2Sürücünun aynı anda çalışması ? ? ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaslar merhaba aylardır tüm pc'cilerinde cözemediği bir sorun ile karşı karşıyayım.. Hepsi işlemci yükselt yok ana kart değiş yok fan al güzel bi tane yok ısınınca yapar falan diyip durdular. Ama sonunda kendi gayretlerim ile sorunu cözdüm ve hallettim. 

Sorunum: oynadıgım oyun lol. bildiğim kadarı ile işlemci ağırlıklı calısan bir oyun. ve ben bu oyunu SADE yani YÜKSÜZ oynarken herhangi bir sorun yasamıyorum. Fakat Yayın + 2.monitörümden takip etmek için google chrome'u açınca fps 300 250 arasındayken birden 60 70 leri görüyordu hiç bir oyunu oynatmıyor ve pc den zerre zevk almıyordum. bir cok kişi bu sorun ile karsı karsıya kalıp yeni parca alma taraftarı oluyor.
CÖZÜM: anladım ki "aygın yöneticisinden" baktıgımda 2 görüntü bağdaştırıcısı aynı anda calısıyor ve birbirlerinden sanki sıra izni almadan calısıyorlar. Pc sürekli 1. olarak INTEL HD GRAF.. görüyor. bende yazılımı oyun esnasında durdurarak denedim sonrasındada kaldırarak denedim sorunum cözüldü. 
Şimdi ise bu lanet HD'yi komple kaldırmak ve görüntü bağdaştırıcımda sadece Ekran Kartımı görmek istiyorum. 
bilenleri lütfen buraya rica ediyorum 
Teşekkürler..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HD Graphics yani INTEL işlemcinize gömülü GPU 'yu yanlış bilmiyorsam BIOS üzerinden devre dışı bırakabiliyorsunuz. BIOS 'a girin Advanced ayarlarından Chipset Configuration / Internal Graphics / Internal Graphics Mode kısmını Disable seçeneği varsa Disable yapın yoksa PEG-PCI seçeneğine alın bu harici ekran kartı demek oluyor. Bu ayarlar genelde olur ama olmayadabilir. Eğer yoksa Aygıt Yöneticisinden kapatacaksınız ve sileceksiniz başka çareniz yok.

Uygulamaları 2. ekran kartı ile çalıştırmak için ayar yapmanız gerek 2. kartınızın GPU sürücüsünden. Oda şöyle yapılıyor;

AMD için https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-017#SGApplication bu sayfadaki ayarları uygulayın.

NVIDIA için: Masaüstünü sağ tıklayın ve NVIDIA kontrol panelini açın ve 3B ayarlarını yönet 'e tıklayın. Daha sonra bir liste göreceksiniz orta kısımda burada en tepede Tercih edilen grafik işlemcisi adında bir ayar olacak. Bu ayarı NVIDIA olarak seçin. Sağ alt köşeden Uygula deyip ayarları kaydettiğinizde artık NVIDIA kartınız kullanılacak.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle eline sağlık ve çok teşekkür ederim. 3. secenek bana cok uygun 1. seçenek ise, 3.seçenekten sonra bana uygun olarak 2. seçenek oluyor. uygulamaya calısıp size geri dönüş yapacağım..

Yapmayı denedim fakat BIOS içinde bu ana karta öyle bir özellik bulamadım..
Kontrol panalinde o listeyi buldm fakat o listede 1. seceneğe alma gösterme gördürme gibi bir şık ayar vs.. bulamadım..

bu arada ana kart Model:ECS//H61H2-MV
TEŞEKKÜRLER BEKLEMEDEYİM..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
NVIDIA kontrol panelinde ki durumu anlamadım. Resim vs. ile gösterebilirsiniz durum nedir?

Anakartınızda BIOS üzerinde çipsset adı altında Internal Graphics ayarları mutlaka vardır. İyice kontol edin.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios üzerinden %100 olarak kontrol ettim. Chipset adı altındaki tüm ek sekmelere baktım yalnız bulamadım.. yada baska bir yerde siz daha iyi bilirsiniz..
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Birazdanda SSlerimi paylasıcam sizinle.[/font]

SS 1 [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][/img][/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
WoAqj8.png
[/url][/img][/font]

SS 2 [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
3gB6kM.png
[/url][/img][/font]

PAYLAŞILDI GÜNCELL.. !!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS olayını kontrol edeceğim bana BIOS 'unuzun ana dizininden bir görüntü paylaşın BIOS türünden yerine bakacağım ama şu var ki buna gerek kalmamış. NVIDIA listesinde bahsettiğim ayarın görünmemesinin sebebi Aygıt Yöneticisinden devre dışı bırakmanız ki bu iyi demek ki sisteminizde 2. bir GPU birimi çalışamıyor yani NVIDIA ayarlarına gerek yok. Tüm çalıştırdığınız uygulama ve oyunlar harici NVIDIA kartınız ile başlatılıyor demek bu. Yani bir ayar vs. yapmanıza gerek yok.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Günaydın.. Tamamdır. ben yine de gece uzun uzun baktım bios içinde tamamen kapatmanın bir yolu varmı diye fakat bulamdım sanırım yok ama aslında olmalı. tek skntı sorun şuanda o onu bulursak sorun hallolacak.

Güncell..
NOT: sürücüyü komple kaldırdıgımda sorun tamamen cözülüyor.. Ama biliyorsun ki windows geri yüklüyor.
Teşekkürler..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben size akşam kayıt defteri vs. ile INTEL GPU yu tamamen devre dışı bırakmaya anlatırım. Eğer beklemek istemezseniz sizde araştırabilirsiniz ingilizce kaynakları kontrol edin.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dlive üzerin de yayın açık oluyor genelde..
DC adresim : https://discord.gg/HCKtmsj
Muhakkak bana bu bağlantılardan biri ile ulaşın teşekkürler aksama kadar burdayım.
Adım ferhat yaşım 32
Teşekkürler..

NOT:İlk kez forum kullanıyorum suan bu metinler yasakmı bilmiyorum yasak ise kusuruma bakmasın yetkililer.. :))

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani telefon vs. gib şeyleri sildim gereksiz yere net ortamında telefon paylaşmayın güvenlik açısından sizin için. Onun dışındakiler kalabilir. Ben müsait olduğumda detaylı araştırıp size buradan geri dönüş yapıcağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi önce Aygıt Yöneticisinden Intel Graphics 'i devre dışı bırak. Sonra başlata gpedit.msc yazıp uygulamayı çalıştır. Açılan pencerede şu yolu takip et Bilgisayar Yapılandırması / Yönetim Şablonları / Windows Bileşenleri / Windows Update ve sağ bölmede Windows Güncelleştirmeleri olan sürücüleri dahil etme ilkesine çift tıkla. Açılan penceredeki ayarı Etkin olarak ayarla ve Uygula/Tamam deyip pencereleri kapat. Bu ayar Windows güncelleştirmelerine sürücü güncelleme ve yüklemeleri dahil etmez yani Windows artık sildiğin bir sürücüyü otomatikman geri kurmaz. Sonra Intel sürücünü sil sistemden ve sistemi yeniden başlat hepsi bu kadar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin Windows sürümünüz nedir? Bende Windows 10 1909 sürümü var bu ayarların size yazdığım yerde olması gerek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Senin Windows sürümünde olmayabilir. Ben Windows 10 için araştırdım 8.1 için bir bakayım var mı yok mu eğer yoksa maalesef format atman gerekebilir ki birde şöyle bir şey var. Windows 8.1 zaten kullanma neredeyse hiçbir sürücü desteği yok o işletim sisteminin. Bilgin olsun diye söylüyorum ya Win7 ya Win10 kullan. Bakıp geri dönüş yapacağım.

KS

nonstoprocker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Senin Windows sürümünde olmayabilir. Ben Windows 10 için araştırdım 8.1 için bir bakayım var mı yok mu eğer yoksa maalesef format atman gerekebilir ki birde şöyle bir şey var. Windows 8.1 zaten kullanma neredeyse hiçbir sürücü desteği yok o işletim sisteminin. Bilgin olsun diye söylüyorum ya Win7 ya Win10 kullan. Bakıp geri dönüş yapacağım.

Vallahi benim pc tuhaf.. ben windows 10 Single language'yi toplamda 3 kez kurdum
tüm güncelleştirmeleri ve tüm driver'larını kurdugum zaman ise
pc performansı inanılmaz düşüyor.
masa üstünde bile anlık kasmalar oluyor
oyunlarda bile sacma sapan takılmalar oluyor.

Şuanda hersey cok iyi tek ihtiyacım olan sey benim bu sürücüyü bu pc'den tamamen kaldırıp, bilgisayarımın sadece Ekran kartımı görmesini sağlamak istiyorum Görüntü bağdaştırıcısında sadece GTX 1050 yazmalı ben bunu istiyorum. 
Ben bu sorun ile uzun zamandır uğraştım şuana kadar araştırarak en iyi hale getirdim en iyi performansı bu ayarlarla alıyorum.. tek denemediğim windows yazılımı olarak Windows 7 onunda lisansını bulamadım denemek kodu vs gibi crackleme onu da bulursam bir gün onu da denicem..
neyse dediğim gibi tek sorunum bu GRAF.. intel'i kökten pc den kaldırmak istiyorum. 
Ayrıca bir program daha var 
ekran kartı ses kartı gibi sürücüleri "güvenli mode"u kullanarak kendi kendine temizleyip kaldırıyor onu da denedim ama windows tekrar geri yüklüyor o sürücüyü.. 
Teşekkürler beklemedeyim..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 8.1 için bu ayar mevcut değil. Araştırdım sadece yapabilceğiniz şey Otomatik güncelleştirmeleri kapatmak. Onun içinde daha önce verdiğim konuma yeniden girip Otomatik Güncelleştirleri Yapılandır deyip ayarı Devre dışı bırak demen gerek. Sistemi yeniden başlattığında artık güncellemeler otomatik çalışmayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri