200Mb Fiber Internetle Indirme Hızım Sabit Değil

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İnterneti evde başka kullanan, indirme yapan varsa etkiler. O modemde var mıdır, ne kadar etkilidir bilmiyorum ama qos ayarına ve bufferbloata bakın. Trafiği önceliğe göre kontrol ederek bant genişliğini ve pingi iyileştirirsin.
1 kişi youtubdan vide izliyor başka kullanan yok ama fiber internette başkasıda kullansa hız düşmüyor diye biliyorum

İnterneti evde başka kullanan, indirme yapan varsa etkiler. O modemde var mıdır, ne kadar etkilidir bilmiyorum ama qos ayarına ve bufferbloata bakın. Trafiği önceliğe göre kontrol ederek bant genişliğini ve pingi iyileştirirsin.
türkcel superonline modemde o özelliğin olup olmadığını nasıl anlayabillirim

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
1 kişi youtubdan vide izliyor başka kullanan yok ama fiber internette başkasıda kullansa hız düşmüyor diye biliyorum

türkcel superonline modemde o özelliğin olup olmadığını nasıl anlayabillirim
Arayüzüne girip qos adlı bir menü aramanız lazım. Bulursanız çok detaylı olacağını sanmam zaten, aç-kapa vardır açarsınız. Bant genişiği isterse hızını gireceksin. Bu olay aslında sen oyun oynarken senin oyun paketinin arasına arka odada youtube izleyen kişinin paketinin girmesini engelliyor. Sana 180mbps ayırıyor ona 20mbps gibi. Ne sen onu yavaşlatıyon ne de o seni. İkisi ayrı kanaldan gidiyor, ping yapmıyor. Aşağıdaki siteden şuanki duruma bakabilirsin, ne kadar ping gecikme alıyorsun indirme ve yüklemeye. Modem qosu iyiyse A-A+ olur kalitesi.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
1693078490555.png

bu cıktı

Arayüzüne girip qos adlı bir menü aramanız lazım. Bulursanız çok detaylı olacağını sanmam zaten, aç-kapa vardır açarsınız. Bant genişiği isterse hızını gireceksin. Bu olay aslında sen oyun oynarken senin oyun paketinin arasına arka odada youtube izleyen kişinin paketinin girmesini engelliyor. Sana 180mbps ayırıyor ona 20mbps gibi. Ne sen onu yavaşlatıyon ne de o seni. İkisi ayrı kanaldan gidiyor, ping yapmıyor. Aşağıdaki siteden şuanki duruma bakabilirsin, ne kadar ping gecikme alıyorsun indirme ve yüklemeye. Modem qosu iyiyse A-A+ olur kalitesi.
modem ara yüzüne nasıl gireceğim ?

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
bu sorun genellikle steam de oluyor. 500Mbps internetim var kablo ile bağlıyım SSD ye indirsem bile sürekli düşüp yükseliyor. Eskiden 70Mbps indirirken sabit şekilde iniyordu.

Ea Games ve Epic Games sorunsuz 65MB/Sn ile veri çekebiliyorum HDD ye bile.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
bu sorun genellikle steam de oluyor. 500Mbps internetim var kablo ile bağlıyım SSD ye indirsem bile sürekli düşüp yükseliyor. Eskiden 70Mbps indirirken sabit şekilde iniyordu.

Ea Games ve Epic Games sorunsuz 65MB/Sn ile veri çekebiliyorum HDD ye bile.
hmm

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
cünkü oyun oynarken sabit 44 45 46 ms alıyorum bu benim tuhafıma gittiği için açtım konuyu

o dediğiniz şeyi nasıl bulacağım ? arayüze girdim şuan

genellikle nerde oluyor

Son düzenleme:
KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
kullannmış olduğumuz modemde ont modemin içine gömülü superonlinda kapatmış ayarlama yapamıyoruz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri