240hz Monitör Tavsiyesi

Ata Zibeller

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar herkese iyi forumlar. Yeni toplayacağım sistemde BenQ XL2740 ve Asus PG258Q monitörleri arasında kaldım. Asus G-Sync özelliğine sahip fakat benim tercihim büyük ekran olmasından yöne. Çizim ve oyun için daha rahat edebileceğimi düşünüyorum. Siz hangisini önerirsiniz ? Ekran kartı olarak GTX 1080 Ti düşünüyorum. Teşekkürler..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASUS her açıdan daha üstün bir monitör BenQ XL2740 'a göre ASUS PG258Q artıları şu şekilde. İlk önce G-Sync bu çok önemli bir artı sonrasında ASUS 'ta ki panel çok daha kaliteli, Pixel yoğunloğu daha fazla, sRGB / FRC ve Adobe RGB renk teknolojilerini destekliyor ve ekran/kasa oranı %88,23 bu değer BenQ 'da %84,97 buda ASUS 'un BenQ 'dan % 3,26 daha büyük ekran oranına sahip olduğunu gösterir. Ayrıca ASUS daha parlak bir ekrana sahip 400 cd/m² ASUS 'ta olan maksimum parlaklık değeri bu değer BenQ 'da 320 cd/m² ayrıca Kontrast oranları ikisinde de Statik olarak 1000:1 ama Dinamik Kontrast oranı BenQ 'da 12.000.000:1 iken ASUS 'ta 50.000.000:1 yani daha derin siyahlar ve beyazlar demek bu ASUS için. Her koşulda ASUS daha önde ve ekran olarak ikiside 1080p çözünürlük değerine sahip ve 27" çok büyük bir oran 1080p için ASUS burada 24.5" ile güzel makul bir değere sahip. 27" 'te 1080p çözünürlük ile monitör kullandın mı bilmiyorum ancak normal PC başında oturma mesafesinde yani ortalama 1 metre yakında pixeller belli oluyor gözüne rahatsız edici bir durum. Bu 2 monitör için ASUS önde. Eğer 1080 Ti alacaksan bu ekran kartı için 2K veya 4K 27" modellere bakmalısın ki sana tavsiyem 2K 27" bir üründür. Eğer fazla pahalı gelirse bu ikisinden ASUS al geç. Uzun oldu :D Tutamadım yine detaylı anlatımı.

KS

Ata Zibeller

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bu bilgileri değerlendireceğim ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri