Soru 200 K Civarı Ve Biraz Üstünde Bütçem Var Ve Güzel Bir Sistem Toplamak

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Gainward 5080 58'e düşmüşken onu da alabilirsin tabi.

Beyaz kasaya siyah ekran kartı sıvı soğutma beyaz çorba gibi olmuş. Arcticten daha ucuz ve sessiz çalışan modeller var aynı CFM ve fan air pressure özelliğine sahip, Arctic soğutucularda pompada VRM fan var, fanlı herşey bir süre sonra gürültü demek, zaten serin çalıştıran modeller varken gürültü yapma adayı VRM fanlı soğutucuya hiç gerek yok.
SSD green serisi düşük özellikli zaten bütçesi var, 2 TB daha kaliteli kontrolcüye sahip bir SSD ideal olur. Bunun gibi; fiyat olarak da TB başına neredeyse aynı kalıyor.
H7 kasa eski nesil artık yeni nesil kasalar BTF PZ ya da Stealth adıyla markasına göre değişiyor. Gizli bağlantılı geliyor. Tercih edilesi değil üstelik ucuz da değil, yeni nesiller aynı fiyata.
İşlemci konusunda kesinlikle size katılıyorum. 9800X3D alınır. Palit de güzel ekran kartları var attığınız gibi olanlar ama S modellerinde Vapor chamber yok.
Asrock anakartlar destek konusunda sıkıntılı, X870 adı altında B850 bir kart, soğutma blokları daha az ve bu da BTF destekli değil. Asrock gibi 14+2+1 VRM'ye sahip kartlar var üstelik pasif soğutma bloğu daha geniş.

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
AMD işlemcide buna net şekilde itirazım var. AMD işlemci alıyorsanız maksimum 6000 MHz RAM alınmalı. Sebebi 1:1 olarak kullanılıyor olması. Daha yüksek MHz olarak 6200 veya 6400 yine 1:1 çalışabiliyor ama riskli, işlemcinin RAM bellek kontrolcüsü iyi çıkmazsa 2:1 olarak çalışabilir. Yani RAM performansı yarıya düşebilir.

Ayrıca oyunlarda RAM'in performansa etkisi çok düşüktür. Burada verilecek ekstra paralar yerine ekran kartına daha çok bütçe ayrılması daha iyidir.
AMD için 6000 MHz (CL28 veya CL30) tercih etmenizi öneririm.

Gayet iyi sistem ama RAM 6000 MHz olursa daha iyi olur. Yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü.
1 TB M2 SSD yerine bütçe de yüksekken en azından 2 TB alınmalı. Bugün bazı yeni oyunlar sadece bir tanesi 200-300 GB yer kaplar olmuş.
Ek olarak Windows kurulan M2 SSD'nin DRAM'li olanını tercih etmenizi öneririm.

KS

ouzcan20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
AMD işlemcide buna net şekilde itirazım var. AMD işlemci alıyorsanız maksimum 6000 MHz RAM alınmalı. Sebebi 1:1 olarak kullanılıyor olması. Daha yüksek MHz olarak 6200 veya 6400 yine 1:1 çalışabiliyor ama riskli, işlemcinin RAM bellek kontrolcüsü iyi çıkmazsa 2:1 olarak çalışabilir. Yani RAM performansı yarıya düşebilir.

Ayrıca oyunlarda RAM'in performansa etkisi çok düşüktür. Burada verilecek ekstra paralar yerine ekran kartına daha çok bütçe ayrılması daha iyidir.

Gayet iyi sistem ama RAM 6000 MHz olursa daha iyi olur. Yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü.
1 TB M2 SSD yerine bütçe de yüksekken en azından 2 TB alınmalı. Bugün bazı yeni oyunlar sadece bir tanesi 200-300 GB yer kaplar olmuş.
ram dan ziyade ssd daha iyi bir şey tercih ederim yani 64gb ram + 2 veya 4 tb ssd daha mantıklı değil mi

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
ram dan ziyade ssd daha iyi bir şey tercih ederim yani 64gb ram + 2 veya 4 tb ssd daha mantıklı değil mi
4 TB SSD şu an gayet mantıklı. DRAM olan M2 SSD'ler çok daha hızlı çalışırlar ve hız kaybı yaşamazlar. Yani M2 SSD üzerindeki yerleşik RAM'in adı DRAM. En uzun ömürlü olan M2 SSD Samsung 990 Pro öneririm. Özellikle de Windows'u kuracağınız SSD için.

Dahili soğutucu var: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-4-tb-m-2-fiyati,425619006.html
Anakart soğutucusunu kullanacaksanız: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-4-tb-m-2-fiyati,417749891.html

Bu da incelemesi:

KS

ouzcan20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
4 TB SSD şu an gayet mantıklı. DRAM olan M2 SSD'ler çok daha hızlı çalışırlar ve hız kaybı yaşamazlar. Yani M2 SSD üzerindeki yerleşik RAM'in adı DRAM. En uzun ömürlü olan M2 SSD Samsung 990 Pro öneririm. Özellikle de Windows'u kuracağınız SSD için.

Dahili soğutucu var: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-4-tb-m-2-fiyati,425619006.html
Anakart soğutucusunu kullanacaksanız: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-4-tb-m-2-fiyati,417749891.html

Bu da incelemesi:
evet ssd tercihim samsung zaten

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341

Ssd nin sağlamlığı çok iyi ram 6000 de de çalışır problem yok önemli olan silikon yapısı düşük cl olması ve çift kanal olması bunlar olursa sistemler sorunsuz çalışacaktır

KS

ouzcan20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Gizli bağlantılı anakart alacaksan BTF destekli 5070Ti var. Ekran kartının kablosunu da saklayabiliyorsun.
Bu ekran kartını alırsan, ana kart şu olmalı.

Diğer normal 5070Ti modellerinde de şu var.

Intel Core Ultra 7 265KF 5.50 Ghz 20 Çekirdek 66MB 1851p 3nm İşlemci
ASUS ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI 9000mhz(OC) RGB M.2 1851p ATX Anakart
G.Skill 96GB(2x48) Trident Z5 Neo RGB 6000Mhz CL26 DDR5 Expo Ram (F5-6000J2636H48GX2-TZ5NR)
ASUS GeForce RTX 5080 ROG Astral OC O16G 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı
Samsung 2TB 9100 PRO with Heatsink Okuma 14700MB Yazma 13400MB PCIe 5.0 NVMe M.2 SSD (MZ-VAP2T0CW)

bu nasıl olur ekran kartı değişiklik gösterir 220 k civarı yapıyor

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
Intel Core Ultra 7 265KF 5.50 Ghz 20 Çekirdek 66MB 1851p 3nm İşlemci
ASUS ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI 9000mhz(OC) RGB M.2 1851p ATX Anakart
G.Skill 96GB(2x48) Trident Z5 Neo RGB 6000Mhz CL26 DDR5 Expo Ram (F5-6000J2636H48GX2-TZ5NR)
ASUS GeForce RTX 5080 ROG Astral OC O16G 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı
Samsung 2TB 9100 PRO with Heatsink Okuma 14700MB Yazma 13400MB PCIe 5.0 NVMe M.2 SSD (MZ-VAP2T0CW)

bu nasıl olur ekran kartı değişiklik gösterir 220 k civarı yapıyor
200K harcayıp temiz görünümlü sistem toplamamak bana anlamsız geliyor. AMD olur INTEL olur hiç fark etmez isteğine göre ama gizli kablo bağlantılı bir sistem toplardım ben olsam. Intel ana kartların BTF olan bir modelini seç bence. Arkadan bağlantılı olsun, kasa da öyle tabi. Ben hâlâ AMD öneririm gerçi. Tertemiz kablosuz bir sistemin olur.

KS

ouzcan20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
200K harcayıp temiz görünümlü sistem toplamamak bana anlamsız geliyor. AMD olur INTEL olur hiç fark etmez isteğine göre ama gizli kablo bağlantılı bir sistem toplardım ben olsam. Intel ana kartların BTF olan bir modelini seç bence. Arkadan bağlantılı olsun, kasa da öyle tabi. Ben hâlâ AMD öneririm gerçi. Tertemiz kablosuz bir sistemin olur.
BTF olan pek bulamadım ama daha çok AMD de var sanırım

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39

esariyl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Seçtiğin işlemci ve ekran kartı üst seviye parçalar, Core Ultra 7 265K ile RTX 5080 gayet uyumlu çalışır, bu ikilide darboğaz gibi bir durum yaşamazsın. Bu noktada asıl dikkat edilmesi gereken konu anakart, RAM ve güç kaynağı seçimi. LGA1851 soketli, VRM yapısı güçlü bir anakart ve en az 32 GB DDR5 RAM ile sistem uzun süre sorunsuz gider. Bütçe 200K civarı olduğu için denge önemli. Ekran kartını bu seviyede seçmişken PSU ve soğutmadan kısmak hata olur. En az 850W kaliteli bir PSU ve güçlü bir sıvı soğutma şart. Depolamada PCIe 4.0 NVMe SSD tercih edersen sistemin genel tepkiselliği ciddi fark eder. Parça uyumsuzluğu yaşayanların çoğu burada ucuz anakart veya zayıf PSU yüzünden sıkıntı yaşıyor. Eğer bütçe biraz yetmiyorsa “şu parçadan kısayım mı” diye düşünmek yerine, en uygun ihtiyaç kredisi seçeneklerine bakmak daha mantıklı olabilir. Çünkü bu seviyede sistem toplarken ucuz parça ileride daha pahalıya patlıyor. Bir tık bütçeyi aşmak, uzun vadede daha stabil ve güçlü bir sistem demek.

CAPCANLI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
200 k civarı ve biraz üstünde bütçem var ve güzel bir sistem toplamak istiyorum bazı parçaları araştırıp bakıyorum uyumlu olup olmadığı nedir ne değildir bir çok yorum var bakıyorum ve kafam karışıyor yardımcı olursanız sevinirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Tabii ki AMD işlemci kullanıcaksın.

KS

ouzcan20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Seçtiğin işlemci ve ekran kartı üst seviye parçalar, Core Ultra 7 265K ile RTX 5080 gayet uyumlu çalışır, bu ikilide darboğaz gibi bir durum yaşamazsın. Bu noktada asıl dikkat edilmesi gereken konu anakart, RAM ve güç kaynağı seçimi. LGA1851 soketli, VRM yapısı güçlü bir anakart ve en az 32 GB DDR5 RAM ile sistem uzun süre sorunsuz gider. Bütçe 200K civarı olduğu için denge önemli. Ekran kartını bu seviyede seçmişken PSU ve soğutmadan kısmak hata olur. En az 850W kaliteli bir PSU ve güçlü bir sıvı soğutma şart. Depolamada PCIe 4.0 NVMe SSD tercih edersen sistemin genel tepkiselliği ciddi fark eder. Parça uyumsuzluğu yaşayanların çoğu burada ucuz anakart veya zayıf PSU yüzünden sıkıntı yaşıyor. Eğer bütçe biraz yetmiyorsa “şu parçadan kısayım mı” diye düşünmek yerine, en uygun ihtiyaç kredisi seçeneklerine bakmak daha mantıklı olabilir. Çünkü bu seviyede sistem toplarken ucuz parça ileride daha pahalıya patlıyor. Bir tık bütçeyi aşmak, uzun vadede daha stabil ve güçlü bir sistem demek.
çok haklısın seninle aynı fikirdeyim ve bu yüzden üst seviye parçalar seçmeye uzun süre sorunsuz devam etmesini düşünüyorum sistemin

Tabii ki AMD işlemci kullanıcaksın.
hocam çok ısınamadım ben AMD ye

CAPCANLI

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
çok haklısın seninle aynı fikirdeyim ve bu yüzden üst seviye parçalar seçmeye uzun süre sorunsuz devam etmesini düşünüyorum sistemin

hocam çok ısınamadım ben AMD ye
Sebebi nedir? yani yanlış anlama dostum ama bu kadar insan AMD kullanıyor ve öneriyorsa vardır bi güzelliği dimi. İntel o treni kaçırdı kankam AMD devam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri