200 Bin Tlye J? 14900Ks

wTheDoctor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ; yorum yapan herkeze şimdiden teşekkürler.
2 Hafta önce topladığım PC
İşlemciyi Extreme-Performance gibi modlarda denedim. İşlemci boştayken dahi bu sıcaklıklarda takılıyor. (Antalya'da havalar sıcak)
Sorunun Sıvı soğutucuda yada macundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Bu değerler genel aramalarım sonucu yüksek buldum..
Oyunlarda random hatalar direk kapanmalar yaşanıyor.. (GPU driver güncel değil hatası dahi aldım OW2'de) Bazen Chrome sekmelerim yüklenemedi hatası veriyor..
Mavi ekran hiç almadım fakat dediğim gibi oyunlarda (Apex, Owerwatch) random kapanmalar yaşandı.

Yapılan işlemler ;
Format atıldı (3kez)
Driver güncel mi EVET..
Intel Diagnostic Tool.. HATA YOK
Memtest XMP kapalı test HATA YOK
Bios'tan Intel Default Settings,Performance,Extreme denendi.

Tahminlerim..
1. Montaj hatası olabilir mi?
2. Intel işlemcilerde (K serisi) çoğu kullanıcı Underclock yapmak zorunda kalmış stabilizasyonu sağlamak için..
3. Ürünlerde uyumsuzluk olabilir mi? RAM ile?
4. Sıvı soğutma işlemci için yetersiz mi?

Specs :
CPU : 14900KS
MB : AORUS MASTER X
GPU : GIGABYTE 4090
RAM : GSKILL CL40 8000MHZ 2X24
SOĞUTMA : ARCTIC LIQUID FREEZER II 360MM
KASA : Lian Li O11 Dynamic Evo
SSD : Samsung Heatsink 990 1TB
exFAN : 7x Be Quite Light Wings ARGB

IMG20240815163106.jpg
IMG20240815170851.jpg

Üst Boşta ve CPU testte bu sıcaklıklar.

laptop almak isteyen adam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
bu kınu ile alakalı pc hocası mimara sistem topluyoırz gibi bir video yapmıştı onu izle ayrıca 200k ya custom sıvı soğutma gitmez miydi

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Merhaba ; yorum yapan herkeze şimdiden teşekkürler.
2 Hafta önce topladığım PC
İşlemciyi Extreme-Performance gibi modlarda denedim. İşlemci boştayken dahi bu sıcaklıklarda takılıyor. (Antalya'da havalar sıcak)
Sorunun Sıvı soğutucuda yada macundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Bu değerler genel aramalarım sonucu yüksek buldum..
Oyunlarda random hatalar direk kapanmalar yaşanıyor.. (GPU driver güncel değil hatası dahi aldım OW2'de) Bazen Chrome sekmelerim yüklenemedi hatası veriyor..
Mavi ekran hiç almadım fakat dediğim gibi oyunlarda (Apex, Owerwatch) random kapanmalar yaşandı.

Yapılan işlemler ;
Format atıldı (3kez)
Driver güncel mi EVET..
Intel Diagnostic Tool.. HATA YOK
Memtest XMP kapalı test HATA YOK
Bios'tan Intel Default Settings,Performance,Extreme denendi.

Tahminlerim..
1. Montaj hatası olabilir mi?
2. Intel işlemcilerde (K serisi) çoğu kullanıcı Underclock yapmak zorunda kalmış stabilizasyonu sağlamak için..
3. Ürünlerde uyumsuzluk olabilir mi? RAM ile?
4. Sıvı soğutma işlemci için yetersiz mi?

Specs :
CPU : 14900KS
MB : AORUS MASTER X
GPU : GIGABYTE 4090
RAM : GSKILL CL40 8000MHZ 2X24
SOĞUTMA : ARCTIC LIQUID FREEZER II 360MM
KASA : Lian Li O11 Dynamic Evo
SSD : Samsung Heatsink 990 1TB
exFAN : 7x Be Quite Light Wings ARGB

IMG20240815163106.jpg
IMG20240815170851.jpg

Üst Boşta ve CPU testte bu sıcaklıklar.
Bosta 90 derece mi?

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Magaranin altinda yasamiyorsaniz intelin 13. ve 14.jenerasyonlarinda suan kronik fabrikadan cikma sikintilari oldugunu duymussunuzdur. Tek caresi garanti, ki o durumda bile yeni gelen islemcilerde ayni sikinti yasaniyor. Iade edebilirseniz iade edin ve amd islemci alin. Obur turlu caresi yok bunun.

laptop almak isteyen adam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
Magaranin altinda yasamiyorsaniz intelin 13. ve 14.jenerasyonlarinda suan kronik fabrikadan cikma sikintilari oldugunu duymussunuzdur. Tek caresi garanti, ki o durumda bile yeni gelen islemcilerde ayni sikinti yasaniyor. Iade edebilirseniz iade edin ve amd islemci alin. Obur turlu caresi yok bunun.
öyle deme de durum bu video da ondan bahsediyor zaten vlotaj düşürmenizi tavsiye etmem saçma bir işlem custom bir sıvı soğutma yapın

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740

Şu tür hatalarla karşılaştınız mı?
Oyunlarda cökme mavi ekran, program kullanırken cökme mavi ekran veya tarayıcılarda gezinirken cökme status_access_violation hatası

Bu yöntemi kendince yapanlar olmuştu. İNTEL önce stabilite için önerdiği BIOS ayarlarına dair bir tablo yayınladı. En son olarak da Microcode 0x125 şeklinde bu sorunlara dair yeni bir BIOS yaması yayınladı anakart üreticileri...

Şurada da sizinkiyle aynı sıkıntılar yaşanmış bir konu açılmıştı bugün:

KS

wTheDoctor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bosta 90 derece mi?
Boşta 60-70 arası 90 derece Benchtestr23 de alındı.

Mağarada yaşamıyorum kardeş. ingilizcem var reddit veya OC sitelerinde konuyu detaylıca araştırdım.
Ürün ayıplıysa tabiki iade yada garanti hakkımı kullanırım. Ama sorunun benden kaynaklanmadığına emin olmam gerekiyor. Mesela macun yada hatalı sıvı soğutma gibi yada bios..
Sen AMD al tamam?

bu kınu ile alakalı pc hocası mimara sistem topluyoırz gibi bir video yapmıştı onu izle ayrıca 200k ya custom sıvı soğutma gitmez miydi
izledim dostum fakat sorunumu çözemedim. ordaki ayarlarda denendi.

Bios Güncel : 7 Ağustosta yayınlaşmış ve aşağıdaki bildiri var. Biosta Load Default yaptığıktan sonra tek değiştirdiğim ve denediğim yöndem PC Hocasının bu videosu oldu zaten.
XMP, INTEL POR ayarlarını denedim.

Update microcode 0x129 to address sporadic Vcore elevation behavior announced by Intel
custom sıvı soğutma gider haklısın. fakat o kadar bilgim yok o konuda..
şunuda belirteyim. eski sıvı soğutmamda sıvı pump sesi geliyordu bazen. bunda bi ses duyamıyorum belki böyledir bilemem tabi..

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Boşta 60-70 arası 90 derece Benchtestr23 de alındı.

Mağarada yaşamıyorum kardeş. ingilizcem var reddit veya OC sitelerinde konuyu detaylıca araştırdım.
Ürün ayıplıysa tabiki iade yada garanti hakkımı kullanırım. Ama sorunun benden kaynaklanmadığına emin olmam gerekiyor. Mesela macun yada hatalı sıvı soğutma gibi yada bios..
Sen AMD al tamam?

izledim dostum fakat sorunumu çözemedim. ordaki ayarlarda denendi.

Bios Güncel : 7 Ağustosta yayınlaşmış ve aşağıdaki bildiri var. Biosta Load Default yaptığıktan sonra tek değiştirdiğim ve denediğim yöndem PC Hocasının bu videosu oldu zaten.
XMP, INTEL POR ayarlarını denedim.

Update microcode 0x129 to address sporadic Vcore elevation behavior announced by Intel

custom sıvı soğutma gider haklısın. fakat o kadar bilgim yok o konuda..
şunuda belirteyim. eski sıvı soğutmamda sıvı pump sesi geliyordu bazen. bunda bi ses duyamıyorum belki böyledir bilemem tabi..
90 derece yukte normal

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri