25.000 TL Sistem Toplama

KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Müsait olduğum bir zaman atayım hocam. Gece sessizliğinde biraz üzebilir.
Tamam hocam çok sağ olun imkanınız olursa gece videosu daha iyi olur.

Hocam ben aslında buradan toplamayı düşünüyordum ama parçaların marka kalitesi konusunda ikna edemiyorum.

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Tamam hocam çok sağ olun imkanınız olursa gece videosu daha iyi olur.

Hocam ben aslında buradan toplamayı düşünüyordum ama parçaların marka kalitesi konusunda ikna edemiyorum.
inno3d 25 yıldır piyasada olan bir marka sizin tercihiniz tabi

KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
PSU değişmiyor önermem. Onun dışında inno iyi markadır.
inno3d 25 yıldır piyasada olan bir marka sizin tercihiniz tabi
Benlik sıkıntı yokta evdekiler işte. Şu an tek sıkıntı kasa oluyor acaba AMD modelini mi alsak 5600x'te seçebiliyoruz kasa ve psu değişiyor 2sini komple kıyasladığımız zaman hangisi daha iyi olur? https://www.gaming.gen.tr/urun/2126...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ ve https://www.gaming.gen.tr/urun/2065...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
Daha önce AMD işlemci kullanmadım üzer mi?

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Benlik sıkıntı yokta evdekiler işte. Şu an tek sıkıntı kasa oluyor acaba AMD modelini mi alsak 5600x'te seçebiliyoruz kasa ve psu değişiyor 2sini komple kıyasladığımız zaman hangisi daha iyi olur? https://www.gaming.gen.tr/urun/2126...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ ve https://www.gaming.gen.tr/urun/2065...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/
Daha önce AMD işlemci kullanmadım üzer mi?
ilk linkdeki 123tl farkla 5600x yapabilirsin 5600'da güçlü işlemci ben kullanıyorum bu kasayıda fakat 5600x yaparsan sıvı soğutma al 240mm olandan özelleştirme bölümünde mevcut kendin alıp takarsan zorlanırsın ben ayrı aldım sıvı soğutucu aldım takarken zorlandım 240mm oluyor kasaya ama biraz zor oluyor kasa küçük biraz o yüzden hava akışı felan gayet iyi memnunum

KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ilk linkdeki 123tl farkla 5600x yapabilirsin 5600'da güçlü işlemci ben kullanıyorum bu kasayıda fakat 5600x yaparsan sıvı soğutma al 240mm olandan özelleştirme bölümünde mevcut kendin alıp takarsan zorlanırsın ben ayrı aldım sıvı soğutucu aldım takarken zorlandım 240mm oluyor kasaya ama biraz zor oluyor kasa küçük biraz o yüzden hava akışı felan gayet iyi memnunum
Şu an soğutucu için bütçem yok hocam. Vento kasa üzer mi diye bu sistemi düşündüm sadece böyle bir kıyaslama yaptığımız zaman hangisi mantıklı?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Şu an soğutucu için bütçem yok hocam. Vento kasa üzer mi diye bu sistemi düşündüm sadece böyle bir kıyaslama yaptığımız zaman hangisi mantıklı?
AMD işlemcili sistemi alacaksan anakartı yükseltmen lazım ki performans kaybı olmasın. Ben ıntel olanı alman taraftarıyım vento kasanın da üzeceğini düşünmüyorum.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
sogutucu icin 585 tl kule sogutucu var 65 derece tutar

bide hazır almak yerine parcaları tek tek alıp birlestirebilirsin toplamak istersen yeni konu acıp arkadaslar yardımcı olabilir hazır satılanlardan daha iyi toplanır

KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Unutmazsam özelden atayım hocam size.
Tamam hocam ben akşam tekrar size cevap yazar hatırlatırım sağ olun.

sogutucu icin 585 tl kule sogutucu var 65 derece tutar

bide hazır almak yerine parcaları tek tek alıp birlestirebilirsin toplamak istersen yeni konu acıp arkadaslar yardımcı olabilir hazır satılanlardan daha iyi toplanır
Bu soğutucuyu tavsiye eden çok kısa zamanda bunuda alabilirim 65 derece iş görür mü? Duruma göre belki tek tek toplanabilir o zaman açarım konuyu. Sağ olun.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Tamam hocam ben akşam tekrar size cevap yazar hatırlatırım sağ olun.

Bu soğutucuyu tavsiye eden çok kısa zamanda bunuda alabilirim 65 derece iş görür mü? Duruma göre belki tek tek toplanabilir o zaman açarım konuyu. Sağ olun.
evet is görür zaten en iadel derece 65 yük altında olmadıgında daha serin calısır max 65 görür

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
1-
2-
3-
(işlemci farklı)
4-

alacağın fpsler aşağı yukarı böyle olacak , yenilenmiş kasa daha açık önü hava akışı daha sağlıklı olur, gelelim fiyat farkına değer mi sorusuna 1.7k için tartışılır , kendim toplayacak olsam veya sistem alacak olsam önü ful mesh alırdım diye düşünüyorum
Konu güncel, yeni ürünler eklenmiş bu fiyata bu kasa alınmalı mıdır? 1.700 TL fiyat farkı bulunmakta aynı zamanda başka bir Vento kasa özelleştirmesine sahip. https://www.gaming.gen.tr/urun/1907...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Son düzenleme:
KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
1-
2-
3-
(işlemci farklı)
4-

alacağın fpsler aşağı yukarı böyle olacak , yenilenmiş kasa daha açık önü hava akışı daha sağlıklı olur, gelelim fiyat farkına değer mi sorusuna 1.7k için tartışılır , kendim toplayacak olsam veya sistem alacak olsam önü ful mesh alırdım diye düşünüyorum
Sağ olun hocam ben 3070 düşünmüyorum ama bir sorayım dedim bilgim olmadığı için. https://www.gaming.gen.tr/urun/2065...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ Bu sistemi almayı düşünüyorum 4 fanlı kasa modelini seçerek önü ful mesh sadece kontrolcü yok birazda fanlar sesli çalışıyormuş daha fazla seçenek olsa kasayı değiştirebilirdik ama maalesef sizce bu sistem nasıl?

Unutmazsam özelden atayım hocam size.
Hocam eğer müsaitseniz atabilir misiniz.

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Sağ olun hocam ben 3070 düşünmüyorum ama bir sorayım dedim bilgim olmadığı için. https://www.gaming.gen.tr/urun/2065...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ Bu sistemi almayı düşünüyorum 4 fanlı kasa modelini seçerek önü ful mesh sadece kontrolcü yok birazda fanlar sesli çalışıyormuş daha fazla seçenek olsa kasayı değiştirebilirdik ama maalesef sizce bu sistem nasıl?

Hocam eğer müsaitseniz atabilir misiniz.
ekstra fan kontrolcü alınıp çalıştırılma imkanı varsa ileride alıp yapabilirsin o vakte kadar biosdan fan ayarını rahatsız etmeyecek rpm'e düşürüp öyle kullanabilirsin şuan aklıma gelen bunlar, 3070 ile aralarında ortalama %5-10 arası fark var diye düşünürsek buda ortalama videolardan yola çıkarak 15 fps fazla veriyor(kimi oyunlarda fps daha fazla), 1.7k ya şu zamanda fazla vermeye gerek var mı dersek ileriyi düşünerek sonuçta 1 2 yıl kullanmalık alınmıyor 5 yıl götürmesi düşüncesiyle alınıyor en azından ben kendi adıma konuşayım ileriye yatırım diye alıyorum alacak olursam , benim şahsi fikrim 3070 alıp ful mesh almak en kötü biosdan rahatsız etmeyecek düzeye çekerim fps oyun oynayacaksan zaten kulaklık takıyorsun kasa sesini duymazsın ha çevrende ailen varsa o durum farklı veya odaya sahipsen kapın kapalı olabilir veya evin durumunu bilmiyorum ortam şartlarına göre artık

Son düzenleme:
KS

allsaints

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ekstra fan kontrolcü alınıp çalıştırılma imkanı varsa ileride alıp yapabilirsin o vakte kadar biosdan fan ayarını rahatsız etmeyecek rpm'e düşürüp öyle kullanabilirsin şuan aklıma gelen bunlar, 3070 ile aralarında ortalama %5-10 arası fark var diye düşünürsek buda ortalama videolardan yola çıkarak 15 fps fazla veriyor(kimi oyunlarda fps daha fazla), 1.7k ya şu zamanda fazla vermeye gerek var mı dersek ileriyi düşünerek sonuçta 1 2 yıl kullanmalık alınmıyor 5 yıl götürmesi düşüncesiyle alınıyor en azından ben kendi adıma konuşayım ileriye yatırım diye alıyorum alacak olursam , benim şahsi fikrim 3070 alıp ful mesh almak en kötü biosdan rahatsız etmeyecek düzeye çekerim fps oyun oynayacaksan zaten kulaklık takıyorsun kapın kapalı olabilir veya evin durumunu bilmiyorum ortam şartlarına göre artık
Ağzınıza sağlık hocam ihtiyaçlarımı çok uzun süre karşılar diye düşünüyorum 3060ti hatta bazen fiyatına göre 3060 yakalarsam onu bile almayı düşünüyorum. Bugün haqqus ve Mert Beytemur sistem yayınlamış belki bu tarz daha iyi bir sistem düşerse bekleyip onlardan birini de alabilirim. Pc işlerinden çok anlamıyorum burda çok soruyorum sağ olun ilgilendiğiniz için.

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
sistem toplayacak olursan uzun vadeli indirim kovalarsın içine sinen sistem olur en azından hazır sistemlerin dayattığı yükseltmelere maruz kalmazsın buda seçenek, amd ekran kartında watman hatası oluyor tabi çözümleri var daha az hata alma konusunda ama kesinleştirmiyor tekrar bilgi alışverişinde bulunuruz vakit geldiğin de, rica ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri