi SSD 'de biraz daha iyi ayrıca bence ASUS DUAL modelden daha iyi bir MSI ekran kartı kullandım ben. Siz bilirsiniz ama bence 70 TL fark verin topladığım sistemi alın.

Ryzen 2600 + B450M S2H + GTX 1660 Ti Ventus XS OC + 16GB(2x8) 3000 MHz RAM + BarraCuda 500 GB SATA SSD + 550W 80+ Bronz PSU + Kasa + LG 75 Hz 1ms FreeSync monitör - 5.870,77 TL
https://drive.google.com/open?id=1xTunMPPusF3T-tUrn2kXo0Ba7MENUPQH

KS

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benim topladığım sistemde aynı sayılır monitör dahil. Sizin topladığınız sistem DUAL ASUS kart + 75 Hz LG monitör ile beraber 5.798 TL tutuyor. Aynı sistemi size önerdiğim kendi topladığım ile işlemciyi değiştirerek yani 2600X işlemcisi ile düzenlerseniz + LG 75 Hz monitörü eklerseniz 5.870,77 TL tutuyor ama PSU, Kasa, SSD ve Ekran Kartı modeli farklı benim topladığım sistemde. PSU ve Kasa daha iyi SSD 'de biraz daha iyi ayrıca bence ASUS DUAL modelden daha iyi bir MSI ekran kartı kullandım ben. Siz bilirsiniz ama bence 70 TL fark verin topladığım sistemi alın.

Ryzen 2600 + B450M S2H + GTX 1660 Ti Ventus XS OC + 16GB(2x8) 3000 MHz RAM + BarraCuda 500 GB SATA SSD + 550W 80+ Bronz PSU + Kasa + LG 75 Hz 1ms FreeSync monitör - 5.870,77 TL
https://drive.google.com/open?id=1xTunMPPusF3T-tUrn2kXo0Ba7MENUPQH

hocam sizden rica etsem toplamanın linkini atabilirmisiniz ben seçtiğimde farklı fiyat çıkıyor siz sağ alttan kaydedip rica etsem bana linki iletebilirmisiniz, monitör vs herşey dahil olanı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Nasıl farklı fiyat çıkıyor ya aynı parçaların üzerlerine tıklayın sepete ekleyin fiyat yazdığım fiyat oluyor.

Sağ alttan neye kaydedeceğim eğer PC Toplama Sihirbazını diyorsanız oraya atınca bazı bileşenler listeden kalkıyor. PC Toplama Sihirbazınında bazı bileşenler listede yok seçilmiyor sepete normal ekleyin öyle alışverişinizi yapın.

KS

kadir1474

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Nasıl farklı fiyat çıkıyor ya aynı parçaların üzerlerine tıklayın sepete ekleyin fiyat yazdığım fiyat oluyor.

Sağ alttan neye kaydedeceğim eğer PC Toplama Sihirbazını diyorsanız oraya atınca bazı bileşenler listeden kalkıyor. PC Toplama Sihirbazınında bazı bileşenler listede yok seçilmiyor sepete normal ekleyin öyle alışverişinizi yapın.

Evet sihirbazda deniyorum ben ve rami seçemiyormuşum sepete ekledim sepeti sihirbaza eklemek istediğimde ram uyumlu değil diyip kaldırıyor rami listeden bu problem yaratır mı yoksa başka birşey satmak için kelime oyunu gibi birşey mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kelime oyunu :) Listede sitedeki çoğu ürün yok zaten. Siz sepete normal ekleyin ve öyle toplayın onlar zaten sistemi siz toparlanmasını istediğinizde eğer uyumsuz bir bileşen varsa bildirirler ama uyumsuz bir bileşen yok içiniz rahat olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri