Çözüldü 2000TL Civarı 1500VA UPS Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Herkese merhaba,

Eaton 5E 1500i 1500VA Line Interactive UPS satın aldım, fakat monitör takacak aparat ve yer bulamadım. Sadece PSU giriş yerleri mevcuttu çevirici kabloları ise anlayacağımız dilde erkek PSU dan dişi PSU istemeyerek iade ettim.

850W güç kaynağı ve Aryond A27 monitör bağlaya bileceğim, 2000TL civarında kullanmadığım zamanlarda fişten çekip kullanacağımda takacağım, Tabiri caiz ise zırt pırt dakikada 8-10 kez gel git elektrik kesintilerinde sadece Pc kapatmak için 2-5 dakika süre kazandıracak bir UPS önerirseniz çok makbule geçer.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu bütçeye Makelsan, Powerful, Powerup, Inform, S-Link, Tescom gibi markalar harici Minimum 700W güç verebilen bir UPS ürünü bulamadım. EATON markası var ama girişleri yine sorun yaşadığınız gibi.

Gönül rahatlığıyla önerebileceğim minimum 700W güç aktarabilen bir markadan ürünlere baktığımda ortalama 3000 TL bandında baktığım kadarıyla.

KS

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Peki hocam 1000VA-1200VA güç kaynağı taksam sisteme aktif çalışırken beslemede sorun yaşatır mı? veya kesintilerde 2 dakika stabil çalışma alabilir miyim? Yoksa sistem yüküne bağlı olarak bir kaç saniye sonra UPS kaynaklı kesintiye mi uğrar. Benim amacım dediğim gibi 2-3sene, 2 max 5 dakika süre kazandırsın yeterli benim için tak çıkar mantığı ile kullanmak istiyorum. Eğer olmaz ise en düşük ve önere bileceğiniz 1500VA neolurdu? Eaton çok güzeldi iade ettim ama pişmanım diyebilirim fakat monitörsüz alt+f4 veya farklı bir yöntem ile körü körüne pc kapatmayı da göze alamadım 6adet PSU girişi yerine 1 aparat veya EU giriş olmayışı çok kötü oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Peki hocam 1000VA-1200VA güç kaynağı taksam sisteme aktif çalışırken beslemede sorun yaşatır mı? veya kesintilerde 2 dakika stabil çalışma alabilir miyim? Yoksa sistem yüküne bağlı olarak bir kaç saniye sonra UPS kaynaklı kesintiye mi uğrar. Benim amacım dediğim gibi 2-3sene, 2 max 5 dakika süre kazandırsın yeterli benim için tak çıkar mantığı ile kullanmak istiyorum. Eğer olmaz ise en düşük ve önere bileceğiniz 1500VA neolurdu? Eaton çok güzeldi iade ettim ama pişmanım diyebilirim fakat monitörsüz alt+f4 veya farklı bir yöntem ile körü körüne pc kapatmayı da göze alamadım 6adet PSU girişi yerine 1 aparat veya EU giriş olmayışı çok kötü oldu.
Sisteminizdeki tam bileşen listesini verirseniz size ortalama bir Watt kullanım değeri söyleyebilirim.

KS

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Makelsandan oldukça memnunum ev tesisatında Makelsan Powerpack 10K VA 20 kullanıyorum sadece sistem için Makelsan Lion Interactive 1500 VA LCD/USB 2x9AH UPS, bunu düşünüyorum ama bütçeyi ayar ettiğimde sanırım alabilirim. Yazayım Uğur hocam sistemi

işlemci- İntel i7 12700K
Anakart- MSI MAG Z690 Tomahawk DDR4
Ekrankartı- Asus RTX Rog Strix 3070Tİ
Ram- PNY 3600Mhz 4x16GB 64GB RAM
İşlemci soğutucu- Arctic Liquid Frezer II 240mm RGBsiz
Kasa- Lian licool mesh Panel 3x ön 1x egzoz fan Silver Stone Air Blazer 120R
PSU- XPG core reactor 850W 80+ Gold
SSD- 3xCrucial P5 Plus 1tb 6600-500 MB/s Nvme Gen 4 M.2
HDD- WD Gold Enterprise 6TB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu sistem %100 tüm bileşenlerde yüke girdiğinde maksimum 700W güç çeker. Bu değer maksimum her şey %100 yükte olduğunda böyle ki bu çok ekstrem bir durum. 600W diyelim buna biz. PSU ürününüz GOLD bir model ve prizden 600W gücü sisteme aktarmak için çekmesi gereken elektrik 3 aşağı 5 yukarı monitör dahil 700W olacaktır. Yani size minimumda 700W güç veren bir UPS cihaz yeterli olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu markanın genel olarak neredeyse tüm ürün gurubunda ısı ve ses sorunları görüyorum. O yüzden zaten ilk yorumumda güvenebileceğim bütçenize ürün yok demiştim.

Ürünü değerlendirmem gerekirse ürünün aynı modelinin + PLUS versiyonu 900W güç veriyor yazıyor. Sisteminiz için yeterli güç odaklı.

KS

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Peki hocam bütçeyi görmezden gelirsek en uygun bir öneride bulunur musunuz? Yani en düşük şunu almanızı tavsiye ederim veya daha daha iyi olur diyerek, kararlarınız benim için değerli ve önemli.

KS

Huhudidi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Teşekkür ederim hocam en kısa zamanda ayarlama yapacağım. [çözüldü]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri