Soru 2Tb SSD Tavsiyesine İhtiyacım Var

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selamlar arkadaşlar,

15gün kadar önce 15senelik konsolcu olarak Pchocamızın gaming.gen'de topladığı GG9 hazır kasasından satın aldım :)

Anakartı ASUS Prime B650M-R modeline ve SSD'yi de KLEVV Cras C930 1TB NVMe Okuma 7400MB - Yazma 6400MB olarak yükselttirdim.
Ancak bu kadar uzun süre sonra oyun bilgisayarı aldığım için FPS oyunlarına olan açlığımdan yükle babam yükle SSD'yi doldurdum ghdauh.

Şimdi 2. SSD ihtiyacım var ve bir süre benim kafamda kapasite olarak soru işareti olmadan kullanabileceğim 2TB'lik bileşen arıyorum.

Hali hazırda kullandığım 1TB'lik olan SSD ekran kartı ve işlemci soğutucu arasında bulunuyor. Yeni alacağım SSD ise ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB GDDR6 ekran kartının altında kalan alana takacağım.

1. Ekran kartının altında soğutuculu SSD için yeterli alanım var mıdır bilemiyorum uzun yıllar Macbook ve Notebook kullandığım için kasa içerisi bileşen hakimiyetimi kaybettim.
2. Forumlarda görüyorum Dram destekli olup olmadığı konuşuluyor ne işe yarar veya olup olmaması ne değiştirir bilemiyorum.
3. Bilgisayarı sadece oyun oynamak ve bir şeyler izlemek için kullanıyorum.

Bana 5-6k fiyat aralığında önerebileceğiniz SSD'ler olur mu tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
🦅

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42

Kingston Renegade SRNGD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD​

Kingston NV3 SNV3S/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD​

Kingston KC3000 SKC3000D/2048G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD​

Samsung 990 Evo Plus MZ-V9S2T0BW PCI-Express 5.0 2 TB M.2 SSD​

Kioxia Exceria PRO LSE10Z002TG8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD​

önerebilirim

Ekran kartının altında soğutuculu SSD için yeterli alanım var mıdır bilemiyorum
cevap bunun için sogutucusuz onerdim

Forumlarda görüyorum Dram destekli olup olmadığı konuşuluyor
cevap dram avantajlı bir arabirim

Bilgisayarı sadece oyun oynamak ve bir şeyler izlemek için kullanıyorum
cevap farketmez istersen ırzına geç pcnin

Son düzenleme:
KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Teşekkürler öneri için, yoğun kullanımda oyun oynarken sıcaklığı ne durumda oluyor? Üzerine ekstradan bir soğutucu ihtiyacı olur mu siz hiç hissettiniz mi böyle bir şey?

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
kingston ssdlerimde (kasa cc560 deepcool anakart b550 gaming plus) sogutucusuz 4600 saatte sogutuculu 5200 saattemiş kritik sıcaklıkları görmemiş ve sağlıkları 99da

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
191
Teşekkürler öneri için, yoğun kullanımda oyun oynarken sıcaklığı ne durumda oluyor? Üzerine ekstradan bir soğutucu ihtiyacı olur mu siz hiç hissettiniz mi böyle bir şey?
extradan bir soğutucuya ihtiyacınız yok
dram ssd ler için artı bir değerdir
bazı kullanım seneryolarında olması çok iyidir
ama her şartta olması gerekli diye bir durum yok

siz gündelik kullanım amacı ile
depolamanızı yapıp keyfinize bakacaksınız
devamlı kopyala sil kopyala sil gibi işler ile uğraşmayacaksınız
fiyat performans soğutucusu şart olmayan ssd bakabilirsiniz

fiyat performans ssd veya fiyat performans sistem topladığımız ürünlerde genellikle 1 tb ssd olarak önerdiğimiz kingston nv3 modelinin 2 tb olanına bakabilirsiniz
işinizi görecektir

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
500lük sogutucuda
1000lik soutucusuz TESTE ALDIM SİMDİ
1742943029049.png

ORTALAMA 1GB/s hızla 100 gb kopyalama sonucu sadece 6 derecelik artış oldu bu yüzden sıkıntı olmaz istediğinizi kullanın

KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Teşekkürler arkadaşlar kingston renegate 2tb satın aldım

alpdem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Teşekkürler arkadaşlar kingston renegate 2tb satın aldım
hocam almışsınız gerçi ama aynı anakarta sahibim. geçen gün aynı sizin düşünceyle 2tb ssd arayışına giriştim. uzun araştırmalar sonucunda Dramli exceria heatsink 2tb modelini aldım. Soğutuculu olduğu için onu üstteki slota taktım dramli olması avantaj sağlayacağı için windows da onda kurulu diğerini ekran kartı altındaki slota taşıdım.

KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Artik almis bulundum bayrama kalmadan teslim edilmesi icin biraz acele ettim :) icime de sindi. Su an zaten ust slotta sogutuculu 1tb kullaniyorum icerisinde windows yuklu

KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bu SSD tak çalıştır şeklinde mi yoksa bios'ta veya farklı bir yerde tanımlama yapmam gerekecek mi?

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Bu SSD tak çalıştır şeklinde mi yoksa bios'ta veya farklı bir yerde tanımlama yapmam gerekecek mi?
Taktıktan sonra disk yönetiminden harf olarak (Örneğin D gibi) belirlemen ve tanıtman gerekir. Başka herhangi bir driver'a ihtiyacın yok. Bu arada renegrate modelinde dram var diye biliyorum. Hayırlı olsun.

Eğer destek lazım olursa şu videoda anlatılmış:

KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selamlar, SSD elime ulaştı ama takmak istediğim zaman sabitleme aparatı ana kart üzerinde yok kutudan da çıkmadı bilgisayarı toplarken verdikleri kasaların içerisinde olabilir mi nasıl bunu sabitleyebilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_0450.jpeg
    IMG_0450.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0451.jpeg
    IMG_0451.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 16

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Selamlar, SSD elime ulaştı ama takmak istediğim zaman sabitleme aparatı ana kart üzerinde yok kutudan da çıkmadı bilgisayarı toplarken verdikleri kasaların içerisinde olabilir mi nasıl bunu sabitleyebilirim?
sabitleme aparatı yok ki oraya vidalıyorsun

KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Evde olan kasayı aldığımda verdikleri tüm kutulara baktım uygun vida bulamadım.

Mahalle bilgisayarcısından plastik ssd sabitleme aparatı aldım onunla takabildim

Daha önce takılı olan SSD'yi rahatlatmak yer açmak için orada kurulu olan oyunları yeni SSD'ye almak istiyorum.

Malum Windows önceki SSD içerisinde. Bunu yapmak için oyunları silip yeni ssd'ye mi download etmem lazım yoksa dosyaları taşısam sorunsuz çalışırlar mı?

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Oyunların taşımadan sonra çalışıp çalışmayacağının garantisi yok.
Yine de bir denersiniz. oyunlar toplamı çok yüksek kapasitelerde değilse, ve int. hızınız yüksekse baştan da yüklenebilir.

İki ssd de takılı halde, oynun kurulu olduğu dizinden yeni boş ssd ye sürükle bırak yapılabilir. işlem bitince yer açmak için mecburen kaldıracaksınız.

Sonra ana ssd windows krulu olan. Oyunun kendi başlatıcısı, kendi game centeri varsa ve bu oyunu aktar, dizin seç şeklinde seçeneğe sahipse, oyunu aktarılan yeni yerdeki dizin seçilip olabilir. Veya Steam için... aynı şekilde..

KS

Tugu_JK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
işin kolay varmış ya adamlar yapmış :D

Steam ve Xbox uygulamasında sürücüler arasında transfer yapabiliyoruz. Tertemiz oldu büyük olanları taşıdım yeni ssd ye

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri