27 ve 31.5 inch Oyuncu monitörü önerisi

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Düşük düzeyde oyun ile (RTX 2060S) oyun ile evden çalışmaya destek olacak iş odaklı monitör almak istiyorum. Oyun odaklı biri değişim ancak fiyat/performans durumundan oyun tipi monitör alacağımdan özelliklerinin de bu ölçüde olmasını bekliyorum. Maksimum 4000 TL bandında baktığım 31, 5 inch boyutlarında ki monitörlerden MSI 31.5" Optix MAG322CQR ve ASUS VG32vq modellerini belirledim. MSI gerek yan uygulamaları ve üzerinde bulunan USB-C tip bağlantıları açısından biraz daha tercih ediyorum ama merak ettiğim birkaç konu var.
  • ASUS ve MSI monitörlerde 27 ve 31.5 inchlik modeller de kağıt üstünde olmasa da G-Sync desteği var mıdır?
  • 144 ile 165 Hz arasında keskin bir fark hissedilebilinir mi model seçimine bağlı olarak?
  • MSI 31.5" Optix MAG322CQR 165Hz 1ms modelinde HDR ready ifadesi geçmekte. Forumlarda ve incelemelerde ise bunun tam bir HDR olmadığı belirtilmiş. HDR konusunda bir sıkıntı yaşayabilir miyim bu monitörü tercih edersem? ASUS’ ta parlaklık daha yüksek ve HDR desteğivar. HDR 10 / HDR 400 ile HDR ready arasında büyük fark var mı? HDR ready için HD ready gibi tam bir HDR değil yazılımsal yöntemle yapılmakta deniliyor, ofis ve oyun amaçlı sorun yaşar mıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI markasındaki çoğu modelde gosting şikayeti çok markanın o ürün ailesini pek önermem. ASUS iyidir ama marka olarak değil model olarak belirlemek gerek. Bu gece saat 22.00 da incehesap indirimleri var. Siz saat 9 civarı tekrar yazın bakalım 1080p yada 2K iyi bir oyuncu ürünü indirime girecek mi. Ben size şunu alın dediğimde alırsınız özelliklerine en ince ayrıntısına kadar bakıp öneri yapan birisiyim içiniz rahat olsun.

NOT 1 : 1080p çözünürlükte 27" üzerine çıkmayın sınır budur. 2K çözünürükte 27 ve 32" aralığı iyidir.
NOT 2 : G-Sync olayı tüm FreeSync destekli monitörlerde 1 sendir yazılımsal olarak NVIDIA tarafından aktif edilebiliyor. İlle G-Sync ürün almanıza gerek yok yani.
NOT 3 : HDR desteğinde minimum 600 nit parlaklık sunan bir ürün almanız gerek ki o bile gerçek HDR değildir. Gerçek HDR aslında 1000 nit parlaklık ve üzeridir. Yani 400 nit parlaklıkta olan bir üründe HDR yazıyorsa HDR filan değil o sadece satış politikası ve VESA kuruluşunun monitörleri kategorize etmek ve sınıflandırmak için koyduğu bazı politikalar gibi düşünebilirsiniz.

KS

merto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
MSI markasındaki çoğu modelde gosting şikayeti çok markanın o ürün ailesini pek önermem. ASUS iyidir ama marka olarak değil model olarak belirlemek gerek. Bu gece saat 22.00 da incehesap indirimleri var. Siz saat 9 civarı tekrar yazın bakalım 1080p yada 2K iyi bir oyuncu ürünü indirime girecek mi. Ben size şunu alın dediğimde alırsınız özelliklerine en ince ayrıntısına kadar bakıp öneri yapan birisiyim içiniz rahat olsun.

NOT 1 : 1080p çözünürlükte 27" üzerine çıkmayın sınır budur. 2K çözünürükte 27 ve 32" aralığı iyidir.
NOT 2 : G-Sync olayı tüm FreeSync destekli monitörlerde 1 sendir yazılımsal olarak NVIDIA tarafından aktif edilebiliyor. İlle G-Sync ürün almanıza gerek yok yani.
NOT 3 : HDR desteğinde minimum 600 nit parlaklık sunan bir ürün almanız gerek ki o bile gerçek HDR değildir. Gerçek HDR aslında 1000 nit parlaklık ve üzeridir. Yani 400 nit parlaklıkta olan bir üründe HDR yazıyorsa HDR filan değil o sadece satış politikası ve VESA kuruluşunun monitörleri kategorize etmek ve sınıflandırmak için koyduğu bazı politikalar gibi düşünebilirsiniz.

Bilgilendirme için çok teşekkürler.
MSI' ın genel özelliklerinden memnun kalmıştım incelemelere bakarak ancak 300 cd/m2 parlaklıkta kalması ve HDR ready ifadesini merak ediyordum. Asus ürünlerinde de 400 cd/m2 görünüyor 31.5 ve 27 inchlerde. MSI' ın bazı modellerinde USB-C olması benim işimi kolaylaştıracaktır, keza farklı marka/modellerde bu portu göremedim. Bu durumda 600 nit' e ulaşmadan {ki bunlar genelde Samsung odyssey g7 serisi ki bunlar baya pahalı} HDR için mücadele etmeye gerek yok sanırım.
32" ekranlarda 2K da oyun dışı olarak word gibi yazı amaçlı çalışırken pixel sayma durumu olabilir mi ? Boyut olarak 27 ve 31.5 inchler arasında kararımı netleştirmeye çalışıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2K çözünürlükte pixel sayma muhabbeti olmaz. 27" 1080p de maksimum ki yakından yazı vs. işi yapıyorsanız 1080p de 27" te önermem. 2K olarak 27" veya 32" alabilirsiniz sorun yaşamazsınız bunlarda.

Type-C olayını bence geçin. USB HUB alırsınız monitörde tercih sebebi olmamalı USB soketi gibi şeyler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri