2.el ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
2. el bir tane RTX 2060 almayı düşünüyorum
alırken nelere dikkat etmeliyim mining yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım
kartı alırken sıcaklık değerleri nasıl değerlendirilmeli
furmark gibi testler falan yani nelere dikkat edilmeli beni aydınlatır mısınız ?
bu
ya da yani ne yapmalıyım

Can Akbaş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
602
Öncelikle gözle iyice kontrol edin. Kartta çizik veya herhangi bir hasar olmamalı. Ondan sonra FurMark ve GPU-Z programlarını yükleyip ekran kartını yük altına sokabilirsiniz. Benim önerim 20-30 dakika kart FurMark testinde kalsın. Bu sırada görüntü gitmesi, görüntüde bozukluk veya sistem kapanması gibi sorunlar oluyor mu kontrol edin. Tabii sistem kapanması farklı sorunlardan da kaynaklanabilir. GPU-Z ile değerlerin stabil olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

KS

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Öncelikle gözle iyice kontrol edin. Kartta çizik veya herhangi bir hasar olmamalı. Ondan sonra FurMark ve GPU-Z programlarını yükleyip ekran kartını yük altına sokabilirsiniz. Benim önerim 20-30 dakika kart FurMark testinde kalsın. Bu sırada görüntü gitmesi, görüntüde bozukluk veya sistem kapanması gibi sorunlar oluyor mu kontrol edin. Tabii sistem kapanması farklı sorunlardan da kaynaklanabilir. GPU-Z ile değerlerin stabil olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
gpu z de stabil değer alması furmakta da sorun çıkmazsa alınabilir mi ?

KS

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
ayrıca mesela 2 yıllık ekran kartı aldım önemli derecede fps farkı olur mu sıfırla arasında mesela 10 dan yüksek fps farkı olur mu ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
ayrıca mesela 2 yıllık ekran kartı aldım önemli derecede fps farkı olur mu sıfırla arasında mesela 10 dan yüksek fps farkı olur mu ?
Mining yapılmış ekran kartıyla bile aslında çok fazla fps farkı olmuyor. Fakat görüntüde bozukluklar, sistemin bir anda kapanması gibi durumlar yaşayabilirisniz. Furmark ile benchmark yapın internetteki sonuçlarla karşılaştırıp performans düşüşü olup olmadığını anlayabilirsiniz. Stres testinde de 20-30dk civarı deneyebilirsiniz. Kapanma, siyah ekran gibi şeyler olmaması gerekiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri