Öneri 2. Moni̇tör Hangi̇si̇ni̇ Almaliyim ?

wmrely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
10K BÜTÇE VAR 2. monitör olarak almak istiyorum. hangisi tercih edilir ? sizin farklı önerileriniz varsa açığım
1791278218027.png
1791278237920.png

KS

wmrely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
105 görüntülenme var 0 cevap mükemmel

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165

bunlardan lenovoyu öncelikli tavsiye ederim ama biraz bütçeni aşıyor.

bütçeyi sıkmak istemiyorsan ardından ktc yi tavsiye ederim. yeterli.

KS

wmrely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

bunlardan lenovoyu öncelikli tavsiye ederim ama biraz bütçeni aşıyor.

bütçeyi sıkmak istemiyorsan ardından ktc yi tavsiye ederim. yeterli.
önerdiğiniz hiç bir monitör AQL5A ya yanaşamıyor bile hocam bu nasıl öneri renk konusunda hepsini geçiyor.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
önerdiğiniz hiç bir monitör AQL5A ya yanaşamıyor bile hocam bu nasıl öneri renk konusunda hepsini geçiyor.
önerdiğin asus'un vesa hdr (vesa hdr 400 600 1000 gibi) sertifikası yok. 10 biti layığı ile kullanabilmek için hdr modunu açman gerek. hdr 400 olsa bile değmiyor. en az hdr 600 yada 1000 vesa sertifikası olmalı. sadece belli oyunlarda yada filmlerde desteği var. 10 bin lira bütçeyle o niteliklerde renklerde fark yapacak tam hdr destekli monitör alamassın.

paran yetseydi bunu alırdın:

Son düzenleme:
KS

wmrely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
önerdiğin asus'un vesa hdr (vesa hdr 400 600 1000 gibi) sertifikası yok. 10 biti layığı ile kullanabilmek için hdr modunu açman gerek. hdr 400 olsa bile değmiyor. en az hdr 600 yada 1000 vesa sertifikası olmalı. sadece belli oyunlarda yada filmlerde desteği var. 10 bin lira bütçeyle o niteliklerde renklerde fark yapacak tam hdr destekli monitör alamassın.

paran yetseydi bunu alırdın:

ana monitörüm oled zaten 2. monütör olarak miniled almaya gerek yok diye düşünüyorum. bazıları 2. monitör için bu kadar para verileceğini saçma bulan bile var. (10k) 3k 5k ya al geç diyolar

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
ana monitörüm oled zaten 2. monütör olarak miniled almaya gerek yok diye düşünüyorum. bazıları 2. monitör için bu kadar para verileceğini saçma bulan bile var. (10k) 3k 5k ya al geç diyolar
10 bit hemde her hz ayarında 10 bit çalışabilen vesa 400 sertifikalı monitör kullandım. vesa 400 bile hikaye. değmiyor hdr'yi kapatıp kullanmaya devam ediyorsun. 10 bitini ayarladım hdr yi açtım destekli oyunda ve filmde doğru ayarlarla denedim. değmiyor.

miniled'e gelince arka ışığı daha dengeli yayar. farklı noktalara farklı ışık verebilmek gibi olaylarda var. ama mini led için okadar para vermeye gerek var mı ? bencede değmez.

2nci monitörü ne amaçla kullanacaksan ona yönelmelisin. profösyönel grafik dizayn gibi işlerin kategorisi çok farklı. senin ilk sunum yaptığın monitör oyun odaklı. renklere önem veriyorsan ips panel odaklı gideceksin. 27" ve 2k olması güzel 27" çok ideal bir boyut. piksellerinde fazla irileşmemesi için 2k olmasında fayda var.

daha önce önerdim mi hatırlamıyorum ama fiyat/performans yada fiyat/sonuç odaklıysan tatmin eder

bunada bir bakarsın. renk konusunda hassasiyetin varsa efektif sonuç olarak benq mobiuz serisini öneririm (her oyun için özel renk profilleri olan uygulaması bile var... dahada özellikleri var... ) ama pahalı.

mevcut şartlarda 27" 2k ips panel düzgün marka kaç hz istiyorsan ideal olur.

monitörü 24" gibi ve 1080p düşünürsen 3-5k da olur. ama oledin yanında çok sırıtırsa biraz sıkıntı.

titizlik gerektirmeyen bir iş için kullanacaksan 2nci el düzgün panel temiz bir monitör bile olur.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri