3 monitör arasından hangisi ve neden?

Hangisi?

• AOC

Kullanılan: 0 0.0%
  • LG

Kullanılan: 0 0.0%
  • Gigabyte

Kullanılan: 1 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Admk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhabalar, 24inç ips monitör almayı düşünüyorum 3 monitör arasında kaldım fiyatları da hemen hemen aynı sizce hangisini tercih etmeliyim?

AOC
LG
Gigabyte

Farklı önerileriniz varsa onlara da açığım.

Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

AOC linkine de aynı monitörü eklemişsiniz. İkisi de LG'ye gidiyor. Düzeltirseniz iyi olur. İki monitör arasında farklar şu şekilde;

• Birinci ve öne çıkan bence en önemli fark Hz hızları. Gigabyte 165Hz, diğer monitör 144Hz tazeleme oranına sahip. Bu önemli bir kriter.
• Üç panel de IPS, 300 cd/m parlaklığa sahip. Bu kulvarda eşitler.
• LG UltraGear 24GN650-B modelinin pivot özellikleri daha fazla. Dik konuma vs getirilebiliyor.
• Gigabyte monitörde ekstra tactical özellikleri var. Panelden açıp FPS, Counter, Nişangah gibi pek çok artısı mevcut.

AOC eklerseniz değerlendiririz yine ama, bu durumda bence Gigabyte alınmalı.

KS

Admk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Selamlar,

AOC linkine de aynı monitörü eklemişsiniz. İkisi de LG'ye gidiyor. Düzeltirseniz iyi olur. İki monitör arasında farklar şu şekilde;

• Birinci ve öne çıkan bence en önemli fark Hz hızları. Gigabyte 165Hz, diğer monitör 144Hz tazeleme oranına sahip. Bu önemli bir kriter.
• Üç panel de IPS, 300 cd/m parlaklığa sahip. Bu kulvarda eşitler.
• LG UltraGear 24GN650-B modelinin pivot özellikleri daha fazla. Dik konuma vs getirilebiliyor.
• Gigabyte monitörde ekstra tactical özellikleri var. Panelden açıp FPS, Counter, Nişangah gibi pek çok artısı mevcut.

AOC eklerseniz değerlendiririz yine ama, bu durumda bence Gigabyte alınmalı.
AOC düzenleyip ekledim. 24g2u modeli.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Gigabyte bence de 165hz abi 144 almam bu fiyatta

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
AOC düzenleyip ekledim. 24g2u modeli.

• AOC modeli 250 cd/m parlaklığa sahip. Gigabyte'a göre 50 cd/m daha düşük. Problem olmaz ama, karşılaştırıyorsak bir eksidir bu.
• 24g2u'da da Gigabyte'daki gibi G menüsü geniş ve kullanımı güzeldir. Ancak öne geçecek bir özellik değil.

O yüzden Gigabyte almanızı öneririm.

KS

Admk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
• AOC modeli 250 cd/m parlaklığa sahip. Gigabyte'a göre 50 cd/m daha düşük. Problem olmaz ama, karşılaştırıyorsak bir eksidir bu.
• 24g2u'da da Gigabyte'daki gibi G menüsü geniş ve kullanımı güzeldir. Ancak öne geçecek bir özellik değil.

O yüzden Gigabyte almanızı öneririm.
FHD çözünürlükte 27inç bir monitör alınır mı? Pikselleri sayıyorum tarzı yorumlar yüzünden 24inç bakıyorum genelde.

Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
FHD çözünürlükte 27inç bir monitör alınır mı? Pikselleri sayıyorum tarzı yorumlar yüzünden 24inç bakıyorum genelde.

Biraz haklılık payları var. Ben evimde 24 inç ASUS TUF monitörler kullanıyorum. 27 inçte ekran büyük geliyor ve FHD görüntü pikselleri saymanıza yardımcı oluyor. Tercih sebebidir ama ben sevmiyorum.

ynsemrs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Biraz haklılık payları var. Ben evimde 24 inç ASUS TUF monitörler kullanıyorum. 27 inçte ekran büyük geliyor ve FHD görüntü pikselleri saymanıza yardımcı oluyor. Tercih sebebidir ama ben sevmiyorum.
Hocam VA panel mi kullanıyorsunuz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Gigabyte G24F > LG 24GN650 > AOC 24G2U diye sıralarım bu 3 ürünü. Gigabyte yada LG seçin derim. AOC 24G2U ürününde sıkça ölü piksel sorunu gündemde.

KS

Admk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Gigabyte G24F > LG 24GN650 > AOC 24G2U diye sıralarım bu 3 ürünü. Gigabyte yada LG seçin derim. AOC 24G2U ürününde sıkça ölü piksel sorunu gündemde.
Gigabyte ile alakalı bobin sesi diye bir şikayet duydum ama en mantıklı seçim o gibi görünüyor. Teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben öyle bir şey hiç duymadım ki bu ürünü çokça öneriyorum zaten. Kronik olsa bilirdim. Kişi bazı birkaç üründe çıkmış olabilir bu ölü piksel gibi şans işi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri