Piyasa da mantıklı olan sadece bu iki monitörü buldum ultrawide çok fazla tercih edilmediğinden dolayı pek fazla inceleme de bulamadım bu yüzden size sorayım dedim ilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Öncelikli amacım 2k monitöre geçmek ve yeni çıkan güncel hikayeli grafikli oyunlardan biraz uzağım daha çok similasyon strateji ne bilim arada fps tarzı oyunlar oynarım ve gerçekten ultrawide monitör bana yeterli uygun ortamımda bulunduğu için böyle bir monitöre geçmek istedim. Şuan kullandığım Monster Aryond A27 monitörüm de VA panel olduğu için geçeceğim monitöründe VA olması benim için sorun olmaz VA alınmaz diyen arkadaşlar için şimdiden söylemek istedim gayet memnunum VA panelden ve en önemli sebeplerden birisi Curved yani kavisli ekrana malesef bağımlı oldum düz ekrana asla geçemiyeceğimi düşünüyorum curved gercekten çok hoş bir özellik katıyor. Bu yuzden bu iki monitör harici de öneriniz varsa önerilerinize açığım ama bu ikisi içinde tercihim hangisi olmalı hangisi daha mantıklı bir tercih olur lütfen yardımcı olurmusunuz. Bir de renk performansı olarak böyle bir fark bulunuyor bu fark bile Asus seçmen için önemli bir etken sanırım
Asus Renk Performansı: %95 DCI-P3 / %130 sRGB renk kapsamı, 10-bit renk derinliği (1.07 milyar renk), DisplayHDR 400
MSI Renk Performansı: sRGB: %110 Adobe RGB: %85 DCI-P3: %85 [1, 2] 1.07 milyar renk için 10-bit (8-bit + FRC) desteği bulunur
Fiyat farklarına takılmayın farklı sitelerde aynı fiyattalar az çok
Asus Renk Performansı: %95 DCI-P3 / %130 sRGB renk kapsamı, 10-bit renk derinliği (1.07 milyar renk), DisplayHDR 400
MSI Renk Performansı: sRGB: %110 Adobe RGB: %85 DCI-P3: %85 [1, 2] 1.07 milyar renk için 10-bit (8-bit + FRC) desteği bulunur
Fiyat farklarına takılmayın farklı sitelerde aynı fiyattalar az çok