2 ekran kartınn farkı nedir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tasarım / Soğutma / Frekans farkı ve markanın EGO 'su bu son söylediğim gerçek kaliteli ancak fazla kendine güvenen ve ASUS gerçektende bu konuda birinci en tanınan PC bileşeni yapan firma birazda bu fiyat farkının sebebi. Bu arada havada karada her türlü ben ASUS alırdım bu ayrı.

Farkları;
ASUS 1809 MHz hızla çalışıyor MSI 1759 MHz bu ufak bir FPS farkına sebep olur ciddiye alınacak bir değer değil ancak ASUS bu değerin üzerine bilen birisi tarafından iyi bir overclock değerine çıkabilir MSI 'a FPS konusunda göz önüne alınacak kadar fark atabilir MSI asla 50 Mhz geride olduğu için zaten yetişemez doğal olarak.
ASUS bu DUAL isimli soğutmada sıcaklık ile baş etmede daha iyi sonuçlar veriyor stabillik konusunda. Ancak MSI ile arasında fazla fark yok.
ASUS 'un bu kartında ki kullanılan malzeme ve bileşenlerde MSI 'ın bu kartına kıyasla daha kaliteli.
Son olarak tasarım bence ASUS açık ara önde MSI 'ın bu kartına göre.
Ben olsam ASUS alırdım ama ben ASUS fanboyu olduğum için alırdım sonuçta 2 kartın içindede aynı GPU var GTX 1060 aynı sayabilrsin kartları gerisi tasarım ve zevk meselesi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes Değirmenci' Alıntı:
Asus candır can <3

Yani ASUS candır. Her zaman aynı GPU İşlemcisine sahip ekran kartlarının 3 temel farkı vardır. 1. Yüksek Frekans ve Overclock kabiliyeti 2. Soğutma ve kullanılan malzeme 3. Marka bilinirliği kalitesi ve koyduğu kar payı bu üç şey aynı işlemciyi daha pahalı veya ucuza satmak için oynadıkları şeyler.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Overclock ne icin yapılır mesela oyunlar icin mi fps yükseltmen icin ben onu anlamıyorm ? yardımcı olrmsnz mesela örnek vererek anlatsanız size zahmet

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcileri / RAM 'leri ve Ekran kartlarının performansını belirleyen şeyler çalışma frekanslarıdır. Ekran kartlarında FPS 'i arttırmanın en kolay yolu onu daha hızlı çalıştırmaktır yani Mhz ekran kartı çalışma saat hızını overclock ile arttırmak onun daha hızlı çalışmasını sağlar ve FPS artışı olur ancak bu tür fanlı ekran kartlarında 5 FPS kadar en fazla artış olur gerisi için sıvı soğutma kullanılmalı. Yani burada ki tercihiniz sizin overclok yapmadan en çok Mhz değerine sahip olanı almanız olur ancak aradaki 410 TL bu tür kartlardan buna değmez burada sadece bakmanız gereken 2 şey var 1. si soğutması ki burada ASUS önde 2. si tasarım. Son olarak marka tercihiniz varsa direkt onu alın ben marka tercihimi ASUS 'tan yana kullanırdım çünkü hali hazırda kullandığım en uzun ömürlü kart ASUS 'a ait 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum garanti yüzü görmedi bu yüzden ASUS diyorum. MSI kullanmadım eski ZOTAC 'tan canım çok yandı bu yüzden marka sıralamam var. ASUS > GIGABYTE > EVGA bu 3 markayı tercih ederim ve sıralaması bu şekilde olur bende. Siz bence MSI 'ı alın veya daha hızlı ve ucuz bir kart isterseniz GALAX ve PALİT markalarına bakın daha çok FPS değerleri verirler bu kartlara göre ama marka bilinirliği bu 2 marka kadar yok ve alsam PALİT veya GIGABYTE alırdım bunlar haricinde.

Palit GTX1060 6GB JetStream 192Bit GDDR5 GTX 1060 Ekran Kartı (NE51060015J9-1060J) - 2.800,38 TL - 2. FAVORIM

Gigabyte GeForce GTX1060 Aorus 6GB GDDR5 192 Bit Ekran Kartı - 2.831,83 TL - 1. FAVORIM

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki overclock pc e zararları nelerdir hocam şimdiden cok tesekkur ederım agzınıza elinize saglık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dikkatli yapılırsa hiçbir zararı yok ufak teknikleri var en önemli ve basit olan her şeyi birden arttırmamaktır ufak ufak arttırıp testlere tabi tutularak hata veya performans kaybı oluyor mu buna bakılır bu en basit ve temel yapılan overclock yöntemidir yapılan arttırmalar saat hızı ve verilen güçtür. Ekran kartkarında manuel olarak genelde buna kimse kalkışmaz yine genel olarak ekran kartlarında bu işi kostüm sıvı soğutma kullananlar yapar. İşlemcilerde ise artık çoğu kullanıcı ihtiyaç duyduğu taktirde yapabiliyor bu işi daha kolay ve videolu anlatımı daha çok bulunuyor herkez yapabilir tabi birde yapılabilecek olan var yapılamayacak olan var hem ekran kartı hem işlemci için. Örneğin INTEL işlemcilerde K veya X işareti olması gerek işlemcinin isminin sonunda bu overclock yapılabilir demek. AMD için yeni Ryzen ismini taşıyan tüm işlemcilerde yapılabiliryor burada bir ayrım yok eski işlemciler ise FX serisi yapılabiliyor daha eskisini bilemiyorum. Ekran kartlarında ise NVIDIA ve AMD için firmalar tarafından ne kadar hız aşırtılabiliyor tüm kartların bilgileri paylaşılıyor ve üzerine ne yapılabilir genelde belli oluyor zaten ekran kartı için dediğim gibi gerek yok. Biraz uzun oldu ancak biraz işim var detaylı yazayım dedim yarın akşama kadar bakamayacağım ondan.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri