https://m.n11.com/urun/fsp-h3-700-hyper-pro-700w-80-guc-kaynagi-2013503?magaza=techtoneHocam bu anakart çok mu düşük kalır sıkıntı çıkartır mı?Gençer Gaming - Profesyonel Oyuncu Ekipmanları
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
Hocam bu anakart çok mu düşük kalır sıkıntı çıkartır mı?Gençer Gaming - Profesyonel Oyuncu Ekipmanları
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com
Bende bundan bahsetmiştim aslında. Ortalama 1K düşüreceksiniz sistemi böyle ama kaliteden ve özellikten çok taviz vereceksiniz.
Hocam ne gibi özelliklerden mahrum kalırım 1k için göz ardı edilebilir miBende bundan bahsetmiştim aslında. Ortalama 1K düşüreceksiniz sistemi böyle ama kaliteden ve özellikten çok taviz vereceksiniz.
PSU ürününden yola çıkalım seçtiğiniz ürünle benim önerdiğim ürünler arasında Sharkoon ürünü sınıf olarak çok daha üst seviyede bir ürün. Hem elektrik faturası için GOLD ile Bronze arasındaki farka değer. Diğer ürünü sadece ileride çok daha yüksek seviye ekran kartı alırsanız diye önerdim 3080 Ti veya 6900 XT/3090 gibi kartlar mesela ama yine kalite olarak daha iyi seçtiğiniz üründen sınıf olarak.Hocam ne gibi özelliklerden mahrum kalırım 1k için göz ardı edilebilir mi
Hocam peki b550 yerine b450 kullansak aynı şeyler mi yaşanırPSU ürününden yola çıkalım seçtiğiniz ürünle benim önerdiğim ürünler arasında Sharkoon ürünü sınıf olarak çok daha üst seviyede bir ürün. Hem elektrik faturası için GOLD ile Bronze arasındaki farka değer. Diğer ürünü sadece ileride çok daha yüksek seviye ekran kartı alırsanız diye önerdim 3080 Ti veya 6900 XT/3090 gibi kartlar mesela ama yine kalite olarak daha iyi seçtiğiniz üründen sınıf olarak.
Anakart içinde AMD sorduğunuz için önerdiğim anakarttan ilerleyeceğim.
Giriş çıkış portları vb. şeylere girmedim daha. Özetle arada ciddi farklar var.
- Birincisi TUF anakarttaki VRM yani güç bileşenleri CPU etrafındaki kutu kutu şeylerden bahsediyorum çok daha üst seviye. Buda işlemcinizin tam performansında daha düşük voltaj ile çalışacağı anlamına geliyor. Ayrıca OC içinde 5950X gibi işlemcilere kadar sorun yaşatmaz. İkinci olarak bu VRM bileşenleri üzerinde TUF üründe soğutucu var. Buda oraya binen yükte oranın ısı olarak daha az seviyelerde kalmasını, kasa içi ve CPU sıcaklıklarını doğrudan düşürecektir. 2 anakart arasında o bölgede kayda değer sıcaklık farkı olur.
- İkinci olarak üründeki yongalar TUF üründe daha iyi. Örnek olarak ses yongası Realtek ALC S1200A yongası varken seçtiğiniz anakartta Realtek ALC892/ALC897 yongalarından birisi var. Arada eğer kulaklığınız iyiyse ve 3.5mm JAK girişiyle bağlıyorsanız sisteme kayda değer fark olur TUF ürünü lehine. Ağ yongasında da benzer şey var TUF ürünü Realtek RTL8125B 2.5Gb Ethernet yogası barındırırken seçtiğiniz anakart Realtek RTL8111H 1Gb Ethernet yongasına sahip. Ağ üzerinden kablo ile bir dosya paylaşımı yapacak olursanız 2 anakart arasında kayda değer fark olur TUF ürünü lehine.
Bir yerden kısmam lazım sizce neresi olmalıHocam peki b550 yerine b450 kullansak aynı şeyler mi yaşanır
Tam 20K 'mı yapmak istiyorsunuz?Bir yerden kısmam lazım sizce neresi olmalı![]()
Yani öyle olsa iyi olur hocamTam 20K 'mı yapmak istiyorsunuz?
Emeğine sağlık hocamAMD istiyorsunuz anladığım öyle öneri yapıyorum.
İşlemciyi AMD Ryzen™ 5 5600 - 4.119 TL bu ürünle değiştirin.
AMD MB : MSI MAG B560M BAZOOKA - 1.986 TL
GPU : XFX Speedster QICK 319 6700 XT - 9.754 TL
RAM : GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 - x2 adet 1.198 TL
SSD :
KASA :
- PNY XLR8 CS3030 500GB NVMe M.2 3500-2000MB/s - 995 TL
- GoodRam CL100 960GB 2.5" SATA 540-460MB/s - 1.049 TL
- Kioxia Exceria Plus G2 500GB NVMe M.2 3400-3200MB/s - 1.109 TL
- WD Black SN750 500GB NVMe M.2 3470-2600MB/s - 1.199 TL
PSU : Silverstone ET650-G v1.2 650W 80+ GOLD - 994 TL
- Adata XPG INVADER - 1.028 TL
- Dark Maxima V12 - 1.063 TL
- Dark Maxima V20 - 1.161 TL
- Aerocool Atomic - 1.204 TL
- Raijintek PONOS MS - 1.500 TL
- DarkFlash DLS 480 - 1.559 TL
Minimum 20.074 TL yapıyor burası. Daha fazla AMD tarafını indiremem.