Uzaktan kesin olarak şundandır veya şu şu sebeplerdendir demek zor.
İki açıdan düşünmeli ve bakmalısınız. Bu iki açıdan biraz da test araçları ile anormallikleri kendiniz farketmeniz gerekecek.
Birincisi, yazılımsal olarak hem windows hemde kullanılan programlarda çakışma ihtimali.
Pek tabi gerekli driver güncellemeleri, bios ve chipset güncellemelerini yaptığınızı düşünüyorum
Windows yeni format attım demişsiniz.
Bu formatın ilk anlarında sistem ham ve temiz, programlar yüklenmeden, bu tür sorun oldu mu bunu anlamak, Zaman zaman görev yöneticisinden cpu kullanımına bakın.
İkincisi donanımsal olarak.
Benzer imleç donmalar, chrome çoklu sekmelerde donmalar yetersiz ram durumunda da oluyor. Sizdeki ram kapasitesi yeterli ve 30 chrome sekmesi açsanız da bunlar olmaz.
Şu donmaların yaklaştığını hissedebilirseniz görev yöneticisi de açılırsa kullanım oranlarına bakmak aydınlatıcı olabilir.
M.2 SSD Mİ VAR Ssistemde doluluk oranına dikkat edin. Wn az %15-20 lik kısmı boş olsun.
Yeni bir bilgisayar, parçalar yeni,
stability testing
Ocbase is the home of OCCT, the most popular all-in-one stability / stress testing / benchmarking / monitoring tool available for PC
www.ocbase.com
Kullanmış olabilirsiniz bu testleri bilemiyorum.
Şununla parçaları tek tek bir kontrol edin. Yüklemelerde durum nasıl. Tek tek parçaları yaparsınız. GPU yükleme, gibi. Yine sıcaklıklara da bakarsınız.
Aklıma gelenler bunlar oldu.