26K Sistem Topluyorum

Enesssk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar resimde gördùğünüz sistemi alıp 3070 olan GPU satıp inno3d 4070 twin satın alarak kullanmayı planlıyorum sizce uygun mudur? CPU'nun GPU'la uyumunu dar boğaz vs. Yapar mı diye internette araştırdım gördüğüm kadarıyla günümüzün sistem kastıran oyunlarında hiçbir problem yok sadece The last of us'da arada bir GPU kullanımı %60 %80lere düşüyo ki TLOU'nun ne kadar problemli bir optimizesi olduğunu biliyoruz

Ekli dosyalar

• IMG_20230424_185209.jpg
    IMG_20230424_185209.jpg
    102.2 KB · Görüntüleme: 40

Kürşat K.

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,304
Anakarti onu yapmaya gerek var mı 😃 aynı anakarti bende kullanıyorum keşke almasaydim dedim meğerse bana fazlaymış 😂 hevesle aldık

Son düzenleme:

NotHappy

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,173
Arkadaşlar resimde gördùğünüz sistemi alıp 3070 olan GPU satıp inno3d 4070 twin satın alarak kullanmayı planlıyorum sizce uygun mudur? CPU'nun GPU'la uyumunu dar boğaz vs. Yapar mı diye internette araştırdım gördüğüm kadarıyla günümüzün sistem kastıran oyunlarında hiçbir problem yok sadece The last of us'da arada bir GPU kullanımı %60 %80lere düşüyo ki TLOU'nun ne kadar problemli bir optimizesi olduğunu biliyoruz
anakart biraz gereksiz fazla gibi olmuş ama

EfeUzm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
kanka sistemde güzel parçalar kullanmışsın, ama ekran kartına neden en ucuz markayı tercih ettin?

KS

Enesssk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kanka sistemde güzel parçalar kullanmışsın, ama ekran kartına neden en ucuz markayı tercih ettin?
Şöyle ki sistemi ablama aldıracağım kendisini çok yormak istemiyorum ve sistemin kendisi dışında 10k'ya yakın çevre birimi masrafı var (monitör, klavye bide gamepad). Parçaları kaliteli tutmak istedim özellikle ssd. Anakart açıkçası abartı bunu farkındayım. Hazır sistemden özelleştirmenin kötü tarafı istediğim anakart seçimlerde yoktu. Ben de ordaki fazla parayı ekran kartından kısmayı düşùndüm sonuç olarak Asus'ta da aynı çipset var msi'da da inno'da da diyerek.

EfeUzm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
haklı olabilirsiniz ama hazır sistemlerden kampanya beklemek bence daha karlı olabilir :) yine de siz bilirsiniz. anakartın iyi olması güzel tabi ama çok hayati bir konu değil Rog yerine Tuf seri bir anakartta alabilirsiniz

KS

Enesssk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakarti onu yapmaya gerek var mı 😃 aynı anakarti bende kullanıyorum keşke almasaydim dedim meğerse bana fazlaymış 😂 hevesle aldık
Farkındayım aslında fazla. Durum şu ki hazır sistemden özelleştirdim sistemi ve istediğim anakart yoktu ondan bunu seçtim, hem fazla m2 slotu var depolamasını fazla tutabilrim hem de PCıe 5.0 ileriye dönük diyerek. Bu arada merak ediyorum karttaki aşağı kısımdaki m2 slotları hangi standart biliyor musunuz

EfeUzm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
kanka ben de bundan 1 sene önce ankart iyi olsun diyerek msı mag b560 Tomahawk Wifi modelini aldım, 1 sendir üstüne bir ekleme yapmadım :)

Kürşat K.

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,304
Farkındayım aslında fazla. Durum şu ki hazır sistemden özelleştirdim sistemi ve istediğim anakart yoktu ondan bunu seçtim, hem fazla m2 slotu var depolamasını fazla tutabilrim hem de PCıe 5.0 ileriye dönük diyerek. Bu arada merak ediyorum karttaki aşağı kısımdaki m2 slotları hangi standart biliyor musunuz
Knka gerek yok ki mevcut olan anakart da Zaten iyi ne kadar fazla çıkıyor anakart ekleyince

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri