24 inç VS 27 inç Monitör

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Arkadaşlar merhaba. Monitör alacağım bu 144 hz veya 165 hz olacak fakat inç konusunda ufak bir kararsızığım var. Gerçi bu tamamen zevk ve renk durumuna göre fakat daha önce deneyimim olmadığı için bir şey diyemiyorum. Sorum Şu ki hangi monitörde oyun rahat oynanır ve keyif verir? Hangi monitörde çizimi ve photoshop rahat yaparsın? Fareyi de ekran üzerinde 2 km sürmek istemem yani :rolleyes:. Ve aklımdaki monitöre fikir ve tavsiye bekliyorum. Tecrübelerinize muhtacım, saygılarım ve sevgilerimle.

KS

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
İPS monitörlerde önerilen Samsung'un hem paneli kötü hem de panel kalitesi.
Bütçe belirtebilir misiniz ?
Öneri için teşekkürler. Kusura bakmayın her seferinde unutuyorum işte 3500 veya 3800 e kadar limit var. Tabi ucuzluk önemli biraz. Başka fikriniz var mı?

giray61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öneri için teşekkürler. Kusura bakmayın her seferinde unutuyorum işte 3500 veya 3800 e kadar limit var. Tabi ucuzluk önemli biraz. Başka fikriniz var mı?
Ben de aynı kararsızlıktaydım. 1080p için 27" olmaz dedi herkes. Msi g271 aldım, 27" IPS monitör. Renkler falan çok iyi. Pikseller milletin dediği gibi sayılmıyor, ghosting vs hiç bi sorunu yok. İmleci de 2km sürüklemiyorsun, gayet göze hitap ediyor. Alışınca küçük bile geliyor.

KS

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Ben de aynı kararsızlıktaydım. 1080p için 27" olmaz dedi herkes. Msi g271 aldım, 27" IPS monitör. Renkler falan çok iyi. Pikseller milletin dediği gibi sayılmıyor, ghosting vs hiç bi sorunu yok. İmleci de 2km sürüklemiyorsun, gayet göze hitap ediyor. Alışınca küçük bile geliyor.
Anlıyorum. Teşekkür ederim yanıt için iyi günlerde kullanın şuan kafam karışık biraz. Tam netleştiremedim.
Bu bütçede ve 1080p de 27" inç'de pikselleşme oluyor onun yerine 24" tercih edebilirsin çizimlerimi 24" de yapıyorum şuanda;
Önerdiğiniz monitörde çok güzel fakat https://www.gaming.gen.tr/urun/1890...5hz-1ms-full-hd-adaptive-sync-gaming-monitor/ bunu da siz önerdiniz arasındaki fark nedir?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

giray61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anlıyorum. Teşekkür ederim yanıt için iyi günlerde kullanın şuan kafam karışık biraz. Tam netleştiremedim.

Önerdiğiniz monitörde çok güzel fakat https://www.gaming.gen.tr/urun/1890...5hz-1ms-full-hd-adaptive-sync-gaming-monitor/ bunu da siz önerdiniz arasındaki fark nedir?
Teşekkür ederim, yıllardır kullanıyorum çok şükür. Ben de senin durumundaydım o yüzden anlayabiliyorum. Sadece kalbinin sesini dinle. Çünkü ağzı olan herkes bi şeyler diyor ama yarısı boş.

KS

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46
Teşekkür ederim, yıllardır kullanıyorum çok şükür. Ben de senin durumundaydım o yüzden anlayabiliyorum. Sadece kalbinin sesini dinle. Çünkü ağzı olan herkes bi şeyler diyor ama yarısı boş.
Çok doğru fazla alternatif var kafası karışıyor bir insan. Bir eleme yaparsam tekrar soracağım link atarak hangi markayı seçmem gerektiğini. Teşekkür ederim.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260

Bütçe olsaydı bunu al derdim efsane bir monitör panel kaliteside çok iyi parlaklık olsun modları olsun tavsiye ederim ama tabii bütçenizi aşıyor.

KS

alitufan55

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
46

Bütçe olsaydı bunu al derdim efsane bir monitör panel kaliteside çok iyi parlaklık olsun modları olsun tavsiye ederim ama tabii bütçenizi aşıyor.
Evet pivot özelliği de olan markası da içime ısınan bir monitör. Peki ya bilmediğim için soruyorum bu fiyata veyahut 5k'ya 2k monitör bulamaz mıyım böyle oynayan? 1ms olan? 144hz olan?
Birde 144 ile 165 farkı ne? 165 overclocklu mu?

Tepkime Süresi 5ms GTG, 1ms MBR bir de bu ne demek?

moN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Arkadaşlar merhaba. Monitör alacağım bu 144 hz veya 165 hz olacak fakat inç konusunda ufak bir kararsızığım var. Gerçi bu tamamen zevk ve renk durumuna göre fakat daha önce deneyimim olmadığı için bir şey diyemiyorum. Sorum Şu ki hangi monitörde oyun rahat oynanır ve keyif verir? Hangi monitörde çizimi ve photoshop rahat yaparsın? Fareyi de ekran üzerinde 2 km sürmek istemem yani :rolleyes:. Ve aklımdaki monitöre fikir ve tavsiye bekliyorum. Tecrübelerinize muhtacım, saygılarım ve sevgilerimle.

Eğer ki oyun da oynayacaksan eğer 165hz olan bir monitör ve ips panel olan bi mönitör tavsiye ederim. Bende grafik işleri ile uğraşıyorum kesinlikle 24" tavsiye ederim 27" biraz büyük kalıyor oyun v.b durumlar için ondan dolayı 24 tavsiye ederim ama 27 de alınabilir tabii ki fakat 24" tam ideal boy denilebilir. Marka olarakta samsung bence tercih etmemelisin. Atılan Dell gayet iyi bi model Asus,Gigabyte de tercih edilebilir.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Evet pivot özelliği de olan markası da içime ısınan bir monitör. Peki ya bilmediğim için soruyorum bu fiyata veyahut 5k'ya 2k monitör bulamaz mıyım böyle oynayan? 1ms olan? 144hz olan?
Birde 144 ile 165 farkı ne? 165 overclocklu mu?

Tepkime Süresi 5ms GTG, 1ms MBR bir de bu ne demek?
Overclock ile 165 hz çıkan monitör lerde var ama tavsiye etmem ısınıyor yada dahili 165 hz verebilen ekranlarda var.

Kesinlikle bulamazsın 2k 5bin civarına bulsanda ya MS leri düşüktür yada bir sıkıntı olma ihtimali vardır.Ama bu LG monitörü tavsiye ederim bende Asus vardı buna geçince farkı çok iyi anladım piyasada çok yaygın olan panda panel IPS ler var bu ondan değil daha kaliteli IPS panel var adı şuan aklıma gelmedi eklerim gelirse panel tipini.

AU optronics panel var

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri