Soru 2K Ips Mi Va Mı?

davulcalanengerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, 5070 li bi sistem için 2k monitör almayı planlıyorum. 15k max bütçe için curve olmayacak şekilde bir isteğim var. IPS tarafında renk çok doyuruyor ama kaliteli bir VA da IPS kadar iş yapmakta. Kararsızlığımı bilgileriniz ışığında giderebileceğimi düşünmekteyim. Monitör önerileriniz nelerdir? Teşekkürler şimdiden.

reinexz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
selam reis pivot ister misin düsündügün hz aralığı nedir

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
G65B black fridayde 14k görür gibime geliyor,üçüde çok güzel monitörler eğer görüntü kalitesi isterseniz G65B,eğer oyunculuk isterseniz aoc veya philips

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Selamlar, 5070 li bi sistem için 2k monitör almayı planlıyorum. 15k max bütçe için curve olmayacak şekilde bir isteğim var. IPS tarafında renk çok doyuruyor ama kaliteli bir VA da IPS kadar iş yapmakta. Kararsızlığımı bilgileriniz ışığında giderebileceğimi düşünmekteyim. Monitör önerileriniz nelerdir? Teşekkürler şimdiden.

bu monitör genel anlamda gayet iyi bunu alabilirsiniz

KS

davulcalanengerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam reis pivot ister misin düsündügün hz aralığı nedir
Kral valla 200hz yukarısı olsa yeterli diye düşünüyorum. Pivot kesin olmalı ya :) Günümüzde pivot olmadan kullanmak zor oluyor aparat yok ise.
G65B black fridayde 14k görür gibime geliyor,üçüde çok güzel monitörler eğer görüntü kalitesi isterseniz G65B,eğer oyunculuk isterseniz aoc veya philips
Valla AOC için F/P demişler. Samsung curve olmasaydı dediğin gibi en iyi o görünüyor hocam.

Asus TUF Gaming VG27AQML5A ve Asus TUF Gaming VG27AQML1A bu ikisine de bakındım biraz. Fiyatları da yakın olduğu için attıklarınızdan bir AOC Q27G4ZR ile karşılaştırmışlar. Sizin fikriniz ne olurdu? (Oyunculuk için bakıyorum monitörü, kusura bakmayın yazmamışım.)

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Kral valla 200hz yukarısı olsa yeterli diye düşünüyorum. Pivot kesin olmalı ya :) Günümüzde pivot olmadan kullanmak zor oluyor aparat yok ise.

Valla AOC için F/P demişler. Samsung curve olmasaydı dediğin gibi en iyi o görünüyor hocam.

Asus TUF Gaming VG27AQML5A ve Asus TUF Gaming VG27AQML1A bu ikisine de bakındım biraz. Fiyatları da yakın olduğu için attıklarınızdan bir AOC Q27G4ZR ile karşılaştırmışlar. Sizin fikriniz ne olurdu? (Oyunculuk için bakıyorum monitörü, kusura bakmayın yazmamışım.)
Hocam aoc bunlardan çok daha iyi bence philips olanda bakılabilir aocla aynı kalitede

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Renk açısından 1000:1 yerine 1300:1 veya daha üstü almak mantıklı değil mi 2k 27 inç için? Buna göre bütçe çok fark eder mi hocam?
Hocam dediğiniz kontrast,görüntüde birçok etken var DCI-P3 gamutu S-rgb Renk gamutu panelin üretim kalitesi vb. başka bir ton şey var siz sadece kontrasta bakmışsınız

KS

davulcalanengerek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam dediğiniz kontrast,görüntüde birçok etken var DCI-P3 gamutu S-rgb Renk gamutu panelin üretim kalitesi vb. başka bir ton şey var siz sadece kontrasta bakmışsınız
Başka bir önerin var mıdır peki hocam? Gerçekten canlı renklere sahip, parlak ve pivot özellikli aklına geliyor mu? Aoc şuan ideal gibi F/P olarak.
VG27AQL5A Bir alternatif bunu vermişler

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Canlı renkler ve doygun. Tutarlı renk skalası, fabrikasyon kalibrasyon.
Bunlar oyun monitörü dışındakilere kayar. Tasarımcılar, dizaynerler, Foto. işi ile uğraşanlar vb kuullanım amacına yöneliktir.

DELL Ultrasharp ve Asus Proart serisi gibi. Bunlarda hz ile işleri olmadığı için daha düşüktür. 120 hz DELL Ultrasharp modeller.

Dell bakayım dedim özellikle oyun hız amacı için:
27 inch 2K da en yüksek 180 HZ var. 24-25 için Full HD için 360 Hz ler var.

Alienware 27 Gaming Monitor - AW2725DM -- 12.000 TL civarı
Şu model malesef 180 Hz Bunların daha yüksek hz olanları ya Türkiye ye gelmemiş ya da üretilmemiş
Dell buradan
OLED atlıyor 27 inch 2K ve 280 Hz için bunlarda yüksek fiyatlı.

Nebi Akgün ün hazırladığı monitör seçimi ile ilgili bir videosu var.
HERTZ dahil kullanım amacınıza uyun seçimde karar vermenize yardımcı olabilir.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Canlı renkler ve doygun. Tutarlı renk skalası, fabrikasyon kalibrasyon.
Bunlar oyun monitörü dışındakilere kayar. Tasarımcılar, dizaynerler, Foto. işi ile uğraşanlar vb kuullanım amacına yöneliktir.

DELL Ultrasharp ve Asus Proart serisi gibi. Bunlarda hz ile işleri olmadığı için daha düşüktür. 120 hz DELL Ultrasharp modeller.

Dell bakayım dedim özellikle oyun hız amacı için:
27 inch 2K da en yüksek 180 HZ var. 24-25 için Full HD için 360 Hz ler var.

Alienware 27 Gaming Monitor - AW2725DM -- 12.000 TL civarı
Şu model malesef 180 Hz Bunların daha yüksek hz olanları ya Türkiye ye gelmemiş ya da üretilmemiş
Dell buradan
OLED atlıyor 27 inch 2K ve 280 Hz için bunlarda yüksek fiyatlı.

Nebi Akgün ün hazırladığı monitör seçimi ile ilgili bir videosu var.
HERTZ dahil kullanım amacınıza uyun seçimde karar vermenize yardımcı olabilir.

Hocam sırf dell diye bunu almak yerine 260hz aoc almak çok daha mantıklı hız bakımından soracak olursanız,alienware monitörler hakettiği fiyatın üstünde şuanda

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
DELL bütün dünya üzerinde, diğerlerine oranla daha yüksek fiyatlıdır. Alienware serileri daha yüksek. Ancak indirimlerle dha düşük fiyata bulunabilir.
Onu örnek osun diye verdim 180 HZ bulunuyor. 200 üzeri hz yok şu anda.
Hz istek değeri kişiden değişir. Kimine yeterli gelir kimi daha yüksek tercih yönüne gider.
Kişisel tercihine göre karar verecektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri