20K Sistem Tavsiyesi (23 Ağustos 2022)

The_Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selam Arkadaşlar,

20 Bini aşmayacak şekilde bir sistem düşünüyorum fakat hazır sistem mi alsam yoksa kendim mi toplasam kararsız kaldım, hazır sistemler de Kasa+Psu ve m2 ssdleri pek beğenmiyorum düşük kalıyorlar özelleştirme yapmak istediğim zaman da kafama yatan bir şey çıkmıyor site üzerinden kendim toplamaya kalkınca fiyat yükseliyor.

Kendim tek tek farklı sitelerden almak istiyorum uygun fiyata olanları ama pek montaj kısmında tecrübeli değilim Bilgisayarcıya da toplatmak istemiyorum sizlerden bir tavsiye ya da hazır sistem önerileri bekliyorum.

Sistem özellikleri olarak Amd üzerinden gitmek istiyorum çok fazla FPS oyunları oynayan birisi değilim genel de similasyon oynuyorum kasma donma takılma olmasın benim için yeterli.

İşlemci, Anakart ve Ekran kartı tavsiyelerinizi ya da hazır sistem önerilerinizi bekliyorum Kasa Mesh olacak ve Psu sorun yaratmayacak bir şekilde.

Moderatörün son düzenlenenleri:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
20k bütçeye nvidia tarafından max 3060 ti olur fakat amd tarafından 6700xt . İşlemci olarak ben intel seviyorum ama bulursam iki türlüde öneri yaparım.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
İntel işlemcili sistem =

Amd işlemcili sistem =
İkiside güzel ama ben intel tercih ederdim.

KS

The_Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İntel işlemcili sistem =

Amd işlemcili sistem =
İkiside güzel ama ben intel tercih ed

KS

The_Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam 2 tane intel sistem kullandim farklılık olsun diye Amd düşünmüştüm ve önerdiğiniz intel 2.5GHz düşük değilmidir ve Dual ekran kartları çok fazla ısınma yapmaz mı

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam 2 tane intel sistem kullandim farklılık olsun diye Amd düşünmüştüm ve önerdiğiniz intel 2.5GHz düşük değilmidir ve Dual ekran kartları çok fazla ısınma yapmaz mı
Amd istiyorsanız yukarıdaki sistem güzel. Dual ekran kartı çok ısınırmı bilmem ama performansları iyi.

KS

The_Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Sepet linkindem sepetini görebiliyor musunuz bilmiyorum ama Pc Hocasının Skygate 5600 - 6750xt sistemine ek özelleştirme yaparak 20K fiyatında (((bana uygun olan bütçe))) bir eklemeler yaptım

Asus 550M-A WİFİ II 4866Mhz mATX Anakart
Asus Rog Strix RX 6750 XT 12G Ekran Kartı
Cougar MX440 Mesh ARGB 750W +80 Bronze ATX Kasa

Şuan ilk olarak bunları ekledim diğer parçalar sabit ilerleyen zaman da Anakart Çift m2 Slotu olduğu için 500 veya 1tb m2.ssd takviyesinde bulunurum gerek duyarsam Ramları de değiştirebilirim sistemi bu şekilde bu fiyata uygun mu

değerli moderatör ve sistemden anlayan hocalarım bir öneride bulunursa sevinirim

Toplam fiyat : 20.200 tl

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
KS

The_Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çağdaş hocam öneriniz için teşekkür ederim görüyorum ki Anakart ve Kasa ve İşlemci ile değişiklik yapmışsınız fakat benim en dikkat ettiğim kasanın Mesh olması yönün de onun haricin de Wifi bir anakarttı ve bir sorum var ona göre karar veririm ya da ekleme yaparım 5600 ile Rog strix 6750 xt darboğaz olur mu , işlemci illa ki 5600X olmalı mı

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Çağdaş hocam öneriniz için teşekkür ederim görüyorum ki Anakart ve Kasa ve İşlemci ile değişiklik yapmışsınız fakat benim en dikkat ettiğim kasanın Mesh olması yönün de onun haricin de Wifi bir anakarttı ve bir sorum var ona göre karar veririm ya da ekleme yaparım 5600 ile Rog strix 6750 xt darboğaz olur mu , işlemci illa ki 5600X olmalı mı
İlerisi için 5600x seçtim değiştirmenize gerek kalmasın diye wifi anakartda da onun yerine usb adaptörler var onunla kullanabilirsiniz bence extra paraya gerek yok kasayı isterseniz Mesh de yapabilirsiniz her halde fiyatı daha ucuzluyordu kasa değişikliği yaparsanız.

KS

The_Mustafa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İlerisi için 5600x seçtim değiştirmenize gerek kalmasın diye wifi anakartda da onun yerine usb adaptörler var onunla kullanabilirsiniz bence extra paraya gerek yok kasayı isterseniz Mesh de yapabilirsiniz her halde fiyatı daha ucuzluyordu kasa değişikliği yaparsanız.
Hocam dediğiniz gibi yapabilirim önermiş olduğunuz anakartta da çift m2 slotu bulunmakta sanırım kasayı da Mesh yaparsam pek fiyat farkı olmuyor ilerisi için 5600x kullanmakta fayda var , 1 ay sonrasın da sistemi alacağım inşallah sonrasında da bir Ekran bakacağım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri