2300 TL MONİTÖR ÖNERİSİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Denethor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar Max 2300 tl bütçem var Genellikle Oyun ve film izlemek için alacağım O yüzden görüntü kalitesi güzel bir monitör arıyorum yardımcı olur musunuz
Aradağım özellikler
27 İNÇ,İPS,144 or 165 hz Bunlar mutlaka olmalı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçeniz az daha yüksek olsaydı Alienware 27" AW2720HFA 240Hz 1ms IPS Panel - 2.999 TL bu indirimdeki ürünü önerecektim size. Eğer çıkabilirseniz bu ürünü öneririm. Yok çıkamam derseniz aşağıdaki önerilerime bakabilirsiniz.

1. AOC 27G2U 27" 144Hz 1ms IPS Panel - 1.999 TL
  2. LG 27GL650F-B 27" 144Hz 1ms - 1.999 TL
  3. MSI Optix MAG274R2 27" 165Hz 1ms IPS Panel - 2.299 TL
  4. GIGABYTE 27" G27F 144Hz 1ms IPS Panel - 2.441 TL
Bu ürünlerden birisini seçebilirsiniz. Özellikle ergonomik ayak tasarımına sahip IPS panel ürünler önerdim. Ben olsam alabiliyorsam Alienware ürünü almaya çalışırdım yok alamıyorsam 3 veya 4 numarayı seçerdim. Eğer daha düşük olsun isterseniz bütçe olarak 1 ve 2 numaradan birisini alabilirsiniz.

KS

Denethor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bütçeniz az daha yüksek olsaydı Alienware 27" AW2720HFA 240Hz 1ms IPS Panel - 2.999 TL bu indirimdeki ürünü önerecektim size. Eğer çıkabilirseniz bu ürünü öneririm. Yok çıkamam derseniz aşağıdaki önerilerime bakabilirsiniz.

1. AOC 27G2U 27" 144Hz 1ms IPS Panel - 1.999 TL
  2. LG 27GL650F-B 27" 144Hz 1ms - 1.999 TL
  3. MSI Optix MAG274R2 27" 165Hz 1ms IPS Panel - 2.299 TL
  4. GIGABYTE 27" G27F 144Hz 1ms IPS Panel - 2.441 TL
Bu ürünlerden birisini seçebilirsiniz. Özellikle ergonomik ayak tasarımına sahip IPS panel ürünler önerdim. Ben olsam alabiliyorsam Alienware ürünü almaya çalışırdım yok alamıyorsam 3 veya 4 numarayı seçerdim. Eğer daha düşük olsun isterseniz bütçe olarak 1 ve 2 numaradan birisini alabilirsiniz.

Teşekkürler hocam bir şey sormak istiyorum peki  bu 4 monitörde panel kalitesi olarak sıralarsak en kalitelileri hangileri bazılarında panda bazılarında farklı panel varda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Panel üreticileri genelde hep aynıdır ve piyasada kötü panel üreticisi yok. 

• Buradaki en iyi panel MSI üründe 8+2 Bit FRC(10 Bit) panele sahip MSI ürünü ve %132 sRGB + %95 DCI-P3 renk gamutlarını destekliyor.
  • Sonrasında Alienware ürünü geliyor. 8 Bit panele sahip ve %99 sRGB + %75 Adobe RGB desteği var.
  • Sonrasında ise Gigabyte ürünü geliyor. 8 Bit panele sahip ve 114% sRGB + %92 DCI-P3 desteği var. (Neden Alienware ürününü daha iyi bu üründen derseniz Adobe RGB desteği sunduğu için. Adobe uygulamaları kullanmasanız bile bu destek paneli biraz daha kaliteli yapıyor)
  • Sonrasında ise LG ürünü geliyor. 8 Bit panele sahip ve %99 sRGB + %78 DCI-P3 desteğine sahip.
  • Sonrasında ise AOC ürünü geliyor 6+2 Bit(8 Bit) panele sahip ve %120 sRGB + %103 Adobe RGB desteğine sahip. (Değerleri yüksek ama panel aslında 6 Bit olduğundan +2 FRC ile bu renkleri bir nevi zorlama ve yapay olarak sunuyor diyebilirim bu yüzden sonda bu ürün) 
NOT : FRC desteği varsayılan panel renk bit değerini daha yüksek bir bit değerine çıkartmak için uygulanan bir nevi panel OC işlemidir. Örnek olarak 8+2 Bit MSI ürünü gerçek 10 Bit değil ama yine de düz 8 Bit panelden daha başarılıdır. Ancak AOC ürünü için aynı şey geçerli değil. AOC ürünü doğal olarak 6 Bit ama +2 Bit ile 8 Bit desteğine kavuşuyor. Doğal 8 Bit paneller kadar başarılı değil ama bu kötü demek olmuyor. Bu renk farklarını eğer renk üzerine bir iş yapmıyorsanız anlamanız çok ama çok zor aslında.

KS

Denethor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Panel üreticileri genelde hep aynıdır ve piyasada kötü panel üreticisi yok. 

• Buradaki en iyi panel MSI üründe 8+2 Bit FRC(10 Bit) panele sahip MSI ürünü ve %132 sRGB + %95 DCI-P3 renk gamutlarını destekliyor.
  • Sonrasında Alienware ürünü geliyor. 8 Bit panele sahip ve %99 sRGB + %75 Adobe RGB desteği var.
  • Sonrasında ise Gigabyte ürünü geliyor. 8 Bit panele sahip ve 114% sRGB + %92 DCI-P3 desteği var. (Neden Alienware ürününü daha iyi bu üründen derseniz Adobe RGB desteği sunduğu için. Adobe uygulamaları kullanmasanız bile bu destek paneli biraz daha kaliteli yapıyor)
  • Sonrasında ise LG ürünü geliyor. 8 Bit panele sahip ve %99 sRGB + %78 DCI-P3 desteğine sahip.
  • Sonrasında ise AOC ürünü geliyor 6+2 Bit(8 Bit) panele sahip ve %120 sRGB + %103 Adobe RGB desteğine sahip. (Değerleri yüksek ama panel aslında 6 Bit olduğundan +2 FRC ile bu renkleri bir nevi zorlama ve yapay olarak sunuyor diyebilirim bu yüzden sonda bu ürün) 
NOT : FRC desteği varsayılan panel renk bit değerini daha yüksek bir bit değerine çıkartmak için uygulanan bir nevi panel OC işlemidir. Örnek olarak 8+2 Bit MSI ürünü gerçek 10 Bit değil ama yine de düz 8 Bit panelden daha başarılıdır. Ancak AOC ürünü için aynı şey geçerli değil. AOC ürünü doğal olarak 6 Bit ama +2 Bit ile 8 Bit desteğine kavuşuyor. Doğal 8 Bit paneller kadar başarılı değil ama bu kötü demek olmuyor. Bu renk farklarını eğer renk üzerine bir iş yapmıyorsanız anlamanız çok ama çok zor aslında.
Uğur abi  MSI Optix MAG274R2 27 ürünü hoşuma gitti almayı düşünüyorum birde son olarak MSI Optix MAG274R2  Görüntü kalitesi daha iyi yoksa LG UltraGear 27GL650F-B mi ? (pek anlamıyorum monitörlden uğur abi yeni yeni öğrenmeye başladım sen iyi bildiğin için soruyorum bunu)
 Film felan izleyeceğim görüntü kalite önemli  o yüzden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI ürünü her işte daha başarılı bir ürün. Kıyaslama yaparken monitörün panel bit değerini göz önüne alın. 8+2 Bit ile 10 bit değeri sunan MSI ürününü bir ürün ile kıyaslayacaksanız benzer şekilde 8+2 Bit = 10 Bit yada direkt 10 Bit bir panel ile kıyaslamanız gerek.

KS

Denethor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
MSI ürünü her işte daha başarılı bir ürün. Kıyaslama yaparken monitörün panel bit değerini göz önüne alın. 8+2 Bit ile 10 bit değeri sunan MSI ürününü bir ürün ile kıyaslayacaksanız benzer şekilde 8+2 Bit = 10 Bit yada direkt 10 Bit bir panel ile kıyaslamanız gerek.

Teşekkürler uğur şimdi sipariş veriyorum son 2 sorum var cevap verip kitlermisin rica etsem
1-MSI Optix MAG274R2 İnput lag değeri kaç biliyor musun 
2-MSI Optix MAG274R modeli var fiyatları aynı aradaki farkı biliyor musun abi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MAG274R ve R2 modelleri arasında bariz bir fark yok. R2 modeli 2021 model diğeri 2020 model. R2 modeli R modelinin biraz daha ufak tefek geliştirmeler yapılmış hali gibi düşünebilirsiniz. Arada dağlar yoksa fiyat olarak R2 alınabilir ama fark çoksa değecek bir fark yok 2 ürün arasında.

Input Lag değerini bilmiyorum ama önceki MAG273R modeli 4ms seviyesindeydi. Yani bu ürününde 5ms altında olduğunu varsayabilirsiniz ki zaten 7ms altı FPS oyunları için ideal değerdir.

KS

Denethor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
MAG274R ve R2 modelleri arasında bariz bir fark yok. R2 modeli 2021 model diğeri 2020 model. R2 modeli R modelinin biraz daha ufak tefek geliştirmeler yapılmış hali gibi düşünebilirsiniz. Arada dağlar yoksa fiyat olarak R2 alınabilir ama fark çoksa değecek bir fark yok 2 ürün arasında.

Input Lag değerini bilmiyorum ama önceki MAG273R modeli 4ms seviyesindeydi. Yani bu ürününde 5ms altında olduğunu varsayabilirsiniz ki zaten 7ms altı FPS oyunları için ideal değerdir.

uğur abi  az önce amazondan aldım monitörü ama optix serisinde herkes kronik ölü piksel var diyorlar doğrumu hiç karşılaştın mı yada feedback aldın mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hiçbir olumsuz geri dönüş almadım bu ürün hakkında. Ayrıca ölü piksel olayı kronik değildir her üründe az veya çok olabilecek bir durumdur. Şans meselesi yani. Sorun yaşarsanız zaten iade edersiniz ürünü hiç servis vs. uğraşmayın.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri