21.000-25.000 TL 25.000Tl'ye Sistem Önerisi

emresglm05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
Yok
Ekran Kartı
Yok
Bir arkadaşımın iş yerine 6 adet kasa ve monitör almak istiyorum. Bu alışveriş için sistem başına 25.000 TL bütçemiz var.

Bilgisayarlarda bazı iş yeri programları ve Chrome üzerinden sürekli açık kalacak bir web sitesi kullanılacak. Tercih edeceğimiz monitörlerin 23-24 inç, IPS panel, siyah renkli ve ince çerçeveli olması önemli.

Amacımız, Chrome ve diğer temel programların hiçbir şekilde donma veya kasma yapmamasını sağlamak ve bu sistemlerin en az 3-4 yıl boyunca ek masrafa gerek kalmadan hızlı bir şekilde çalışmasını sürdürmektir.

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Bir arkadaşımın iş yerine 6 adet kasa ve monitör almak istiyorum. Bu alışveriş için sistem başına 25.000 TL bütçemiz var.

Bilgisayarlarda bazı iş yeri programları ve Chrome üzerinden sürekli açık kalacak bir web sitesi kullanılacak. Tercih edeceğimiz monitörlerin 23-24 inç, IPS panel, siyah renkli ve ince çerçeveli olması önemli.

Amacımız, Chrome ve diğer temel programların hiçbir şekilde donma veya kasma yapmamasını sağlamak ve bu sistemlerin en az 3-4 yıl boyunca ek masrafa gerek kalmadan hızlı bir şekilde çalışmasını sürdürmektir.
Hocam selamlar, eğer 6 adet alacaksanız hem fatura için hem de stok durumu kontrolü için satın alacağınız firmayı aramanızı öneririm. Şu tarz sistemler işinizi görecektir:

Benden tavsiye ikinci el ofis bilgisayarları kovalamanız hocam. Ama ikinci elde fatura sorunu olacağından, sıfır cihazlarda 15 bin liranın üstüne çıkmayan konfigrasyonları değerlendirmenizi öneririm.

Monitör olarak da 4 bin liranın altına çok düşmemenizi öneririm. Şunu öneririm:

Daha ucuz iş bilgisayarları da bulabilirsiniz hocam. Ama parçalardan en önemlisi güç kaynağıdır iş bilgisayarlarında. Uzun süreli kullanımlarda ve ofislerin voltaj değişimleri sebebiyle güç kaynağı seçiminde kaliteyi elden bırakmamanızı öneririm. Bugün 1-2 bin liralık ucuzluk için iyi güç kaynaklarından vazgeçmeyin hocam.

İsterseniz tek tek de toplarız ama 6 adet sistemi kurmak zor olabilir. Yine de isterseniz belirtebilirsiniz hocam.

KS

emresglm05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
APU sistem kullanmaya karar verdim her türlü daha iyi oluyor galiba. RYZEN 5 8600G bu konuda lider gözüküyor. Önerebileceğiniz hazır veya hazırlanmış sistemler var mı?

Bir de böyle bir işlemciye kaç hz monitor gündelik işlerde iyi olur?

dustvacs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

6 adet hazır sistem alın derim 4060 lı olanlardan hem ilerde Allah etmesinde iş batarsa vs bilgisayarları daha kolay satarsınız veya kişisel kullanım için kullanırsınız oyun vs

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
APU sistem kullanmaya karar verdim her türlü daha iyi oluyor galiba. RYZEN 5 8600G bu konuda lider gözüküyor. Önerebileceğiniz hazır veya hazırlanmış sistemler var mı?

Bir de böyle bir işlemciye kaç hz monitor gündelik işlerde iyi olur?
8600g için uygun fiyatlı sistem bulamadım ben. Ayrıca benim önerdiğim gayet yeterlidir. DDR5 almak başta mantıklı gibi gözükse de her bir cihazın optimizasyonu sorun yaratabilir. Performanslı bir iş mi yapılacak? Siz ihtiyaçlarınızı daha net belirlerseniz arkadaşın dediği gibi ya da B580 ekran kartlı sistemler düşünülebilir.

KS

emresglm05

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hala RYZEN 5 8600G DDR5 hazır sistem arıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri