3000₺ 1080p 24 inc 1ms monitör tavsiyesi (Nisan 2022)

Curved ekran mı düz ekran mı

• Kullanılan toplam oy
    6

alican33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
En fazla 3k bütçe ile alınabilecek monitör önerilerinizi bekliyorum. RTX 3060 ile kullanılacaktır.
Aradığım özellikler :
- 24 inc olmalı
- IPS panel olmalı
- 1ms tazeleme oranı olmalı
- 144hz 165hz farketmez
- Curved ekran istiyorum daha önce kullanmadım sizce tercih etmeli miyim?
Oynadığım oyunların oranına gelirsek % 70 mmorpg % 15 hikaye tabanlı %15 fps türü oluyor
Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum herkese iyi forumlar

Son düzenleme:

asdasdedimfamanasdiyemedi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Eğer esporla ilgilenmek isteyen/ilgilenen biriyseniz size curved ekran kesinlikle önermiyorum ayriyetten yine aynı şekilde pubg gibi bir oyunla ilgilenecekseniz rakip görmesi zor olan oyunlar oynuyorsanız bf4, escape from tarkov gibi size ips ten ziyade tn panel öneriyorum benq monitör ama siz keyif için oyunlarda esporla ilgilenmiyorsanız ips okey size kalite açısından asus tuf monitör öneriyorum pişman olmazsınız

AOC,james donkey gibi kalitesiz markalardan uzak durmanızı öneriririm kalite açsıından imkanınız varsa asus alın

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Eğer esporla ilgilenmek isteyen/ilgilenen biriyseniz size curved ekran kesinlikle önermiyorum ayriyetten yine aynı şekilde pubg gibi bir oyunla ilgilenecekseniz rakip görmesi zor olan oyunlar oynuyorsanız bf4, escape from tarkov gibi size ips ten ziyade tn panel öneriyorum benq monitör ama siz keyif için oyunlarda esporla ilgilenmiyorsanız ips okey size kalite açısından asus tuf monitör öneriyorum pişman olmazsınız

AOC,james donkey gibi kalitesiz markalardan uzak durmanızı öneriririm kalite açsıından imkanınız varsa asus alın
AOC Kalitesiz bir marka mı? Hele monitör konusunda..1 numaralı monitör üreticilerinden biri AOC.

asdasdedimfamanasdiyemedi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
AOC Kalitesiz bir marka mı? Hele monitör konusunda..1 numaralı monitör üreticilerinden biri AOC.
Evet kalitesiz bir marka kaliteden kastınız göstermesiyse tamam sizin için kaliteli olabilir ben esporla ilgilendiğim için daha önem veriyorum standartlarım daha yüksek ve esporla ilgilenen başarılı tanınan hiç bir oyuncu aoc tercih etmiyor

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Evet kalitesiz bir marka kaliteden kastınız göstermesiyse tamam sizin için kaliteli olabilir ben esporla ilgilendiğim için daha önem veriyorum standartlarım daha yüksek ve esporla ilgilenen başarılı tanınan hiç bir oyuncu aoc tercih etmiyor
E sporcular genellikle BenQ monitörü tercih ediyor.(TN Panelin avantajının daha stabil bir Ms ve Hz olduğu için) Asus ve AOC yıllardır bu işte olduğu için kalitelerinden şaşılmaz bana kalırsa.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Öncelikle AOC kalitesiz bir marka değil gayet güzel ürünleri var bütçenizi de göz önünde bulundurduğumuzda tercih edebilirsiniz. İçiniz rahat olsun.

Curved konusuna gelirsek, eğer sadece e-spor tarzı oyunlar oynuyorsanız flat almanız odaklanabilmeniz açısından daha mantıklı olur. Ama arada bir giriyorsanız ya da çok kasarak oynamıyorsanız curved bir engel oluşturmaz. Ve de açık dünya, simulasyon tarzı oyunları oynarken daha keyifli olabilir. İlk kullanmaya başladığınızda garip gelebilir fakat 1 ay olmadan alışırsınız.

IPS şartınıza gelirsek de eğer görüntü kalitesinden dolayı IPS olmasını istiyorsanız çok fazla TN'den daha kötü gösteren IPS, bir o kadar da IPS seviyesinde gösteren VA gördüm. Güzel bir IPS olmayınca anlamı kalmıyor. Yani VA panel de tercih edebilirsiniz.

Farklı özelliklerde bütçenize uyabilecek bu monitörleri buldum:

Flat:
LG 24GN650-B 1ms 144hz IPS
AOC 24G2SU/BK 1ms 165hz VA
Gigabyte G24F 1ms 165hz IPS

Curved:
MSI MAG ARTYMIS 24G2C 1ms 165hz VA
AOC C24G2U/BK 1ms 165hz VA
Asus VG24VQR 1ms 165hz VA

KS

alican33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Öncelikle AOC kalitesiz bir marka değil gayet güzel ürünleri var bütçenizi de göz önünde bulundurduğumuzda tercih edebilirsiniz. İçiniz rahat olsun.

Curved konusuna gelirsek, eğer sadece e-spor tarzı oyunlar oynuyorsanız flat almanız odaklanabilmeniz açısından daha mantıklı olur. Ama arada bir giriyorsanız ya da çok kasarak oynamıyorsanız curved bir engel oluşturmaz. Ve de açık dünya, simulasyon tarzı oyunları oynarken daha keyifli olabilir. İlk kullanmaya başladığınızda garip gelebilir fakat 1 ay olmadan alışırsınız.

IPS şartınıza gelirsek de eğer görüntü kalitesinden dolayı IPS olmasını istiyorsanız çok fazla TN'den daha kötü gösteren IPS, bir o kadar da IPS seviyesinde gösteren VA gördüm. Güzel bir IPS olmayınca anlamı kalmıyor. Yani VA panel de tercih edebilirsiniz.

Farklı özelliklerde bütçenize uyabilecek bu monitörleri buldum:

Flat:
LG 24GN650-B 1ms 144hz IPS
AOC 24G2SU/BK 1ms 165hz VA
Gigabyte G24F 1ms 165hz IPS

Curved:
MSI MAG ARTYMIS 24G2C 1ms 165hz VA
AOC C24G2U/BK 1ms 165hz VA
Asus VG24VQR 1ms 165hz VA
Oynadığım oyun tarzlarını daha kolay bir seçim yapabilmek için konu başlığına ekledim.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri