30.000 TL HAZIR SİSTEM

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar Merhabalar,

30.000 TL Bütçe var, Donanım anlamıyorum. Bu nedenle hazır sistem almayı düşünüyorum. Sadece metin2 oyunu oynuyorum 7-8 Sekme açtığımda kasmayacak grafikler vs üst düzey Metin2 yi en iyi şekilde oynayacağım sağlam oyun bilgisayarı önerir misiniz ? Biliyorum daha düşük bütçeyle alınabilir ama bütçe 30.000 TL Ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Monitör dahilmi?

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Monitör dahilmi?
Hayır monitör dahil değildir. Sadece gaming kasa , kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim. Donanım anlamıyorum ve şu kasa sizce nasıl özellikleri ? Özelleştirmem gereken bir şey var ise söyler misiniz ?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hayır monitör dahil değildir. Sadece gaming kasa , kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim. Donanım anlamıyorum ve şu kasa sizce nasıl özellikleri ? Özelleştirmem gereken bir şey var ise söyler misiniz ?
Eğer toplama isterseniz 12400f/5600x 3080 sistem toplanabilir. Tabi toplama isterseniz. Bu sistemdeki psu kötü ayrıca ssd daha iyi olabilir bu bütçeye. Hazır olarak da daha iyileri bulunur.

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Eğer toplama isterseniz 12400f/5600x 3080 sistem toplanabilir. Tabi toplama isterseniz. Bu sistemdeki psu kötü ayrıca ssd daha iyi olabilir bu bütçeye. Hazır olarak da daha iyileri bulunur.
Hocam hazır sistem sağlam bir bilgisayar gönderir misin rica etsem 31 Bin TL olabilir en son bu sistemden daha iyi dediğiniz özelliklerde bir sistem gönderir misiniz ben fazla anlamıyorum donanım

Hocam hazır sistem sağlam bir bilgisayar gönderir misin rica etsem 31 Bin TL olabilir en son bu sistemden daha iyi dediğiniz özelliklerde bir sistem gönderir misiniz ben fazla anlamıyorum donanım

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Son düzenleme:
KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Hiç bir sistem içime sinmedi, daha iyi önerisi olan olabilir.

Toplama yaparsak 12400f + 3080 toplanır ama uğraşamam derseniz hazır sistem önerisi alın bir kaç tane daha. @Syqex @Mehmet Erdoğan
Teşekkür ederim hocam önerin için. Toplama değilde Hazır sistem istiyorum sağlam sadece metin 2 oynayacağım sağlam bir sistem bugün alacağım ama bulamadım henüz

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Teşekkür ederim hocam önerin için. Toplama değilde Hazır sistem istiyorum sağlam sadece metin 2 oynayacağım sağlam bir sistem bugün alacağım ama bulamadım henüz
Attığım sistem alınabilir. Diğer kullanıcılar öneri yapmamış. Metin 2 yi her türlü oynatır.

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Attığım sistem alınabilir. Diğer kullanıcılar öneri yapmamış. Metin 2 yi her türlü oynatır.
Benim belirttiğim sistemden daha iyi sizin gönderdiğiniz sistem doğru mu hocam ? Sizin gönderdiğiniz sistemde özelleştirmem gereken bir şey varmı ? Ayrıca son olarak Benim şuan kullandığım monitör bu ve sizin gönderdiğiniz kasa ile uyumlu olur mu

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Benim belirttiğim sistemden daha iyi sizin gönderdiğiniz sistem doğru mu hocam ? Sizin gönderdiğiniz sistemde özelleştirmem gereken bir şey varmı ? Ayrıca son olarak Benim şuan kullandığım monitör bu ve sizin gönderdiğiniz kasa ile uyumlu olur mu
Benim önerdiğim daha iyi. Monitör uyumlu fakat 2k monitör almanız çok daha iyi olur. Ayrıca sistem stoklarda yok. Biraz bakıp öneri yaparım.

Monitör bütçeniz ne kadar?

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam en son bu sistemi seçtim. Özelleştirme kısmında ,

Intel Core i7-12700F ve
ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X 256 Bit Ekran Kartı
ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart

3 seçenek özelleştirdim. Sence bunu almalımıyım ? Herhangi bir sorunu varmı belirtirsen sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam en son bu sistemi seçtim. Özelleştirme kısmında ,

Intel Core i7-12700F ve
ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart

3 seçenek özelleştirdim. Sence bunu almalımıyım ? Herhangi bir sorunu varmı belirtirsen sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Güzel sistem hocam. Ssd kingston 1tb yapılırsa daha iyi olabilir o ssd de dram var diye biliyorum. Güzel sistem alabilirsiniz.

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kral seni meşgul ediyorum ama bilmediğim için soruyorm kusura bakma. İşlemci yanında F Yazıyor Bazılarında KF vs. Bu F Yazan benim için metin2 de herhangi bir sorun olur mu veya Sistem geldiğinde sorun yaşar mıyım ekran kartı ile ne alakası var yani benim için sorun olurmu Ayrıca para harcamam gerekmez değil mi ? Ekran kartı vs. @EnesI

Ayrıca sıvı soğutucu seçmelimiyim ? ben sadece 1 tane oyun oynuyorum sıvı soğutucu önemi varmıdır

Son düzenleme:

dormicum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
77
  • K – masaüstü sistem dizerken karşınıza gelecek ilk model harflerinden birisidir. Bu harfli işlemcilerde çarpan kilidi açıktır ve hız aşırtma (overclock) desteklerler.
  • F – CPU’nun genellikle Intel CPU’larda bulunan tümleşik grafiklere sahip olmadığını ve bu nedenle ayrı bir grafik kartı gerektirdiğini belirtir. Bazı modeller KF ile işaretlenmiştir; bu, hem çarpan kilidinin açık olduğu hem de entegre grafiklerden (iGPU) yoksun oldukları anlamına gelir.

• Ayrıca 240L bir tane sıvı soğutucu da alabilirsin. Geleceğe yatırım yapmış olursun. 1500 TL ye güzel sıvı soğtucular var

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
  • K – masaüstü sistem dizerken karşınıza gelecek ilk model harflerinden birisidir. Bu harfli işlemcilerde çarpan kilidi açıktır ve hız aşırtma (overclock) desteklerler.
  • F – CPU’nun genellikle Intel CPU’larda bulunan tümleşik grafiklere sahip olmadığını ve bu nedenle ayrı bir grafik kartı gerektirdiğini belirtir. Bazı modeller KF ile işaretlenmiştir; bu, hem çarpan kilidinin açık olduğu hem de entegre grafiklerden (iGPU) yoksun oldukları anlamına gelir.

• Ayrıca 240L bir tane sıvı soğutucu da alabilirsin. Geleceğe yatırım yapmış olursun. 1500 TL ye güzel sıvı soğtucular var
Peki hocam teşekkür ederim. Bir isteğim olacak senden 42 BİN TL Para mevcut ve bu bütçeye hangi Sağlam hazır sistemi alabilirim. donanım hakkında pek bilgim yok. Siz olsaydınız hangi hazır sistemi alırdınız. Önerir misiniz rica etsem ?

dormicum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
77
hazırdan ziyade toplama yapsan senin için daha iyi olur.
niçin kullanacaksın sistemi tasarım,grafi veya oyun ona göre fikir verebilirm

i7 12600kf
asus z690-p anakart D5
asus tuf gaming rtx 3080
fsp 1000w şart değil -
ssd samsun 980 pro 1tb
ram 3200 mhz cl18
kasa biraz da zevk meselesi o neden ile de sıvı soğutucuyuda ona göre seçersin
240L olur en az

Son düzenleme:
KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hazırdan ziyade toplama yapsan senin için daha iyi olur.
niçin kullanacaksın sistemi tasarım,grafi veya oyun ona göre fikir verebilirm
CANAVAR OYUN BİLGİSAYARI- anladım kral bende öyle yapmak istiyorum ama MONTAJ konusunda hiç bir bilgim yok ve elim yatkın değil . Youtue videolar izlesem dahi kasayı kendim düzenli ve sorunsız şekilde toplayabileceğimi düşünmüyorum

dormicum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
77
CANAVAR OYUN BİLGİSAYARI- anladım kral bende öyle yapmak istiyorum ama MONTAJ konusunda hiç bir bilgim yok ve elim yatkın değil . Youtue videolar izlesem dahi kasayı kendim düzenli ve sorunsız şekilde toplayabileceğimi düşünmüyorum
kendinde montaj yaparsın ama montaj için birinden yardım alman daha sağlıklı olur. Sonuçta dünya para veriyorsun.
ekran kartı olarak 3080ti de olabilir. Gerisi parça parça toplamaya kalıyor. Cuma günleri gaming.gen 22:00 indirimli ürünler oluyor. Aman aman olmuyor ama 300-500 karın olur. Bazen Vatan da güzel indirimler yapıyor. Zamanın varsa Kampanyalı hazır sistemler var. Genelde giriş seviyesi PC lerde kampanya oluyor. Ondan dolayı toplaman daha sağlıklı gibi geliyor.

Burada ki formda PC iç ve dış birimleri var orada takıldığını sorabilirsin, ayrıca bir çok konuta sorularına cevap verecek başlıklar bulabilirsin. Hayırlısı olsun

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Metin2 dışında oyun oynamıyorum hocam Tasarım olarak CS6 Kullanıyorum ama pek bir işim olmuyor SHOP VE Instagram storleri için kullanıyorum.

Kampanyalı sistemlerden alınabilir.
PC Hocası 2 sistem yayınlayacak, tarihini bilmiyoruz.
Biri giriş seviye olacakmış, diğeri de sanırım orta olacak.

RTX 3060'lı hazır sistemler 15.000 TL civarında fiyatlar ile başlıyor.
Ucuz olanlara özelleştirme yapmak gerekiyor, o şekilde de fiyatı 17~18K'ya çıkıyor.

Kampanyalı hazır sistem bekleyin,
Eğer kampanyalı olarak alamaz veya beğenmezseniz, parça parça almak daha mantıklı olacaktır.

Montaj kısmını halledemem diyorsunuz, ama düşündüğünüz kadar zor değil.
Pek çok kullanıcıya ilk sistemlerinde yardım ettik. Konularda ne yapmaları gerektiğini gösterdik.
YouTube'da da sayısız rehber videoları var. Sistemin tüm bileşenleri elinize ulaşana kadar izlersiniz.
Zaten 3 günde 5 video izleseniz, bizden yardım almadan da toplayabilirsiniz. Çünkü özünde sistem aynı.
Ama kendinize bu konuda güvenemiyorsanız ve "ben bozarım" endişesi ile deneyecekseniz, yardım alabilirsiniz.

KS

canmehmet34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kampanyalı sistemlerden alınabilir.
PC Hocası 2 sistem yayınlayacak, tarihini bilmiyoruz.
Biri giriş seviye olacakmış, diğeri de sanırım orta olacak.

RTX 3060'lı hazır sistemler 15.000 TL civarında fiyatlar ile başlıyor.
Ucuz olanlara özelleştirme yapmak gerekiyor, o şekilde de fiyatı 17~18K'ya çıkıyor.

Kampanyalı hazır sistem bekleyin,
Eğer kampanyalı olarak alamaz veya beğenmezseniz, parça parça almak daha mantıklı olacaktır.

Montaj kısmını halledemem diyorsunuz, ama düşündüğünüz kadar zor değil.
Pek çok kullanıcıya ilk sistemlerinde yardım ettik. Konularda ne yapmaları gerektiğini gösterdik.
YouTube'da da sayısız rehber videoları var. Sistemin tüm bileşenleri elinize ulaşana kadar izlersiniz.
Zaten 3 günde 5 video izleseniz, bizden yardım almadan da toplayabilirsiniz. Çünkü özünde sistem aynı.
Ama kendinize bu konuda güvenemiyorsanız ve "ben bozarım" endişesi ile deneyecekseniz, yardım alabilirsiniz.
Kral ben bu sistemi almaya karar verdim hani uğraşmak istemiyorum para gitsin önemli değil. Ama sadece şunu bilmek istiyorum sistemi güzel mi seçtim ve benim için güzel olacak mı pişman olmayayım. Bu kasanın şu özelliklerini özelleştirdim inceler misin ? Toplamda fiyat 36.856 BİN TL Çıktı.

Intel Core i7-12700F 3.6GHz 25MB Önbellek 12 Çekirdek 1700 Soket İşlemci
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram
Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G)
ASUS TUF Gaming GT501 RGB Tempered Glass USB 3.1 Mid Tower Kasa

SADECE GÜÇ KAYNAĞINI ÖZELLEŞTİRMEDİM . Bir sorun yaratır mı ? Ve detaylı bir açıklama yaparsan sevinirim reis teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri