3000-4000 TL Monitör Tavsiyesi (22 Temmuz 2022)

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Selam Herkese.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...0000BDM1Y?magaza=Hepsiburada&sirala=createdAt

Yukarıdaki laptop modeline sahibim minimum 144 Hz olacak şekilde 27 inç bir monitör arıyorum laptopta maalesef DP veya mini DP girişi yok. Type-C üzerinden de görüntü aktarılamıyor yalnızca 2.0 versiyona sahip HDMI portu var.

Aklıma takılan şey şu 27 inçte 1080p çözünürlükte görüntüde pikselleşme oluşuyor diyorlar bu ne kadar doğru?
Bir diğer konu da 27" 2K çözünürlükte bir monitör alsam cihazımla 2K çözünürlükte oyunlarda ne kadar verim alabilirim ve performansın yetmediği oyunlarda 2K'yı 1080P'ye çeksem görüntü ne derece bozulur native 1080p monitörle aynı görüntü kalitesini yakalayabilir miyim?

24 inç ile 27 inç ile çok büyük bir fark var mı? Genelde hikayeli oyunlar oynayıp film izlerim HDMI versiyonu 2.0 olan bir monitör önerir misiniz?

https://www.epey.com/monitor/hdmi-versiyonu/2-0/

Şu listeden bütçem 3000-4000 arası.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Mobil 3050 Ti GPU birimi size QHD çözünürlükte oyunda pek bir deneyim vermez. Eğer oyunlarda çözünürlük düşürürüm derseniz de panel QHD piksel sayısına sahip olduğu için 1080p görüntüde pikseller belli olur görüntü 1080p 27" bir ekrandan daha kalitesiz görünecektir. En ideali 1080p 24" ama 27" ile ortalama 1metre mesafeden oyun oynanabilir dert değil.

Kararınızı verin önerinizi yapayım.

KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Mobil 3050 Ti GPU birimi size QHD çözünürlükte oyunda pek bir deneyim vermez. Eğer oyunlarda çözünürlük düşürürüm derseniz de panel QHD piksel sayısına sahip olduğu için 1080p görüntüde pikseller belli olur görüntü 1080p 27" bir ekrandan daha kalitesiz görünecektir. En ideali 1080p 24" ama 27" ile ortalama 1metre mesafeden oyun oynanabilir dert değil.

Kararınızı verin önerinizi yapayım.
Almışken 27'' almak istiyorum hocam fazla oyun oynayan biri değilim film izlerken 27'' daha iyi olur sanırsam. Aslında 24'' ile 27'' arasındaki fark ne kadar hissedilir bilmiyorum ama dediğim gibi 27'' 1080p görüntüyü çok bulanıklaştırmayacaksa alınabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Almışken 27'' almak istiyorum hocam fazla oyun oynayan biri değilim film izlerken 27'' daha iyi olur sanırsam. Aslında 24'' ile 27'' arasındaki fark ne kadar hissedilir bilmiyorum ama dediğim gibi 27'' 1080p görüntüyü çok bulanıklaştırmayacaksa alınabilir.
Her üründe o pikselleşme gibi sorun olmuyor. Tamamen panelin marka tarafından kullanımına bağlı. Gigabte ve ACER Predator serisinde ben o sorunu hiç görmedim bu yüzden genel olarak size 27" 1080p de bu tarz sorun görmediğim ürünlerden öneri yapacağım.

KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Her üründe o pikselleşme gibi sorun olmuyor. Tamamen panelin marka tarafından kullanımına bağlı. Gigabte ve ACER Predator serisinde ben o sorunu hiç görmedim bu yüzden genel olarak size 27" 1080p de bu tarz sorun görmediğim ürünlerden öneri yapacağım.
Önerilerinizi bekliyorum hocam HDMI sürümünün 2.0 olmasına dikkat edin lütfen.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
HDMI soketi geriye doğru uyumlu orada sorun yok. Sadece panel tipi sormayı unuttum IPS veya VA panel hangisi tercihinizdir.
Hocam biraz araştırma yaptıktan sonra bütün parçalar 2.0 olmazsa 120 Hz üstüne çıkamayacağımı anlamıştım.Örnek vermek gerekirse laptop 2.0, monitör 2.0 ancak kablo 1.4 bir HDMI kablo olduğu zaman maksimum alabileceğim tazeleme oranı 120 Hz aynı şekilde monitör de 1.4 olursa maksimum alabileceğim tazeleme oranı 120 Hz. Ben böyle düşünüyordum ama siz daha iyi bilirsiniz tabi.

KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Piyasaya baktım ama fiyatlar çok saçma 1080p için. 3500-4000 TL fiyata 1080p 27" bir ürün alacağınıza madem oyun odaklı çok düşünmüyorsunuz GIGABYTE 27" G27Q QHD 144Hz 1ms IPS - 4.669 TL bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Yada AOC 27" 27G2U FHD 144Hz 1ms IPS - 3.439 TL bu ürünü önerebilirim. 3500 TL fiyatı 1080p çözünürlükte geçince bir önceki G.gabyte modeli varken tercih etmek çok saçma oluyor.
AOC markası nasıldır hocam paneli kaliteli midir?
Bu monitörler nasıldır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hocam biraz araştırma yaptıktan sonra bütün parçalar 2.0 olmazsa 120 Hz üstüne çıkamayacağımı anlamıştım.Örnek vermek gerekirse laptop 2.0, monitör 2.0 ancak kablo 1.4 bir HDMI kablo olduğu zaman maksimum alabileceğim tazeleme oranı 120 Hz aynı şekilde monitör de 1.4 olursa maksimum alabileceğim tazeleme oranı 120 Hz. Ben böyle düşünüyordum ama siz daha iyi bilirsiniz tabi.

Soket geriye doğru uyumlu ve kullandığınız minimum bileşen kadar verim alırsınız. Sizin örneğinizde aktarım hızı 1.4 özeliklerinde olacak. Aşağıdaki tablodan HDMI standartlarının hangi çözünürlükte ne kadar Hz aktarım yapabildiğine dair bir tablo paylaşıyorum. HDMI 1.4 ile 1080p çözünürlükte 144Hz alabilirsiniz.

Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Ekran Alıntısı.PNG

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AOC markası nasıldır hocam paneli kaliteli midir?
Bu monitörler nasıldır?
Viewsonic modeli iyi değil. Ayrıca 2 üründe VA panel. Ben size IPS öneri yaptım.

AOC iyidir ve önerdiğim monitör panel olarak başarılı modellerden birisi.

KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Viewsonic modeli iyi değil. Ayrıca 2 üründe VA panel. Ben size IPS öneri yaptım.

teşekkür ederim hocam curved 27'' modellerde düz(flat)modellere göre pikselleşme daha az oluyormuş bu konu hakkında bir bilginiz var mı ?

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
teşekkür ederim hocam curved 27'' modellerde düz(flat)modellere göre pikselleşme daha az oluyormuş bu konu hakkında bir bilginiz var mı ?
Hocam büyük monitörde curved bana göre iyi oluyor ekrana daha çok hakim oluyorsun beğenmeyenler de vardır tabi

KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Hocam büyük monitörde curved bana göre iyi oluyor ekrana daha çok hakim oluyorsun beğenmeyenler de vardır tabi
Açıkçası daha önce curved deneyimlemedim ama dediğiniz gibi 27'' ve üzeri ekranlarda curved daha iyi diyorlar.

KS

Stabil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Diğer arkadaşların da önerilerine açığım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri