3070 Ekran Çok Isınıyor

zanalti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba arkadaşlar,
Ben 4 ay önce Vatan Bilgisayar'da bir kasa toplattım.
~ İşlemci: İntel Core i7 12700F
~Anakart: MSI PRO B660M-A
~Ekran Kartı: NVIDIA ZOTAC GeForce RTX 3070 TWIN EDGE GAMING 8GB
~ Ram: XPG 32 GB(2X16GB) Spectrix D41 RGB DDR4 3200MHz
~ SSD: Crucial 1 TB P3 Serisi (Okuma 3500MB/Yazma 3000MB)

Özellikler bu şekilde. Rdr gibi hikayeli oyunları ultra düzeyde çok akıcı oynuyordum. Aynı zamanda yayın yapıyorum. Fakat 2-3 gündür hikayeli oyunlara girince PC 10 senelik gibi kasıyor ve aşırı ısınıyor.
Arka planda asla bir şey açamıyorum, hâliyle yayında yapamıyorum.

Tüm güncellemeleri yaptım fakat sorun devam ediyor. Ben bilgisayardan çok anlamıyorum, çok üzülüyorum. Yardımcı fikirlerinizi almak isterim .
Teşekkür ederim.

reasy._w1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
170
Herkese merhaba arkadaşlar,
Ben 4 ay önce Vatan Bilgisayar'da bir kasa toplattım.
~ İşlemci: İntel Core i7 12700F
~Anakart: MSI PRO B660M-A
~Ekran Kartı: NVIDIA ZOTAC GeForce RTX 3070 TWIN EDGE GAMING 8GB
~ Ram: XPG 32 GB(2X16GB) Spectrix D41 RGB DDR4 3200MHz
~ SSD: Crucial 1 TB P3 Serisi (Okuma 3500MB/Yazma 3000MB)

Özellikler bu şekilde. Rdr gibi hikayeli oyunları ultra düzeyde çok akıcı oynuyordum. Aynı zamanda yayın yapıyorum. Fakat 2-3 gündür hikayeli oyunlara girince PC 10 senelik gibi kasıyor ve aşırı ısınıyor.
Arka planda asla bir şey açamıyorum, hâliyle yayında yapamıyorum.

Tüm güncellemeleri yaptım fakat sorun devam ediyor. Ben bilgisayardan çok anlamıyorum, çok üzülüyorum. Yardımcı fikirlerinizi almak isterim .
Teşekkür ederim.
Soğutucu alın derim

Soğutucu alın derim
Corsair h100 yeterli olacaktır

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Isınan bileşen işlemci değil mi ? Ekran kartıysa sıkıntı ne bilemem ama işlemciyse soğutucu belirtmediğiniz için yok varsayarak normal olduğunu belirtmek isterim.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
ısınan ekran kartı oldugunu sanmıyorum, islemci yüksek ihtimalle ısınıyor sogutucuyu belirtmediniz

KS

zanalti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ısınan ekran kartı oldugunu sanmıyorum, islemci yüksek ihtimalle ısınıyor sogutucuyu belirtmediniz
Ekstra bir soğutucum yok ki, kasa fanları

hmm

ısınan bileşen ekran kartıysa boştaki değerleri nedir boştayken kullanım oranı nedir ?

modeli 2 fanlı oyunda kaç derece oluyor ?
Ekran kartı oyunda 75 80 oluyor

Isınan bileşen işlemci değil mi ? Ekran kartıysa sıkıntı ne bilemem ama işlemciyse soğutucu belirtmediğiniz için yok varsayarak normal olduğunu belirtmek isterim.
Bunun için sıvı soğutucu mu almam gerek?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ekstra bir soğutucum yok ki, kasa fanları

Ekran kartı oyunda 75 80 oluyor

Bunun için sıvı soğutucu mu almam gerek?
İşlemciniz güçlü bir işlemci , yük altında gerçekten iyi sonuçlar veriyor ama bunun karşılığı olarak da ısınıyor. Oyun içindeki sıcaklıkları paylaşabilir misiniz ? Bütçe varsa önerim sıvı soğutma olur.

KS

zanalti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemciniz güçlü bir işlemci , yük altında gerçekten iyi sonuçlar veriyor ama bunun karşılığı olarak da ısınıyor. Oyun içindeki sıcaklıkları paylaşabilir misiniz ? Bütçe varsa önerim sıvı soğutma olur.
Şu an işteyim ama bugün Vatan Bilgisayar 'a götüreceğim. Bakacaklar. Dediğiniz gibi sıvı soğutucu taktırmayı düşünüyorum. Ekran kartı sizce beni kaç sene götürür 3070?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Şu an işteyim ama bugün Vatan Bilgisayar 'a götüreceğim. Bakacaklar. Dediğiniz gibi sıvı soğutucu taktırmayı düşünüyorum. Ekran kartı sizce beni kaç sene götürür 3070?
Oynadığınız oyuna ve beklentinize göre değişebilir ama bence 2K çözünürlük için 1-2 sene 1080p için rahat 5 sene gider.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri