2K monitör önerisi

iyimisin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2K monitör önerisi yapar mısınız. 2080s li sistemim var. Sizce 1980/1080p  240-280 hz monitör almalı mıyım ? Yoksa 2k 165 hz monitörlere mi yönelmeliyim. Maksimum bütçem 5000 tl civarı.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: 2K MONİTÖR ÖNERİSİ YAPAR MISINIZ ?

Sisteminiz 2k yi çok rahat besleyecek bir sistem bence 165 hz 2k almalısınız kaç inc bir monitör istersiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

2080 Super için 1080p çözünürlüğe inmeyin. 2K yüksek Hertz ideal olur ki eğer bütçenizi biraz daha aşabilirseniz Samsung 27" Odyssey G7 1ms 240 Hz 2K QLED HDR600 1000R RGB Oyuncu Monitörü - 5.999 TL bu ürünü öneririm. Hem Hertz hem çözünürlükten taviz vermeden gerçekten kaliteli bir monitör almış olursunuz. Bu monitör üzerine 2K çözünürlükte ürün yok diyebilirim size.

KS

iyimisin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Enes Yavuz' Alıntı:
Sisteminiz 2k yi çok rahat besleyecek bir sistem bence 165 hz 2k almalısınız kaç inc bir monitör istersiniz ?

evet 2k yı rahat besleyecek bir sistemim var ama arada kaldım monitör için suanlık büçem 5k olduğu için ne tarafa yatırım yapmam gerektiğini bilemedim. 27 ya da 32 inç istiyorum

Enes Yavuz' Alıntı:

maalesef o kadar çıkamıyorum ben de bu monitoru almak istiyordum ama son dakika bazı olaylar gelişiti :DD kısmet diyelim

ve 60 hz 1980*1080 ips bir panelden geçiş yapacağım ips olsa daha iyi olur tn bana cok kötü geliyor ama va yı hiç denemedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Aoc 27" AG273QX 1ms 165Hz VA - 3.953 TL - Bu ürün şuanda piyasada alabileceğiniz en uygun fiyatlı ama en iyi özelliklere ve malzeme yapısına sahip 2K oyuncu monitörü.

TN panel kötüdür renk olarak evet. VA panel ise IPS 'i size çok aratmaz çok yakındır özellik ve deneyim olarak IPS panele.

İlle IPS alacaksanız piyasadaki en iyi bütçenize uygun IPS ürün Gigabyte AORUS 27" FI27Q 165HZ 1MS - 5.098 TL bu ürün şuanda.

KS

iyimisin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Aoc 27" AG273QX 1ms 165Hz VA - 3.953 TL - Bu ürün şuanda piyasada alabileceğiniz en uygun fiyatlı ama en iyi özelliklere ve malzeme yapısına sahip 2K oyuncu monitörü.

TN panel kötüdür renk olarak evet. VA panel ise IPS 'i size çok aratmaz çok yakındır özellik ve deneyim olarak IPS panele.

İlle IPS alacaksanız piyasadaki en iyi bütçenize uygun IPS ürün Gigabyte AORUS 27" FI27Q 165HZ 1MS - 5.098 TL bu ürün şuanda.

anladım cok teşekkür ederim illa ips olacak değil de va gözlerimi yormazsa çok iyi olur bütçeyi de zorlamamış olurum.

Peki curved monitörler nasıl insan heves ediyor gerek var mı ?

Bir de g sync destekliyor mu önerdiğiniz aoc monitör  bulamadım da.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

FreeSync desteği var G-Sync açabilirsiniz. The best G-Sync compatible FreeSync monitors 2020 burada Gamesradar sitesinde 2020 yılındaki en iyi FreeSync ama G-Sync açılabilen ürünlerin ufak bir listesi paylaşılmış sorun yok yani.

Curved olayı ise göreceli bir şey. Ben şahsen hiç beğenmedim ama insanlara göre değişiyor. Bence gerek yok. Özellik olarak düşünmeyin zaten sadece monitörün odak noktası ortaya konumlandığı için alışabilirseniz oyunlarda sizi sarıyormuş gibi bir hissi var ama diğer işlerde eğer iyi bir panele sahip değilse IPS veya kaliteli bir VA panel değilse eksi deneyim oluşturuyor.

KS

iyimisin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
FreeSync desteği var G-Sync açabilirsiniz. The best G-Sync compatible FreeSync monitors 2020 burada Gamesradar sitesinde 2020 yılındaki en iyi FreeSync ama G-Sync açılabilen ürünlerin ufak bir listesi paylaşılmış sorun yok yani.

Curved olayı ise göreceli bir şey. Ben şahsen hiç beğenmedim ama insanlara göre değişiyor. Bence gerek yok. Özellik olarak düşünmeyin zaten sadece monitörün odak noktası ortaya konumlandığı için alışabilirseniz oyunlarda sizi sarıyormuş gibi bir hissi var ama diğer işlerde eğer iyi bir panele sahip değilse IPS veya kaliteli bir VA panel değilse eksi deneyim oluşturuyor.
 Anladım çok teşekkürler. Bir sorum daha olucak kusura bakmayın 5000 tl ye kadar önerdiğiniz aoc dan daha kaliteli va monitorler varsa  onebilir misiniz. Yoksa tercihimi aoc monitörden yana kullanacağım. Uygun fiyatlı demişsiniz ya ondan dedim . Arada kalan 1000 tl benim için önemli değil alabilmişken en kalitelisini alayım diyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

5000 TL ye ASUS var ama o paraya VA alacağınıza önerdiğim Gigabyte IPS ürün çok daha mantıklı olur. Asus 27" Rog Strix XG27WQ 1ms 165hz VA - 5.010 TL bu ürün dediğim ürün ama ben bu paralara kaliteli bir IPS varken VA almam açıkçası ama bu üründe kaliteli VA panellerdendir kararı siz verin ben önerilerimi yaptım.

KS

iyimisin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
5000 TL ye ASUS var ama o paraya VA alacağınıza önerdiğim Gigabyte IPS ürün çok daha mantıklı olur. Asus 27" Rog Strix XG27WQ 1ms 165hz VA - 5.010 TL bu ürün dediğim ürün ama ben bu paralara kaliteli bir IPS varken VA almam açıkçası ama bu üründe kaliteli VA panellerdendir kararı siz verin ben önerilerimi yaptım.
Tamamdır çok teşekkür ederim diğer forum sitelerindeki gereksiz kalabalık yerine sizi 10 kere tercih edebilirim. Bir de mouse önerisi isteyecektim ama yeni konu açmam gerekir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Eyvallah, yardımımız dokunuyorsa ne ala.

Yok buradan önerebilirim mouse ama bütçe belirtmeniz gerek.

KS

iyimisin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Eyvallah, yardımımız dokunuyorsa ne ala.

Yok buradan önerebilirim mouse ama bütçe belirtmeniz gerek.
 Hocam bu arada sizin yüzünüzden yine samsung g7 ye döndüm günahı sizin boynunuza o  kadar para verdim :D   
Direk aldım forumdan cıkar cıkmaz.  Mouse için bütcem 600 700 tl olabilir ama daha uyguna kaliteli mouseler varsa neden olmasın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Vallahi ben yabancı incelemeleri ve yabancı kullanıcı yorumlarına ek olarak Samsung 'un panel kalitesini bilerek ve ürünün özelliklerine bakarak size öneride bulundum. Zaten ürün dünyanın ilk ve tek 2K VA 240Hz oyuncu monitörü. Eğer Samsung Shop üzerinden aldıysanız koşulsuz şartsız iade hakkınız var 14 gün yani içiniz rahat olsun beğenmezseniz diye söylüyorum ama sanmıyorum beğenmeyeceğinizi.

Mouse olarak şuan piyasada tek kral var oda RAZER DEATHADDER V2 2020 - 500 TL - 650 IPS Tarama + 20000 DPI + 50G Hızlanma + 1000Hz Raporlama + 70 Milyon Tuş Ömrü ile bu ürün özellikleride ürün yok piyasada ne daha yukarıda ne daha aşağıda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri