3.000TL Civarı Monitör Önerisi (04.04.2022)

bbql

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

İkincil olarak kullanacağım bir monitör önerisinde bulunabilir misiniz?

3D modelleme - render ve görsel hazırlama ile uğraşıyorum. Ek olarak Photoshop fazla kullanıyorum. İstediğim özellikler;

• Ekranın düz olması
• Pivot özelliği
• Vesa uyumluluğu olması (ilerde 2li bir stand almayı düşünüyorum)
• Tercihen 27 veya 24 inç (Ekran kartım 3070Ti)

Birinci kullandığım monitör: https://www.hepsiburada.com/viewson...play-freesync-qhd-ips-monitor-pm-HB00000OGHPR

Bütçemi belirtmemişim 3.000 TL üst limitim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Monitör Önerisi (04.04.2022)

Eğer oyun olmayacaksa daha profesyonel bir monitör tercih edin bu linktekini önermem sırf bu işler için.

KS

bbql

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Monitör Önerisi (04.04.2022)

linkteki şuanki 1. olarak kullandığım monitörüm, bunun yanında kullanacağım ikinci bir monitör alacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

bbql

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: 3.000TL Civarı Monitör Önerisi (04.04.2022)

Teşekkür ederim, aklıma bir şey takıldı almadan onu sorayım;
Birinci monitörüm 2560x1440; önerdiğiniz monitörü ikinci monitör olarak bağladığımda bir ekrandan diğer ekrana görsel vs aktarırken çözünürlük farkından dolayı boyutlarında değişme ya da bozulma gibi bir durum olur mu acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: 3.000TL Civarı Monitör Önerisi (04.04.2022)

Pencere boyutlarında farklılıklar olur evet. 3K bütçeye 2K çözünürlükte iş odaklı iyi bir monitör bulamadım ama eğer ille 2K çözünürlükte olacaksa bu SAMSUNG 27” S60A QHD 75Hz IPS HDR10 - 3.999 TL ürünü tercih edebilirsiniz. Özellikle SAMSUNG üzerinden link attım ki koşulsuz şartsız 14 gün içinde iade hakkınız var. Daha önce bizzat deneyimim oldu ürünün kutusuna hasar vermediğiniz ve eksiksiz iade ettiğiniz sürece sorun yaşamıyorsunuz. Ürüne gelecek olursam 10 Bit (8 Bit Gerçek + 2 Bit FRC IPS) panele sahip başarılı bir iş odaklı monitördür. Bu arada standart Delta E değeri yani gerçek hayat ile monitör arasındaki renk doğruluğu oranı 3 ki 2 ve altı renk odaklı çıktı alacaklar için önerilir. Çok üst düzey bir kullanıcı değilseniz tatmin eder. Bu arada eğer kalibre edilirse ürünün Delta E değeri 1.5 altına iniyor ama kalibrasyon işlemi için ya alet gerek yada birisinin ayarladığı ve paylaştığı değerleri bulmanız gerekiyor ki her monitör birebir aynı bile olsa aynı kalitede panele sahip olmadığından başkasının ayarı sizde aynı etkiyi yapmayabilir. Önden bu bilgileri vereyim ki ne aldığınızı bilin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri