2 Modemi Birbirine Bağlamak

Batuhan Kocabıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, çok uzatmadan konuya gireceğim. Bundan 3 yıl önce ana modemdeki kabloyu odamda bulunan 2.modeme taktığım zaman odamda internet oluyordu fakat 2 gün önce yanlışlıkla modemi resetlediğim için bu ayarlar gitti ve hiçbir şekilde nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Ana modem Zyxel vmg8623 t50b, odamda bulunan modem ise Huawei HG532s.
Huawei modemimin DHCP'sini kapatıyorum, IP adresini 192.168.1.100 yapıyorum fakat ana modemden çektiğim kabloyu bu modeme taktığım zaman hem ana modeme hem de odamdaki modeme Wifi ile bağlanamıyorum. Bilgisayara internet bağlantısı geliyor fakat restart attığım zaman bilgisayardan da internet gidiyor.​
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Huawei modem ayarlarından Temel > WAN sekmesine gelin ve Servis Listesinden Internet seçeneğini seçip Port bölümünden LAN1 ve SSID1 seçeneklerini seçin. Daha sonra bağlantı tipi bölümünden Bridge seçili olsun. DHCP saydam iletim bölümü Etkinleştir olacak. Servis Türü ayarını PCR UBR ve Kuşatma modu ayarı LLC olacak. Kaydet deyin. Daha sonra Temel > LAN ayarları menüsünden modemin IP adresini diğer ana modemin IP bloğunu aktarmak için LAN Host Ayarları kısmından IP Adresi kısmına ana modemin IP adresini girmeniz gerekiyor. Daha sonra modem IP adresinizi değiştirip ayarları kaydet deyin. Daha sonra çıkış yapın ve ana modem IP adresini kullanarak giriş yapacaksınız. Modem arayüzüne girdiğinizde Temel > WLAN bölümüne gelip burada yer alan SSID kısmına kablosuz ağ adınızı ve Güvenlik kısmını en sona alın ve bir şifre belirleyin.

NOT 1: 2 modemi LAN1 portundan bağlayın birbirine.
NOT 2: Ayarları kaydetmek için Gönder butonunu kullanacaksınız.

Bunların işe yaraması gerekiyor. Bende HG532s kullanıyorum arayüzden kendim kontrol edip yazdım. Tabi ben 2. bir modem kullanmıyorum sadece bu modemi kullanıyorum o yüzden bazı ayarları test edemedim. Umarım doğrudur.

KS

Batuhan Kocabıyık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Huawei modem ayarlarından Temel > WAN sekmesine gelin ve Servis Listesinden Internet seçeneğini seçip Port bölümünden LAN1 ve SSID1 seçeneklerini seçin. Daha sonra bağlantı tipi bölümünden Bridge seçili olsun. DHCP saydam iletim bölümü Etkinleştir olacak. Servis Türü ayarını PCR UBR ve Kuşatma modu ayarı LLC olacak. Kaydet deyin. Daha sonra Temel > LAN ayarları menüsünden modemin IP adresini diğer ana modemin IP bloğunu aktarmak için LAN Host Ayarları kısmından IP Adresi kısmına ana modemin IP adresini girmeniz gerekiyor. Daha sonra modem IP adresinizi değiştirip ayarları kaydet deyin. Daha sonra çıkış yapın ve ana modem IP adresini kullanarak giriş yapacaksınız. Modem arayüzüne girdiğinizde Temel > WLAN bölümüne gelip burada yer alan SSID kısmına kablosuz ağ adınızı ve Güvenlik kısmını en sona alın ve bir şifre belirleyin.

NOT 1: 2 modemi LAN1 portundan bağlayın birbirine.
NOT 2: Ayarları kaydetmek için Gönder butonunu kullanacaksınız.

Bunların işe yaraması gerekiyor. Bende HG532s kullanıyorum arayüzden kendim kontrol edip yazdım. Tabi ben 2. bir modem kullanmıyorum sadece bu modemi kullanıyorum o yüzden bazı ayarları test edemedim. Umarım doğrudur.

WAN ayarlarına girdiğim zaman sadece kullanıcı adı ve şifre gözüküyor başka hiçbir şey yok malesef

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncesinde modemleri bir sıfırlayıp dener misiniz? Birde 2 modem birbirine LAN1 portundan yada varsa WAN portundan bağlı olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri