Öneri 2K Sistemime Göre Monitör Önerebilirsiniz

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
7800x3d ve 4070 ti super sistemim için 11-12 bin lira bandında 27" QHD monitör önerilerinizi bekliyorum.
FPS oyunları da oynuyorum. Renk ve parlaklık kısımlarını çok iyi bilmiyorum.
Karşıma sürekli Dell G2724D monitör çıkıyor. Önerir misiniz? (Hertz değeri düşük geliyor bana nedense)
@egecabbar hocamızın tavsiyesi Alienware AW2724DM biraz bütçemi aşmaya başladı. Önerilerinizi bekliyorum.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
7800x3d ve 4070 ti super sistemim için 11-12 bin lira bandında 27" QHD monitör önerilerinizi bekliyorum.
Karşıma sürekli Dell G2724D monitör çıkıyor. Önerir misiniz? (Hertz değeri düşük geliyor bana nedense)
@egecabbar hocamızın tavsiyesi Alienware AW2724DM biraz bütçemi aşmaya başladı. Önerilerinizi bekliyorum.

Dell al

KS

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Hocam hertz konusu sıkıntı yaratmaz mı FPS oyunlarında? Forumda baya gezindim, monitör için yazılan rehberde yüksek hertz önerilmişti FPS oyunları için.

Ya da ikincil bir monitör fikrim var ilerleyen zamanlarda. O monitörü FHD seçip daha yüksek hertz mi seçmeliyim? FHD için 27" veya 24" hangi boyutu önerirsiniz hocam?

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Hocam hertz konusu sıkıntı yaratmaz mı FPS oyunlarında? Forumda baya gezindim, monitör için yazılan rehberde yüksek hertz önerilmişti FPS oyunları için.

Ya da ikincil bir monitör fikrim var ilerleyen zamanlarda. O monitörü FHD seçip daha yüksek hertz mi seçmeliyim? FHD için 27" veya 24" hangi boyutu önerirsiniz hocam?
165 yeterli hem fps icin hem normal kullanim icin

FurReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Epeyden bakınca 10300e satılan yeri gösteriyor akakçede yok

egecabbar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,221

165 o kadarda düşük bir değer değil yani 240 dan sonraki farkı zaten hissedemiyorsun.
Dell burda daha ucuz gözüküyor. Yüksek hz istersen şuna bakabilirsin

Ekli dosyalar

• 1709701163819.jpeg
    1709701163819.jpeg
    237.4 KB · Görüntüleme: 7
KS

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Önerileriniz için teşekkürler hocam, Dell 2724D sipariş verdim deneyimlerimi buraya yazacağım.

FurReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Önerileriniz için teşekkürler hocam, Dell 2724D sipariş verdim deneyimlerimi buraya yazacağım.
Benim monitör bugün geldi rtingsde gösterildiği gibi renkleri customda 98 100 98 ayarladım ve icc profile yükledim ama renkler soluk ve sarımsı gözüküyor. ben aşırı doygun renkler kullandıktan sonra geçince alışamadım galiba.

KS

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Benim monitör bugün geldi rtingsde gösterildiği gibi renkleri customda 98 100 98 ayarladım ve icc profile yükledim ama renkler soluk ve sarımsı gözüküyor. ben aşırı doygun renkler kullandıktan sonra geçince alışamadım galiba.
Profil yükleme ne demek bilmiyorum hakim değilim. Aydınlatırsanız sevinirim.

Bir de renk dışında ölü piksel, ghosting gibi testler yaptınız mı?

FurReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Profil yükleme ne demek bilmiyorum hakim değilim. Aydınlatırsanız sevinirim.

Bir de renk dışında ölü piksel, ghosting gibi testler yaptınız mı?
Ölü piksel testi yaptım ölü piksel çıkmadı. Ghosting testi yapmadım ve yapmaya ne gerek var bilmiyorum sonuçta panelden panele değişen bir durum değil.

KS

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Yaklaşık 3 gündür aktif olarak tam anlamıyla deneme şansım oldu. Display port ile bağlantı yapınca windows 11 otomatik olarak HDR ayarlarını yapıyor nerdeyse. Parlaklığı ahım şahım değil ama kötü bir ekrandan geçtiyseniz muazzam gelecektir. Ghosting gibi durumlar yok denebilir. FPS oyunlarında yeter mi yetmez mi diye çok düşündüm ama 144+ olması gerçekten yetiyormuş. Bu sebeple @Sahuraka hocamızı dinlediğim için pişman değilim. Alacak arkadaşlar 1080p olarak oynamayı gerçekten düşünmesin. Görüntü bozulmaları devasa değil ama keyfi 1440p'dir. Oyun türlerine göre (FPS, MOBA, vs.) seçenekleri var ve renk gamını ortalama bir şekilde sağlıyor. Menüsü ingilizce.

FurReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Yaklaşık 3 gündür aktif olarak tam anlamıyla deneme şansım oldu. Display port ile bağlantı yapınca windows 11 otomatik olarak HDR ayarlarını yapıyor nerdeyse. Parlaklığı ahım şahım değil ama kötü bir ekrandan geçtiyseniz muazzam gelecektir. Ghosting gibi durumlar yok denebilir. FPS oyunlarında yeter mi yetmez mi diye çok düşündüm ama 144+ olması gerçekten yetiyormuş. Bu sebeple @Sahuraka hocamızı dinlediğim için pişman değilim. Alacak arkadaşlar 1080p olarak oynamayı gerçekten düşünmesin. Görüntü bozulmaları devasa değil ama keyfi 1440p'dir. Oyun türlerine göre (FPS, MOBA, vs.) seçenekleri var ve renk gamını ortalama bir şekilde sağlıyor. Menüsü ingilizce.
HDR açıkken kullanırsan renkler baya kötü olur haberin olsun, hdr içerik izlerken açman lazım.

FurReal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Monitörün uygulamasından gaming kısmından display HDR seçince windows ayarlarını da otomatik yapıyor o çok hoş.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri