Yardım 24 Saatten Sonra Kasma Sorunları

ByQool

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar bir bilgisayar dizdim ve bilgisayarımda bir sorunla karşılaşıyorum bilgisayarım 24 saat açık kaldıktan sonra aşırı derece kasma meydana geliyor format attım düzelmedi cpu ısısı 35 45 arası değişiyor daha fazla yükselmiyor mesela nasıl bir kasma meydana geliyor 24 saatten sonra chrome sekmesi açamıyorum görev yöneticisini açamıyorum fare bazen ağır çekimde gidiyor sorunu bulamadım lütfen anlayan arkadaşlardan yardım talep ediyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
24 saat açık kalma, arada restart attığınız olmuyor mu?
yeni windows temiz kurulum, chrome sekmeler, görev yöneticisi dışında da herhangi bir program, dosya açmada da aynı sıkıntı var mı?

Sistem parçaları nelerdir. RAM kaç gb

KS

ByQool

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
24 saat açık kalma, arada restart attığınız olmuyor mu?
yeni windows temiz kurulum, chrome sekmeler, görev yöneticisi dışında da herhangi bir program, dosya açmada da aynı sıkıntı var mı?

Sistem parçaları nelerdir. RAM kaç gb
restart atmıyorum ama 24 saatten sonra bilgisayar kasma sorunu olunca resetlediğimde düzeliyor ve hiç bir programı açamıyorum kasma sorunu olduğunda ve ram 32 gb

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Uzaktan kesin olarak şundandır veya şu şu sebeplerdendir demek zor.
İki açıdan düşünmeli ve bakmalısınız. Bu iki açıdan biraz da test araçları ile anormallikleri kendiniz farketmeniz gerekecek.

Birincisi, yazılımsal olarak hem windows hemde kullanılan programlarda çakışma ihtimali.
Pek tabi gerekli driver güncellemeleri, bios ve chipset güncellemelerini yaptığınızı düşünüyorum
Windows yeni format attım demişsiniz. Bu formatın ilk anlarında sistem ham ve temiz, programlar yüklenmeden, bu tür sorun oldu mu bunu anlamak, Zaman zaman görev yöneticisinden cpu kullanımına bakın.

İkincisi donanımsal olarak.
Benzer imleç donmalar, chrome çoklu sekmelerde donmalar yetersiz ram durumunda da oluyor. Sizdeki ram kapasitesi yeterli ve 30 chrome sekmesi açsanız da bunlar olmaz.

Şu donmaların yaklaştığını hissedebilirseniz görev yöneticisi de açılırsa kullanım oranlarına bakmak aydınlatıcı olabilir.

M.2 SSD Mİ VAR Ssistemde doluluk oranına dikkat edin. Wn az %15-20 lik kısmı boş olsun.

Yeni bir bilgisayar, parçalar yeni,
stability testing
Kullanmış olabilirsiniz bu testleri bilemiyorum.
Şununla parçaları tek tek bir kontrol edin. Yüklemelerde durum nasıl. Tek tek parçaları yaparsınız. GPU yükleme, gibi. Yine sıcaklıklara da bakarsınız.

Aklıma gelenler bunlar oldu.

KS

ByQool

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
M2 ssd var 1 tb 200 250 gb boş yer var

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri