- 2. el ürün alırken dikkatli olun

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Forumda daha önceden açılan 2. el konularında da pek çok kez söylemiştim,
X - Y - Z sitesi fark etmeksizin, eğer 2. el bir ürün alacaksanız, sadece uygulamayı kullanın.
Satıcı ile cep telefonu veya WhatsApp gibi yerlerden iletişime geçmeyin.
Önceliğiniz her zaman uygulamanın sunduğu iletişim kanalları olsun.
Eğer böyle bir teklif gelirse "2 tarafın da sorun yaşamaması için uygulama içinden konuşalım hocam" dersiniz.
Çünkü aldığınız bir ürün ile ilgili sorun yaşadığınız zaman, uygulama dışındaki şeyler geçerli sayılmıyor.
Yani müşteri hizmetlerini arayıp "Bu satıcı bana Whatsapp'ta böyle dedi" demeniz bir anlam ifade etmiyor.

Aşağıdaki videoda da neden uygulamaların dışına çıkmamanız gerektiğini daha iyi görebilirsiniz.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ben kazandığım sıvı soğutmayı satmıştım alacak kişi kendisi WP den görüşelim demişti bende kabul ettim ama bir sıkıntı çıkmadı. Yarın bir gün sıkıntı çıksa bir şey yapamayacak yani.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Teknolojik aletleri elden deneyip alın testleri tanıtım videoları her şey artık internette bulunuyor ona göre elden görüp alın. Paramgüvende ile alınca daha çok alıcıyı korumak üstüne kimse o şekilde sahibindende ürün satmak istemiyor artık senin işlemcini aldı gönderdin diyelim, sen kırk takla kargo şubesi içinde video çekip üstünde ki seri numaralarına kadar çekip paketleyip kargocuya o ürünü verdiğin belli oluncaya paketler etikler vuruluncaya kadar çekmen lazım, yoksa alıcı senin sağlam işlemcini alıp 1 gün ya da 2 ün deneme süresi içinde ürün çalışmıyor bozuk diye aynı model işlemciyi geri iade edebiliyor.
Bir bardak soğuk su diğer olaylarda öyle alırken güvendesin ama nasıl alırkende videoya çekersin kargoyu açar karşılaştırır denersin öyle video biter.
Yukarıda ki videoda yaşanan olaylar hâlâ yaşanıyor oysa sahibinden linki isteyeceğine ilan numarası isteyip kendin sahibinden uygulamasına girip oradan ilan numarasını girip var mı yok mu anlar ve oradan satın alırsın geri adama yönelip doğru deyip yine sahte adresi isteyip oradan almazsın :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri