20k PC Toplama

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Z serisinde yapılabiliyor fakat işlemci normal şartlarda çarpan kilidi kapalı geliyor OC işlemi sonrası iyi bir soğutma gerekecek onun yerine direk 12400f almak daha mantıklı daha performanslı bir işlemci OC suz hallerinde.
Bende onu diyorum işte şu an için sistemde anakartan kısmak yerine işlemciden kısması daha mantıklı parası varsa zaten 10600k alır önüne bakar sisteme monitöre 6k para verene kadar 4k verip sıvı soğutma alır 2k sistemi dengelemiş olur ve baktığın zamanda her türlü kullanışlı olur. Çünkü toplama bilgisayarlarda her şeyi anakarta takıyorsun. En iyi tek seferlik anakart ileriye doğru her zaman avantaj sağlar. Ve seçtiğim modeli pcı 4.0 desteklemesine özellikle baktım. Günümüzün teknolojisi 4.0 ihtiyaç sağlamasa bile ilerde sağlayacaktır. ama alternatif olarak bütçeye göre 3.0 desteklemesine artı bir özelliktir.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Hadi bana bir cevap ver bakalım ben kendi sistemimde sana göre yanlış mı yaptım?
Asus rog strix z490-e Anakartına i9 10850k taktım. Baktığın zaman 10 nesil bir sistem.
Yukarıdaki yazına göre 12 nesil altı çöp yığını gibi duruyor, o yüzden soruyorum :)

Yanlış bilgi kim dedi yapılmıyor. Şu an ki sistemimde oc yapılmış durumda :)
Ne kadar harcadınız işlemci, anakart ve soğutucu için o zamanki dolar fiyatına göre. İntel sistemler nerdeyse hep aynı fiyattan çıktı. Aynı fiyata 13. Nesil destekli anakart 12. ya da 13. nesil i9 alabiliyordun. Vereceğin para ve ilerde vermeyi düşündüğün miktar önemli.
12. Nesil altı çöp değil daha güncel ve daha iyi ayrıca ddr5 destekleyebiliyor. 1700 pin 13. nesil desteği de bulunuyor.
Amaç kişisel olarak bu iyi şu iyi diye tartışmaya girip argümanlar sunmak değil. Bana göre mantıklı gelen bütçesine uygun öneri yaptım ve kendimce nedenleri de yazdım. Konu hakkındaki düşüncelerimi yazdım. Daha fazla alıntı yapıp konuyu bağlamından koparmazsak daha iyi olur.
Hangisi daha iyi hangisi mantıklı diye konu merak ediyorsanız başlık açıp oradan devam edilebilir.

TatarOğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
214
23bin ve 25bin arası sistem toplama

İşlemci: 2.Intel Core i5 10600K 4.10GHZ LGA1200 12MB Cache Işlemci fiyat : 4900k

Veya
1.Intel Core i5-11400F 2.6 GHz 6 Çekirdek 12MB Cache LGA1200 Soket 14nm İşlemci fiyat: 2800k

Anakart: Asus TUF Gaming Z590-Plus Intel Z590 DDR4 5133 MHz Lga1200 Atx (OC) fiyat: 4800k

RAM: Kıngston 16GB 3200MHZ Ddr4 CL16 Dımm Hyperx Fury - HX432C16FB3/16 fiyat: 1000k

PSU: Gametech 750WATT 80 Plus Gold 14CM Sessiz Fan Modüler Power Supply fiyat:1300k

Ekran Kartı: MSi RTX3060 Gaming X 12GB 192Bit GDDR6(LHR) fiyat:10300k
veya
Palit RTX3060Ti DUAL 8 GB 256 Bit GDDR6(LHR) fiyat : 10100k
SSD: Kingston Fury Renegade 500GB 7300MB/S - 3900MB/S SSD fiyat : 1500k
Kasa: Dark Diamond PRO Mesh 4x12cm FRGB Fan, Full Akrilik Yan Panel, USB 3.0 fiyat: 1200k

Sonuç olarak sistem 23k ile 25k arası hesabı

1. Hesaba göre toplam fiyat: 22.900TL
2.Hesaba göre toplan fiyat: 25.000TL
Not: MSİ ekran kartını baz aldım. Karar senin güzel insan ama bu sistem seni baya taşır özellikle i5 10600k işlemci ile. Ama şu var 11. Nesil işlemci ile çok fark yok gibi fakat render konusunda bu k modeli daha iyi aradaki tek fark gözle görülen bu diyebiliriz.

Bu sisteme göre parasal olarak kısabileceğiniz kısım kasa tarafından olabilir diğer taraftaki ürünler sizi sonuna kadar taşıyacaktır. Eğer tamam derseniz ürünlerin isimlerini akakçe üzerinden araştırıp size uygun yerden sipariş verebilirsiniz veya ben size sağlam kaynaklar da bulabilirim.
benim bütcemi aşmamış olsaydı kesinlikle anakart konusunda b660m-k d4 yerine bu z serilerini almayı isterdim,ama bütcemi çok aştığı için bununla kaldım. sistem bana göre güzel . işlemci konusunda pek bilgim olmadığı için bişey diyemeyeceğim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
12400F SEÇİP İLERİDE DDR5 BİR SİSTEM KURMA ŞANSI VE OYUNLARDA DAHA İYİ BİR PERFORMANS ALMA İMKANI VARKEN NEDEN 11.NESİL YA DA 10. NESİL TERCİH EDİLSİNKİ ? 10. VE 11. NESİL İŞLEMCİLER MAX 2666MHZ RAM DESTEĞİ VERİYOR.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Ne kadar harcadınız işlemci, anakart ve soğutucu için o zamanki dolar fiyatına göre. İntel sistemler nerdeyse hep aynı fiyattan çıktı. Aynı fiyata 13. Nesil destekli anakart 12. ya da 13. nesil i9 alabiliyordun. Vereceğin para ve ilerde vermeyi düşündüğün miktar önemli.
12. Nesil altı çöp değil daha güncel ve daha iyi ayrıca ddr5 destekleyebiliyor. 1700 pin 13. nesil desteği de bulunuyor.
Amaç kişisel olarak bu iyi şu iyi diye tartışmaya girip argümanlar sunmak değil. Bana göre mantıklı gelen bütçesine uygun öneri yaptım ve kendimce nedenleri de yazdım. Konu hakkındaki düşüncelerimi yazdım. Daha fazla alıntı yapıp konuyu bağlamından koparmazsak daha iyi olur.
Hangisi daha iyi hangisi mantıklı diye konu merak ediyorsanız başlık açıp oradan devam edilebilir.
İşte genel olarak algı sıkıntımız var. Fikirlerine saygı duyuyorum ama burada kullanıcı bilgi sahibi olması için bu gibi tartışmalar okuyanın yararına da olur. O yüzden konudan uzaklaşmak yerine aksine okuyanlarda bilgilenmiş oluyor. Yapısal olarak herkes de istisnalar hariç 12 nesil 13 nesil bir tutkunu var niye güncel olduğu için. Peki 10 nesil 11 nesil değer mi kaybetti aksine hayır kaybetmedi daha da değere geldi. Çünkü doğru bileşenlerle bir 10-11 nesil sistem 12 nesil sisteme kafa tutuyor.
Buradaki konu anakart seçerken nelere bakmamız olmalıdır. Siz bütçeden kaçarak direk lga 1700 pine sığınıyorsunuz ve yeni nesil diyorsunuz ama anakartın size sunduğu perfonmasdan olsun m2 slotlarından ve teknolojisinden kaçıyorsunuz. Peki kaçtığınız paraya gerçekten değer mi?
Hayatınızda çok işlemci alabilirsiniz, çok ram ekran kartı alabilirsiniz ama toplama bilgisayarlarında bir defa anakart bir defa psu alacaksınız ve ona göre sürekli gelişim güncelleme göstereceksiniz. Yanlış mıyım?
Asus z anakartları sana çok özellik sunabiliyor ve teknolojisi diğer firmalara göre eşsiz.
Şu topladığım sistem de işlemciye istediğinizi diyebilirsiniz bende f modelini istemem zaten ikinci bir uygun alternatif de sundum. Sizde sunabilirsiniz ki doğru olan bu ama anakartan kısmak ve ona göre sistemi lga 1700 pine çevirmek çok yanlış. Çünkü o soketin piyasa çeşitliliği çok kısıtlı.

Son düzenleme:

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
İşte genel olarak algı sıkıntımız var. Fikirlerine saygı duyuyorum ama burada kullanıcı bilgi sahibi olması için bu gibi tartışmalar okuyanın yararına da olur. O yüzden konudan uzaklaşmak yerine aksine okuyanlarda bilgilenmiş oluyor. Yapısal olarak herkes de istisnalar hariç 12 nesil 13 nesil bir tutkunu var niye güncel olduğu için. Peki 10 nesil 11 nesil değer mi kaybetti aksine hayır kaybetmedi daha da değere geldi. Çünkü doğru bileşenlerle bir 10 nesil sistem 12 nesil sisteme kafa tutuyor.
Buradaki konu anakart seçerken nelere bakmamız olmalıdır. Siz bütçeden kaçarak direk lga 1700 pine sığınıyorsunuz ve yeni nesil diyorsunuz ama anakartın size sunduğu perfonmasdan olsun m2 slotlarından ve teknolojisinden kaçıyorsunuz. Peki kaçtığınız paraya gerçekten değer mi?
Hayatınızda çok işlemci alabilirsiniz, çok ram ekran kartı alabilirsiniz ama toplama bilgisayarlarında bir defa anakart bir defa pus alacaksınız ve ona göre sürekli gelişim güncelleme göstereceksiniz. Yanlış mıyım?
Asus z anakartları sana çok özellik sunabiliyor ve teknolojisi diğer firmalara göre eşsiz.
Şu topladığım sistem de işlemciye istediğinizi diyebilirsiniz bende f modelini istemem zaten ikinci bir uygun alternatif de sundum. Sizde sunabilirsiniz ki doğru olan bu ama anakartan kısmak ve ona göre sistemi lga 1700 pine çevirmek çok yanlış. Çünkü o soketin piyasa çeşitliliği çok kısıtlı.
Çok uzadı konu benim açımdan. Artık etiketlemezseniz sevinirim. Öneri ve sebeplerimi yazdım. Tartışmanın daha faydalı olacağını düşünüyorsanız direkt konu açıp insanların faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
12400F SEÇİP İLERİDE DDR5 BİR SİSTEM KURMA ŞANSI VE OYUNLARDA DAHA İYİ BİR PERFORMANS ALMA İMKANI VARKEN NEDEN 11.NESİL YA DA 10. NESİL TERCİH EDİLSİNKİ ? 10. VE 11. NESİL İŞLEMCİLER MAX 2666MHZ RAM DESTEĞİ VERİYOR.
Güzel insan yine bir yanlış bilgi üzerinden geldin ve yine bir genelleme yaptın. 10 ve 11 nesillerde ram desteği 2666mhz anakarttan anakarta değişir. Ve bu sınırı koyamazsın :) Bu seçmiş olduğum anakartta 3200mhz O da oldukça tatmin edici ;)
İşlemci yolunda haklısın f modelli işlemci yetersiz kalır ama bir müddet taşır fakat parası varsa k modeli ile baya uzun vade de ilerler. Ama önereceğiniz bu anakarta işlemci varsa güzel olur ben uyguna en düşük 4 bin tl buldum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
İşte genel olarak algı sıkıntımız var. Fikirlerine saygı duyuyorum ama burada kullanıcı bilgi sahibi olması için bu gibi tartışmalar okuyanın yararına da olur. O yüzden konudan uzaklaşmak yerine aksine okuyanlarda bilgilenmiş oluyor. Yapısal olarak herkes de istisnalar hariç 12 nesil 13 nesil bir tutkunu var niye güncel olduğu için. Peki 10 nesil 11 nesil değer mi kaybetti aksine hayır kaybetmedi daha da değere geldi. Çünkü doğru bileşenlerle bir 10 nesil sistem 12 nesil sisteme kafa tutuyor.
Hayatınızda çok işlemci alabilirsiniz, çok ram ekran kartı alabilirsiniz ama toplama bilgisayarlarında bir defa anakart bir defa pus alacaksınız ve ona göre sürekli gelişim güncelleme göstereceksiniz. Yanlış mıyım?
M2 de ne gibi özelliklerden kısılıyor 12. Nesilde ve PCIe 3.0 da kalmış 10 ve 11. Nesil 12. Nesile nasıl kafa tutacak

Güzel insan yine bir yanlış bilgi üzerinden geldin ve yine bir genelleme yaptın. 10 ve 11 nesillerde ram desteği 2666mhz anakarttan anakarta değişir. Ve bu sınırı koyamazsın :) Bu seçmiş olduğum anakartta 3200mhz O da oldukça tatmin edici ;)
İşlemci yolunda haklısın f modelli işlemci yetersiz kalır ama bir müddet taşır fakat parası varsa k modeli ile baya uzun vade de ilerler. Ama önereceğiniz bu anakarta işlemci varsa güzel olur ben uyguna en düşük 4 bin tl buldum.
Hayır işlemcinin maksimum belirlediği RAM frekansına bağlıdır. İşlemci daha fazlasını okuyamaz. İşlemci 2666 MHZ diyorsa 5000MHZ al FPS artışı olmayacaktır.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
M2 de ne gibi özelliklerden kısılıyor 12. Nesilde ve PCIe 3.0 da kalmış 10 ve 11. Nesil 12. Nesile nasıl kafa tutacak
Güzel insan bu bilgileri nereden alıyorsun bilmiyorum da yine yanlış bilgi üzerinden geldin. Sana kim dedi m.2 PCI 3.0 da kaldığını :). En azından bulduğum anakart da bakabilirsin özelliklerine kendisi 10 nesil 11 nesilli destekleyen bir anakart ve 4.0 var. Asus z anakartlarını cidden çok hafife alıyorsunuz :)

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
Güzel insan bu bilgileri nereden alıyorsun bilmiyorum da yine yanlış bilgi üzerinden geldin. Sana kim dedi m.2 PCI 3.0 da kaldığını :). En azından bulduğum anakart da bakabilirsin özelliklerine kendisi 10 nesil 11 nesilli destekleyen bir anakart ve 4.0 var. Asus z anakartlarını cidden çok hafife alıyorsunuz :)
M2 için degil İşlemci PCIE slotu 3.0 destekliyor

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
M2 için degil İşlemci PCIE slotu 3.0 destekliyor
Teknik özelliklerine nerden baktığını bilmiyorum ama kendi resmi sayfasından bakarsan güzel olur. Aşağıda linkini de bırakıyorum :)

Ekli dosyalar

• muamma0.jpg
    muamma0.jpg
    151.8 KB · Görüntüleme: 6

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,483
Teknik özelliklerine nerden baktığını bilmiyorum ama kendi resmi sayfasından bakarsan güzel olur. Aşağıda linkini de bırakıyorum :)

Anakart değil direk işlemci PCIE 3.0 destekliyor

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Anakart değil direk işlemci PCIE 3.0 destekliyor
Öyle yazsana güzel insan 11 nesil olup k modelli işlemciler pcı 4.0 destekliyor ayrıca yanılmıyorsam 11 nesli bütün hepsinde getirmişlerdi bu 11400f olması lazım, yani ileriye dönük bir sıkıntı oluşturmuyor ve ömür yeterse 10 yıl rahat kullanabileceğini de gösteriyor. Yani her zaman açık bir kapı var lga 1200 pimli işlemcilerde zaten bu gibi firmalar bunu kestirip atamaz o zaman z modelli anakartlar çöp olur ;)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri