30.000 TL PC Toplama Önerisi

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Sana performansı daha yüksek test videolarına bak diyorum bana burada ne işe yarar diyorsun. Ne işe yaraması gerekiyor başka?
Bana cuda çekirdek farkını attın ekran kartında bende mining yaparsan sorun olmaz dedim ve lafım bile yok sonra lhr olduğunu dedim zor yaparsın. Bir cuda(nvidia) çekirdeği grafik kartının çekirdeğidir ve genelde c gibi kodları çözümlemeye yarar bu ne kadar fazla olursa daha hızlı çözüm demektir. Yani mining kartlarda buna dikkat edilir ki daha çok verimli kazma yapılsın diye. Ve yazılımcılarda buna dikkat eder ki ben mesela kodları seri ve hızlı yazabileyim diye. Yani bilmiyorsanız sizi aydınlata bilirim ortaya bir şey atıp da bunun cuda çekirdeği çok yüksek demen sonra ne alakası var demeniz çok saçma ;)

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,441
Amd sistemin mi var güzel insan bende ikisi de var biliyor musun? Ve Amd ne yapıyor bilgisayar olarak biliyor musun rutin işlerimi vs üstü yok arada belki oyun oynarım çünkü ilerisi yok adam akıllı yazılım bile yapamıyorsun sürekli programlarla çakışması şaka gibi ekran kartını hiç demiyorum zaten. Yani bu işlerle hiç uğraşmıyorsan bence bu konuda bana bir şey kanıtlamaya çalışma.
Daha önce kullandım ve kullanan da bir çok tanıdığım mevcut hepsi de memnun.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Bana cuda çekirdek farkını attın ekran kartında bende mining yaparsan sorun olmaz dedim ve alfım bile yok sonra lhr olduğunu dedim zor yaparsın. Bir cuda(nvidia) çekirdeği grafik kartının çekirdeğidir ve genelde c gibi kodları çözümlemeye yarar bu ne kadar fazla olursa daha hızlı çözüm demektir. Yani mining kartlarda buna dikkat edilir ki daha çok verimli kazma yapılsın diye. Ve yazılımcılarda buna dikkat eder ki ben mesela kodları seri ve hızlı yazabileyim diye. Yani bilmiyorsanız sizi aydınlata bilirim ortaya bir şey atıp da bunun cuda çekirdeği çok yüksek demen sonra ne alakası var demeniz çok saçma ;)
Benim ne alaka dediğim şey ben kartın performansından bahsederken senin araya miningi katman. O yüzden konu karıştı biraz.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Daha önce kullandım ve kullanan da bir çok tanıdığım mevcut hepsi de memnun.
Memnun olmayan yok ki ben de çok amd tabanlı sistem topladım memnunlar zaten. Ama alt sekmen yazılımcı işleri ile uğraşan tanıdıkların varsa çok basit bir soru sor amd sistemde yazılım mı yapıyorsun intel mi bak bakalım ne diyecek sana :)
Ben amd yazılım yapınca her seferinde hata kodu yüzünden pc elimde kalacak noktaya geliyorum o yüzden amd yapmak yerine intel de yapıyorum kafam rahat. Amd ekran kartlarında sürüm güncellemelerinde bile şirketin kendisi hataya düşerken sen hala bana amd demen tuhaf. Evet inteli herkes alamıyor ama amd geleceğe yatırım olarak göremezsin.

Benim ne alaka dediğim şey ben kartın performansından bahsederken senin araya miningi katman. O yüzden konu karıştı biraz.
Kartın performansı tabi ki 3060 dan iyi olacak. Ona ne şüphe ona ben laf atmadım ki, ben sistemin geneline lafı attım yazılarımı bir daha okursan anlayacaksın ve o kartın bellek hızı düşük olduğunu ve o para verilmeyeceğini ve bellek hızı olarak paylaştığım kartı verdim örnek göstermek için. Performans konusuna hiç değinmedim ki. Sonra sen bana cuda ile gelince konu dağıldı. Cuda oyun oynayanların bakması gereken yer değildir. Bellek hızına bakacak oyun oynayan adam :)

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,441
Memnun olmayan yok ki ben de çok amd tabanlı sistem topladım memnunlar zaten. Ama alt sekmen yazılımcı işleri ile uğraşan tanıdıkların varsa çok basit bir soru sor amd sistemde yazılım mı yapıyorsun intel mi bak bakalım ne diyecek sana :)
Ben amd yazılım yapınca her seferinde hata kodu yüzünden pc elimde kalacak noktaya geliyorum o yüzden amd yapmak yerine intel de yapıyorum kafam rahat. Amd ekran kartlarında sürüm güncellemelerinde bile şirketin kendisi hataya düşerken sen hala bana amd demen tuhaf. Evet inteli herkes alamıyor ama amd geleceğe yatırım olarak göremezsin.

Kartın performansı tabi ki 3060 dan iyi olacak. Ona ne şüphe ona ben laf atmadım ki, ben sistemin geneline lafı attım yazılarımı bir daha okursan anlayacaksın ve o kartın bellek hızı düşük olduğunu ve o para verilmeyeceğini ve bellek hızı olarak paylaştığım kartı verdim örnek göstermek için. Performans konusuna hiç değinmedim ki. Sonra sen bana cuda ile gelince konu dağıldı. Cuda oyun oynayanların bakması gereken yer değildir. Bellek hızına bakacak oyun oynayan adam :)
Sistem oyun üzerine olduğu için AMD sakınca görmüyorum yazılım içinde kullanılabilir ilerde gerekirse.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116

Bak oyun oynayan adam hangisinin daha güçlü olduğuna bakar 3060 ın bellek hızının daha iyi olduğunu ama 3080 in daha güçlü olduğunu söylüyorsun işte. Oyun performansı daha iyi değilse bellek hızına neden baksın?

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Aynı şeyden bahsediyoruz aslında ama bende diyorum ki madem para veriyor sistemi neden kötü bu adamın. sırf ekran kartı için geleceği olmayan bir sistem yapmaya değer mi?
Bak oyun oynayan adam hangisinin daha güçlü olduğuna bakar 3060 ın bellek hızının daha iyi olduğunu ama 3080 in daha güçlü olduğunu söylüyorsun işte. Oyun performansı daha iyi değilse bellek hızına neden baksın?

Sistem oyun üzerine olduğu için AMD sakınca görmüyorum yazılım içinde kullanılabilir ilerde gerekirse.
Görüşüne saygı duyuyorum güzel insan :)

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Aynı şeyden bahsediyoruz aslında ama bende diyorum ki madem para veriyor sistemi neden kötü bu adamın. sırf ekran kartı için geleceği olmayan bir sistem yapmaya değer mi?

Görüşüne saygı duyuyorum güzel insan :)
Sırf ekran kartı değil sistem genel olarak iyi zaten. Uzun süre hiçbir parçasını değiştirmeden kullanabilir. Gayet ileriye dönük bir sistem.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Sistem, intele karşılık olarak kötü aynı intele o ekran kartını koy kıyasla hiç şansın yok. Hem oyun tarafında hem de yazılım tarafında. hem de piyasa büyüdükçe ürünlerin değer kaybetmez ama amd segmanında kaybedersin.
Sırf ekran kartı değil sistem genel olarak iyi zaten. Uzun süre hiçbir parçasını değiştirmeden kullanabilir. Gayet ileriye dönük bir sistem. Aslında ddr 5 de toplanabilirdi ama fazla pahalı olurdu bu seferde.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Sistem, intele karşılık olarak kötü aynı intele o ekran kartını koy kıyasla hiç şansın yok. Hem oyun tarafında hem de yazılım tarafında. hem de piyasa büyüdükçe ürünlerin değer kaybetmez ama amd segmanında kaybedersin.
3060 alırsa eğer 1080p de 1-2 yıl sonra oyunlarda grafik ayarlarını düşürmek zorunda kalacak o yüzden asıl geleceği olmayan senin önerdiğin sistem oluyor.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
3060 alırsa eğer 1080p de 1-2 yıl sonra oyunlarda grafik ayarlarını düşürmek zorunda kalacak o yüzden asıl geleceği olmayan senin önerdiğin sistem oluyor.
Ekran kartı olarak bakman sisteme çok yazık :) ben şimdi anlıyorum sizi o yüzden başka lafım yok hakim bey. Zaten alıcı kişi buraya kadar okuduysa aklında bir şey oluşacaktır bundan sonrası ona kalmış. Sadece oyun oynayacaksa ama sadece oyun amd yi alsın ve gelecekte o ürünü pahalıya satamayacağını bilsin. Ama yok ben yazılımla da olsun çizim programları da yaparım diyorsa amd girmesin ve intel i alırsa ilerde aldığı fiyatın katına rahat satar ;)

Ek olarak bir ekran kartı geçicidir sistemde ilerde parasını denkleştirirse o kartı zararına satması imkansız kârına satar üstüne yenisini alır rtx 4000 ler gibi :)

Karar alıcınındır bu saatten sonra herkese hayırlı geceler :)

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Ekran kartı olarak bakman sisteme çok yazık :) ben şimdi anlıyorum sizi o yüzden başka lafım yok hakim bey. Zaten alıcı kişi buraya kadar okuduysa aklında bir şey oluşacaktır bundan sonrası ona kalmış. Sadece oyun oynayacaksa ama sadece oyun amd yi alsın ve gelecekte o ürünü pahalıya satamayacağını bilsin. Ama yok ben yazılımla da olsun çizim programları da yaparım diyorsa amd girmesin ve intel i alırsa ilerde aldığı fiyatın katına rahat satar ;)

Ek olarak bir ekran kartı geçicidir sistemde ilerde parasını denkleştirirse o kartı zararına satması imkansız kârına satar üstüne yenisini alır rtx 4000 ler gibi :)

Karar alıcınındır bu saatten sonra herkese hayırlı geceler :)
Sadece ekran kartı yönünden bakmadım ve amd cpuların fiyatı da düşmüyor yalnız daha uzatmayacağım, hayırlı geceler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri