2k mı 1080p mi

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
beyler iyi günler geçenlerde de konusunu açtım fakat anlamadığım durumlar var sistemim imzada gözüküyor ekran kartım 2k darboğaz olaylarına pek hakim değilim fakat benim gönlümden geçen 240-280hz bir monitör tryhard oyun için aynı zamanda iş için istiyorum fakat 2k alan arkadaşlar varsa söyleyebilir mi 2k farkı 1080e göre oluyor mu gözle görülür bir değişiklik var mı birde benim sistemde darboğaz yer miyim 2k monitörler gereksiz pahalı benim maksimum bütçe 6500tl civarı

altinerim

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
134
beyler iyi günler geçenlerde de konusunu açtım fakat anlamadığım durumlar var sistemim imzada gözüküyor ekran kartım 2k darboğaz olaylarına pek hakim değilim fakat benim gönlümden geçen 240-280hz bir monitör tryhard oyun için aynı zamanda iş için istiyorum fakat 2k alan arkadaşlar varsa söyleyebilir mi 2k farkı 1080e göre oluyor mu gözle görülür bir değişiklik var mı birde benim sistemde darboğaz yer miyim 2k monitörler gereksiz pahalı benim maksimum bütçe 6500tl civarı
gözle görülür bi değişiklik var ama 240hz 2k fiyatları acayip pahalı 1080p gider bu sisteme hocam bi sıkıntı olmaz bende sistemimde 1080 p kullanıyorum

O bütçeye kendi kullandığım olan monitörü öneririm çok memnunum https://ty.gl/jc32hikdiw

KS

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
gözle görülür bi değişiklik var ama 240hz 2k fiyatları acayip pahalı 1080p gider bu sisteme hocam bi sıkıntı olmaz bende sistemimde 1080 p kullanıyorum

O bütçeye kendi kullandığım olan monitörü öneririm çok memnunum https://ty.gl/jc32hikdiw
az önce baktım o monitöre listemde bu da fakat freesync desteği yok sadece gsync

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Sisteminde 1080p ultra ayarlarda oynarsın problem olmaz.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İş bazlı da olduğu için 2k tercih edilebilir bence. Sistem yeterli darboğaz olmaz.
Oyunlara ağırlık vereyim dersen 240hz de tercih edilir.
Sana bağlı biraz.

KS

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
İş bazlı da olduğu için 2k tercih edilebilir bence. Sistem yeterli darboğaz olmaz.
Oyunlara ağırlık vereyim dersen 240hz de tercih edilir.
Sana bağlı biraz.
iş dediğim kod yazıcam herhangi bir tasarım işi yapmayacağım rekabetçiyim oyunlarda biraz fakat 2k alırsam max 165hz alabilirim darboğaz olmadığı sürece sıkıntı yok zaten sadece piyasada adam akıllı freesync monitör bulamadım

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
2k da yüksek fps almak için sisteminizin daha iyi olması gerekiyor. Benim görüşüm 24 inch monitöre kadar 2k nın gereksiz olduğu. 27 inch de full hd de fena değil. Fakat daha büyük monitörlerde full hd ise pixelleri görmeye başlıyorsunuz. Ben yerinizde olsam 27 inch e kadar full hd bir monitör alırdım.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hocam benim sistem aşağıda ben 1080p 280 hz kullanıyorum ultraya alınca hiç bi darboğaz olmuyor tamamen hurafe o iş.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Hocam benim sistem aşağıda ben 1080p 280 hz kullanıyorum ultraya alınca hiç bi darboğaz olmuyor tamamen hurafe o iş.
Deneme imkanınız olursa bir gün 12600K takarsınız ve aradaki uçurum farkı görebilirsiniz. Darboğaz olsa dahi küçük darboğazlarda sistemde takılma donma hissedilmez ve sadece FPS düşüşü şeklinde yansır. Darboğaz olayı hurafe değildir, tanıma uyan durumlarda darboğaz var denilir. Bütçe olduğu sürece darboğaz yapmayacak sistem almak çok daha başarılı sonuçlar verir. Rekabetçi çoğu oyunda bu fark daha fazla hissedilir.
Ayrıca 1080P 280 Hz kullanırken 280 FPS veya üzeri almalısınız ki monitörün Hz değerini tam anlamıyla kullanabilmeniz için. Eğer 280 FPS üzeri değerlere çıkıyorsanız da 280 Hz monitöre alarak tam isabet bir monitör almışsınız demektir. Tabii rekabetçi olmayan bir oyunda 280 Hz gereksiz hale gelir, zira çoğu oyunda 280 FPS alamayacaksınız ve o FPS değerini alsanız bile zaten oyun rekabetçi değilken oynanışta fark hissettirmeyecektir.
Rekabetçi oyunda yüksek başarı hedefleyen oyuncular için yüksek Hz ve bu Hz değerine eşit FPS değeri hedeflenir. Ayrıca rekabetçi oyunlarda çoğunlukla işlemci daha iyi seçilip kullanılır. Çünkü çoğu rekabetçi oyun işlemci gücünden fazlasıyla etkilenip FPS değerini artırır işlemci gücü arttıkça. Özellikle de FPS değerini monitör Hz değerine yakın yakalayamadığınız oyunda grafikleri düşürüp FPS artırmak istediğinizde işlemci darboğazı daha da fazla hissedilir. Rekabetçi oyunda yüksek başarı hedeflemeyen oyuncular için ultra ayar ve görüntü güzelliği, manzara vs için daha değerli hale gelebilir. Kişiden kişiye değişen görüş farklılıkları olur. Ancak hurafe konusunda size katılmıyorum. Gerekçeleriyle uzun uzadıya yazdım.

weenzy53

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
14
Hocam benim sistem tam 2k sistemdik ama 1080 p oynuyorum

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
2 k gercekten güzel görünüyor tavsiye ederim lakin 2 k da 240 fps alabilecegin oyunlar sınırlı.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bu tamamen FPS mi yoksa Hikayeli oyunlar mı ağırlıklı diye düşünülmesi gereken bi konu.

Ben şahsen FPS oyunu ağırlıklı arada hikayeli oynadığım için 1080p 280 hz aldım ve bütün oyunlarda o FPSin üstünü yakalıyorum.

BFnin son çıkan onlineninde bile 240 fps aldığım icin yüksek ayarda monitörüm 240 hz gibi çalışıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri