21.000-25.000 TL 25000₺ 4060Ti Sistem - AMD Alınır Mı? Ddr5 Önemli Mi?

Crystallo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F MPK
Ekran Kartı
4060Ti
Merhabalar, 25000₺ civarı bütçem var. Çok aşmak istemiyorum çünkü bunun ekstra monitörü, ssd'si vs. de var. İki adet sistem gözüme kestirdim, bazı çekincelerim ve sorularım için de cevap aramaya başladım. Şimdiden teşekkürler

Bu sistem hem fiyat olarak hem de işlemci olarak çok uygun geldi gözüme

Bu ise DDR5 olmasıyla cezbetti beni. AMD olması, 2x8 olmaması da biraz itti açıkçası

Sizce fiyatı da göz önünde bulundurulunca hangisini önerirsiniz?
AMD işlemciden iyi performans alır mıyım?
Ekstra soğutma almam gerekir mi yoksa kasalar yeterli olur mu?
Bunlardan birini alsam daha sonra rahatlıkla upgradeleyebilir miyim?
DDR5 gerçekten cezbettirmesi gereken bi şey mi hem performans hem ileri dönüklük açısından?
Biraz daha beklemeli miyim, aralık ayında vs. daha iyi indirimler olur mu yoksa bu fiyatlar son şanslar mı?
AMD Ryzen 5 7500F'in MPK olması sorun mu?

Bykozak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
8 gb ekran kartlari artik yetmiyor oyunlara

Bykozak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Valla kardeim suanda the last of use bile 8 gb kullaniyor yuksek ayarlarda part 1 oyunun en basit oyunlar bile 5 gb geciyor artik yuksek grafiklerde sikinti cekersin

Thingsss

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
Valla kardeim suanda the last of use bile 8 gb kullaniyor yuksek ayarlarda part 1 oyunun en basit oyunlar bile 5 gb geciyor artik yuksek grafiklerde sikinti cekersin
Hocam 1080p için yeter ayarları biraz kısar gene oynar.

Bykozak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
25 bin tl 4060 ti alacam ve ayarlari kisacam almam daha iyi

Redemption

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11

bu pc 4070 fakat ddr4 bir sistem hangi monitörü kullancağını bilmiyorum fakat 2k kullanırsan hem darboğaz yaşamassın hemde ekran kartının hakkını verirsin

fakat ben biraz daha para biriktirim diyorsa
ddr5 sistem bunada bakabilirsin

Son düzenleme:
KS

Crystallo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

bu pc 4070 fakat ddr4 bir sistem hangi monitörü kullancağını bilmiyorum fakat 2k kullanırsan hem darboğaz yaşamassın hemde ekran kartının hakkını verirsin

fakat ben biraz daha para biriktirim diyorsa
ddr5 sistem bunada bakabilirsin
Şimdi açıkçası DDR5 olayının geleceğini ya da faydalarını çok bilmiyorum. Aynı fiyat olsa 4060ti ddr5 mi 4070 ddr4 mü derdiniz hem upgrade hem performans açısından değerlendirince

Redemption

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Şimdi açıkçası DDR5 olayının geleceğini ya da faydalarını çok bilmiyorum. Aynı fiyat olsa 4060ti ddr5 mi 4070 ddr4 mü derdiniz hem upgrade hem performans açısından değerlendirince
benim şahsi görüşüm 4070 al derim bu konuyu başka forumlarda da aç donanım arşivi felan ordaki insanlarında yorumunu al. Fakat bir daha söyliyeyim 1080p monitör kullanırsan bu sistemde darboğaz yersin fazla olmasada o yüzden 2k al

KS

Crystallo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim şahsi görüşüm 4070 al derim bu konuyu başka forumlarda da aç donanım arşivi felan ordaki insanlarında yorumunu al. Fakat bir daha söyliyeyim 1080p monitör kullanırsan bu sistemde darboğaz yersin fazla olmasada o yüzden 2k al
Çok teşekkürler, son bi sorum daha var. Daha önceki yıllarda takip etmediğim için indirim dönemlerini vs. bilmiyorum. Kasım ayı indirimleri Gaming Gen'de güzel hoş da, beklesem daha indirimli dönem olur mu yıl sonunda ya da daha uyguna aynı sistemler çıkar mı örneğin şu DDR5 4070 Sunrise için yoksa kaçırma bulmuşken al mı dersiniz

Redemption

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Çok teşekkürler, son bi sorum daha var. Daha önceki yıllarda takip etmediğim için indirim dönemlerini vs. bilmiyorum. Kasım ayı indirimleri Gaming Gen'de güzel hoş da, beklesem daha indirimli dönem olur mu yıl sonunda ya da daha uyguna aynı sistemler çıkar mı örneğin şu DDR5 4070 Sunrise için yoksa kaçırma bulmuşken al mı dersiniz
aciliyetin var diye böyle öneri yapmıştım ama yılbaşı öncesi sistemler net gelir çok acelen yoksa bekleyebilirsin tabikide

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri