30.000 Tl Bütçe İle Hazır Gaming Sistem İçin Önerileriniz

KS

drburhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu sistem baya iyi ama işlemciyi 5700X e yükseltmenizi tavsiye ederim dar boğaz olmaması açısından. Ayrıca 5700X seçince hediye olarak hava soğutucu da veriyorlar. Hava soğutucudan memnun kalmazsanız, paranız olunca güzel bir soğutucuya geçersiniz. Sizi bir süre idare ettirir ama.
Birde güç kaynağını FSP ye yükseltin 539 TL fark ile. PSU yu kaliteli markadan almak cidden önemli. FSP de güç kaynağı konusunda öncü bir markadır.
Dediklerim ile fiyat toplamı 30.917,28 TL oluyor ama en azından kafanız rahat güzel bir sistem yapmış olursunuz.
İşlemci bu haliyle darboğaz sıkıntısı yaşatır mı? İlk etapta psu için fsp yükseltmesi yaparak almayı planlıyorum. Memnuniyetime ve ihtiyaca göre işlemci,ssd,soğutucu gibi parçaları daha sonra tekrar değiştirir veya eklerim diye düşündüm. Kullanım amacım oyun ve çoğunlukla cs go.

İlaveten sistem için 2k monitör önerilerinize de açığım olabildiği kadar uygun fiyatlı olanlarından.
Ben olsam 3080ti sistemi almazdım. Daha iyi bir işlemci + 3070ti toplardım.
Bu kullanım amacınıza göre bir seçim mi? Çok bilgili olmadığım için soruyorum. Oyun için ekran kartını alır etrafını dizersin gibi bir genel algı var okuduğum kadarıyla.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
İşlemci bu haliyle darboğaz sıkıntısı yaşatır mı? İlk etapta psu için fsp yükseltmesi yaparak almayı planlıyorum. Memnuniyetime ve ihtiyaca göre işlemci,ssd,soğutucu gibi parçaları daha sonra tekrar değiştirir veya eklerim diye düşündüm. Kullanım amacım oyun ve çoğunlukla cs go.

İlaveten sistem için 2k monitör önerilerinize de açığım olabildiği kadar uygun fiyatlı olanlarından.

Bu kullanım amacınıza göre bir seçim mi? Çok bilgili olmadığım için soruyorum. Oyun için ekran kartını alır etrafını dizersin gibi bir genel algı var okuduğum kadarıyla.
Evet kullanım amacına göre konuştum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
İlerisi için düşünmek lazım eğer ilerde ekran kartı yükseltilmesi istenirse fiyat olarak çok yükselir bana göre iyi ekran kartı alıp sonrasında da işlemcinin alınması iyi olur.5600 biraz düşük kalır ama sizi idare eder diye düşünüyorum ileride de işlemci yükseltirsiniz çok iyi olur ekran kartlarının fiyatları kadar artmaz zaten fiyatlar.

Bu benim öznel görüşüm kendi düşüncelerimi belirttim kimse yanlış anlamasın darılmasın sadece tahmine dayalı görüşler Yatırım tavsiyesi değildir.​

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
İlerisi için düşünmek lazım eğer ilerde ekran kartı yükseltilmesi istenirse fiyat olarak çok yükselir bana göre iyi ekran kartı alıp sonrasında da işlemcinin alınması iyi olur.5600 biraz düşük kalır ama sizi idare eder diye düşünüyorum ileride de işlemci yükseltirsiniz çok iyi olur ekran kartlarının fiyatları kadar artmaz zaten fiyatlar.

Bu benim öznel görüşüm kendi düşüncelerimi belirttim kimse yanlış anlamasın darılmasın sadece tahmine dayalı görüşler Yatırım tavsiyesi değildir.​
Kesinlikle katılıyorum. İşlemciler yenisi çıktıkça, ekran kartına göre daha fazla ucuzluyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri