Merhaba,
Düşük düzeyde oyun ile (RTX 2060S) oyun ile evden çalışmaya destek olacak iş odaklı monitör almak istiyorum. Oyun odaklı biri değişim ancak fiyat/performans durumundan oyun tipi monitör alacağımdan özelliklerinin de bu ölçüde olmasını bekliyorum. Maksimum 4000 TL bandında baktığım 31, 5 inch boyutlarında ki monitörlerden MSI 31.5" Optix MAG322CQR ve ASUS VG32vq modellerini belirledim. MSI gerek yan uygulamaları ve üzerinde bulunan USB-C tip bağlantıları açısından biraz daha tercih ediyorum ama merak ettiğim birkaç konu var.
Düşük düzeyde oyun ile (RTX 2060S) oyun ile evden çalışmaya destek olacak iş odaklı monitör almak istiyorum. Oyun odaklı biri değişim ancak fiyat/performans durumundan oyun tipi monitör alacağımdan özelliklerinin de bu ölçüde olmasını bekliyorum. Maksimum 4000 TL bandında baktığım 31, 5 inch boyutlarında ki monitörlerden MSI 31.5" Optix MAG322CQR ve ASUS VG32vq modellerini belirledim. MSI gerek yan uygulamaları ve üzerinde bulunan USB-C tip bağlantıları açısından biraz daha tercih ediyorum ama merak ettiğim birkaç konu var.
- ASUS ve MSI monitörlerde 27 ve 31.5 inchlik modeller de kağıt üstünde olmasa da G-Sync desteği var mıdır?
- 144 ile 165 Hz arasında keskin bir fark hissedilebilinir mi model seçimine bağlı olarak?
- MSI 31.5" Optix MAG322CQR 165Hz 1ms modelinde HDR ready ifadesi geçmekte. Forumlarda ve incelemelerde ise bunun tam bir HDR olmadığı belirtilmiş. HDR konusunda bir sıkıntı yaşayabilir miyim bu monitörü tercih edersem? ASUS’ ta parlaklık daha yüksek ve HDR desteğivar. HDR 10 / HDR 400 ile HDR ready arasında büyük fark var mı? HDR ready için HD ready gibi tam bir HDR değil yazılımsal yöntemle yapılmakta deniliyor, ofis ve oyun amaçlı sorun yaşar mıyım?