45.000-60.000 TL 2K Gaming Için Bu Sistem Alınır Mı

TheNoob

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı
Gainward RTX 5070 12 GB

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
2K için gayet güzel bir sistem hocam ama A serisi anakart ve üstünde kullanılan soğutucuyu kesinlikle önermem. Forumlarda çokça denk geldim bu soğutucuyla işlemcim çok sıcak çalışıyor diye başlık açmışlardı. Zaten marka olarak da kötü, ısı borusu olarak da kötü ve az, boyutu da küçük. Bence hazır sistem yerine parçaları tek tek düşürüp almaya çalışın.

KS

TheNoob

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2K için gayet güzel bir sistem hocam ama A serisi anakart ve üstünde kullanılan soğutucuyu kesinlikle önermem. Forumlarda çokça denk geldim bu soğutucuyla işlemcim çok sıcak çalışıyor diye başlık açmışlardı. Zaten marka olarak da kötü, ısı borusu olarak da kötü ve az, boyutu da küçük. Bence hazır sistem yerine parçaları tek tek düşürüp almaya çalışın.
Asus prime B650M-R ve SEGOTEP Frozen Tower T6 Siyah 120mm ile özelleştirilirse kurtarmaz mı hocam. Toplamaya biraz çekiniyorum ilk kasam olacağı için dediğim gibi sistem üstünden özelleştirme ile 60 a kadar çıkılabilir
Nvidia tercih ediyorum arada yapay zeka ile uğraştığım için ama arada çok fark var diyorsanız ödün verebilirim tek derdim dediğim gibi maks 25k ya çıkabilirim ayrıca eklemeyi unuttum elimde 2 tb samsung 980 pro var onuda kullanmayı düşünüyordum o yüzden her türlü ana kart özelleştirmesi zorunlu gibi gamingde vade farksız taksit olmadığı için biraz üzücü oluyor tabi

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Asus prime B650M-R ve SEGOTEP Frozen Tower T6 Siyah 120mm ile özelleştirilirse kurtarmaz mı hocam. Toplamaya biraz çekiniyorum ilk kasam olacağı için dediğim gibi sistem üstünden özelleştirme ile 60 a kadar çıkılabilir

Daha iyi olacaktır hocam. B650M-R giriş segment için alınabilir en uygun anakart. Söylediğiniz soğutucu da 90 mm olandan daha iyi iş çıkaracaktır. O da sizi giriş için yeterli tutacaktır ama fiyatları biraz araştırdım. +500 gibi bir şey ekleyip o soğutucuyu aldığınızda soğutucu tam 1000 liraya geliyor. Ben 1000 TL'ye şu ikisini önerirdim:

50 lira daha fazla verip ilk önerdiğimin çift fanlısını, sadece 2 boru az olanını da alabilirsiniz.

Zaten 4 boru da yeterli olacaktır, 6 boru da çok iyi olacaktır. 5 borulu da önerdim zaten. Segotep fason bir marka sanırım. Piyasada çok güvenilir bir marka değil. Lakin İncehesap'ta onun çift kule fanlarını buldum 2k'ya satılan. Onlar X3D'yi bile soğutabilir donanım olarak iyi soğutuculara benziyor. Yine de Segotep ve Frisby alınmasını da pek tavsiye etmem. Ama tabii ki de giriş segmentte bir sorun yaratacaklarını düşünmüyorum. Seçim size kalmış.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,488

Nvidia tercih ediyorum arada yapay zeka ile uğraştığım için ama arada çok fark var diyorsanız ödün verebilirim tek derdim dediğim gibi maks 25k ya çıkabilirim ayrıca eklemeyi unuttum elimde 2 tb samsung 980 pro var onuda kullanmayı düşünüyordum o yüzden her türlü ana kart özelleştirmesi zorunlu gibi gamingde vade farksız taksit olmadığı için biraz üzücü oluyor tabi
2k için 9070XT çok daha performanslı olacaktır ödün vermende fayda var.
Anakartı B650M-R
Soğutucuyu Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB TL-C12C-S seç derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri