22.000 TL - Sistem önerir misiniz?

fox_2244

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Pc toplama sihirbazında işlemciyi seçtikten sonra gelen diğer seçeneklerde ki parçalar işlemciyle uyumlu olarak mı geliyor yoksa yine ben mi bakmalıyım. Örnek site itopya

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Pc toplama sihirbazında işlemciyi seçtikten sonra gelen diğer seçeneklerde ki parçalar işlemciyle uyumlu olarak mı geliyor yoksa yine ben mi bakmalıyım. Örnek site itopya
Seçtiğin işlemciye göre öneri sunuyor.
Mesela AMD model seçersen B550 vs öneriyor, Intel seçersen H610 vs.
Ama sihirbazlardan toplamanı önermiyorum. Fiyatlar normale göre pahalı oluyor.
(Örnek: AMD R5 5600'ün sihirbazdaki fiyatı piyasadaki en ucuz satıcıya göre +520 TL daha pahalı.)

Bütçenizi ve ihtiyacınızı belirtirseniz, üyeler buna uygun parça parça veya hazır sistem önerileri yapabilirler.

Juice

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
269
hocam üstteki mesajda yazdığı gibi pc toplama sihirbazlarından toplamanızı tavsiye etmiyorum normale göre daha pahalı oluyor ve dikkat ettiğime göre itopyanın toplama sihirbazı baya pahalı

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Uygun fiyata alabilceğim mağazalar neler peki? (İnternetten
)
Uygun fiyat kısmı alacağınız parçalara göre firmadan firmaya değişiyor.
Akakçe - Cimri - Epey gibi sitelerden bileşenlerin fiyatlarına bakabilirsiniz.

İtopya - İnceHesap - Sinerji - GamingGenTR - Inventus
QP Bilişim - Teknobiyotik - GameGaraj - PCKolik - Tebilon şu an aklıma gelen siteler.

Eğer yardımcı olmamızı isterseniz;
Ne kadar bütçeniz olduğunu ve sistemi ne için kullanacağınızı belirtebilirsiniz. (oyun / yayın / render / iş / okul)
Biz de elinizdeki paraya göre ihtiyacınıza en uygun sistemi bulup önerebiliriz.

KS

fox_2244

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ekran kartı Abartılı olmasına gerek yok işimi görsün(Fps oyunları + yazılım + gündelik işler) Yazılım videoları çekiyorum sistemin temelde zorlanmaması iyi olur. İşlemci 3.9 ve üstü olabilir min6 çekirdek Bütçe belli değil 22k sorun değil.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Ekran kartı Abartılı olmasına gerek yok işimi görsün(Fps oyunları + yazılım + gündelik işler) Yazılım videoları çekiyorum sistemin temelde zorlanmaması iyi olur. İşlemci 3.9 ve üstü olabilir min6 çekirdek Bütçe belli değil 22k sorun değil.
Konu başlığını "22.000 TL - Sistem önerir misiniz?" tarzında güncellerseniz, ana sayfada görenler öneri yapacaktır.

KS

fox_2244

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
İyimi
Bu işlemci APU işlemci. Sizin bütçenizde bundan daha iyi işlemci modeli tercih edilebilir.

KS

fox_2244

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10

Juice

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
269
Bütçeyi fazla zorlar mı
hocam onu bilmiyorumda kutusuz nasıl daha pahalı
1664474326094.png

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bütçeyi fazla zorlar mı
Kullanılacak diğer bileşenleri de belirlemek ve bütçeyi ona göre bölmek gerekiyor.
Sistemdeki en pahalı ve en önemli 2 bileşen CPU ve GPU'dur. Bütçeyi ağırlıklı olarak bunlara yatırmak gerekiyor.
20.000 TL bütçe varken, 10.000 TL'ye CPU seçersek, GPU + geri kalan her şey için 10.000 TL paramız kalır.
Bu da verimli bir sonuç vermez. Aynı şekilde 15.000 TL'ye ekran kartı alıp, 1.500 TL'ye CPU da alamayız.
- Hazır kampanyalı sistemlere bakmak, özelleştirme seçeneklerini gözden geçirmek gerekiyor.
- Yakın zamanda yeni sistemler yayınlanacak mı öğrenmek, yayınlanacaksa beklemek gerekiyor.
- Parça parça alınacaksa, piyasayı araştırmak ve gelecekteki indirim tarihlerini öğrenmek gerekiyor.
(Parça parça toplarken süreç çok uzun sürebiliyor, ama bütçeye göre en iyi sistemler bu şekilde toplanıyor)

KS

fox_2244

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Kullanılacak diğer bileşenleri de belirlemek ve bütçeyi ona göre bölmek gerekiyor.
Sistemdeki en pahalı ve en önemli 2 bileşen CPU ve GPU'dur. Bütçeyi ağırlıklı olarak bunlara yatırmak gerekiyor.
20.000 TL bütçe varken, 10.000 TL'ye CPU seçersek, GPU + geri kalan her şey için 10.000 TL paramız kalır.
Bu da verimli bir sonuç vermez. Aynı şekilde 15.000 TL'ye ekran kartı alıp, 1.500 TL'ye CPU da alamayız.
- Hazır kampanyalı sistemlere bakmak, özelleştirme seçeneklerini gözden geçirmek gerekiyor.
- Yakın zamanda yeni sistemler yayınlanacak mı öğrenmek, yayınlanacaksa beklemek gerekiyor.
- Parça parça alınacaksa, piyasayı araştırmak ve gelecekteki indirim tarihlerini öğrenmek gerekiyor.
(Parça parça toplarken süreç çok uzun sürebiliyor, ama bütçeye göre en iyi sistemler bu şekilde toplanıyor)
6.3k işlemci eğer iyiyse sistemde bunu kullanmak isterim şahsen ekran kartını da 4-5k civarda almak sorun çıkarmaz gibi 9-8 k kalıyor yani

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri