2021 Windows güncellemeleri sonrası gpu cpu kullanım düşüşü

blackshipsx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
3
Tepki
0
Konum
59 | Tekirdağ
Arkadaşlar yaklaşık 3 4 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu tahminime göre Windows güncellemelerini yaptıktan sonra bir hata oluştu ancak ekte ekleyeceğim fotoğrafta cpu ve gpu kullanım değerlerini görmektesiniz ffa dm diye adlandırılan deathmatch serverin'de 24 kişi bulunuyor ortalama ama ekran kartım ve işlemcim nerdeyse hiç yükte çalışmıyor (her oyunda fps drop yemeye başladım) aynı durumu yaşayıpta konuyla alakalı çözüme ulaşanlar lütfen yardımcı olsun dün format attım pc temizledim (tüm fanları sökerek) termal macun çektim herşeyi yaptım ama düzelmiyor şimdiden yorum yapan yapmayan herkese öncelikle teşekkür eder hayırlı ramazanlar dilerim.

Sistem: ASUS A320m Gaming Anakart
16 Corsair vangeance 16gb Ram 3200mhz
Amd Ryzen 7 2700x 3.9 ghz 4.2 boost clock
Amd sapphire vega 56 8gb 2048bit hbm2
500 gb tohsiba ssd
750 wat thermaltake psu

fotoğrafı paylaşamadım değerleri paylaşayım gpu 54 derece %13 kullanım 
ram 1329 mb kullanım
cpu 43 derece %10 kullanım

aldığım fps değeri 167 24 kişilik ffa dm serverinde
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,132
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Format attığınıza göre eğer güncel Windows indirip kurduysanız zaten o güncellemeler ile kurulur sistem eğer böyle ise genel olarak Windows 'un o güncellemesinde sorun var diyebiliriz ki yüksek ihtimal. Şunları deneyin.

  • A320 çipset sürücüsünü AMD Support adresinden indirip kurun. Eğer kuruluysa sorun yok.
  • BIOS güncellemesi yapın varsa tabi. Windows güncellemesi anakartın BIOS 'u ile sorun yaşıyor olabilir. Güncel BIOS pek çok şeyi düzeltecektir.
  • Ekran kartı sürücünüzü WHQL yani Windows onaylı sürüm ile değiştirin. Eğer WHQL sürüm kurmadıysanız DDU yazılımı ile kartın sürücüsünü Windows 'u Güvenli Mod ile başlatıp silin ve sistem normal başlayınca önce Windows güncellemelerini durdurun ki kendisi kartın sürücüsünü kurmaya çalışmasın sonra siz WHQL sürümü indirim kurun AMD Support adresinden.
  • Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri konumundan sistemi Yüksek Performans moduna alıp deneyin. AMD yada başka bir ayarda olmasın.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst