Yardım 3080 Ti Tavsiyesi

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Dostlar selam,
İkinci el 3080 Ti alacağım, mevcutta 3 tane görüştüğüm kart mevcut.
1. EVGA FTW3 Ultra 3080 Ti
2. Asus Rog Strix OC 3080 Ti
3. MSI Gaming Trio X 3080 Ti
EVGA 15 dakikalık furmarkta %74 fan ile 76 derece ve 86 derece hotspot
Rog Strix Superposition 4k testi 72-73 derece furmark 74
Gaming trio x 5 dk furmark %42 fan 70 derece 76 derece hotspot
Hangi kartı alsam çok kararsız kaldım. EVGA düşünüyorum ama sıcaklıklar bana nedense biraz masum durmadı.
Evga 1 ay mining görmüş, Asus mining bilgisi yok, msi mining bilgisi yok.
Sistemimde Corsair RM750 mevcut ileride 1000W yada 850W psu alacağım.
Tavsiyelerinizi beklemekteyim, şimdiden teşekkürler.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Dostlar selam,
İkinci el 3080 Ti alacağım, mevcutta 3 tane görüştüğüm kart mevcut.
1. EVGA FTW3 Ultra 3080 Ti
2. Asus Rog Strix OC 3080 Ti
3. MSI Gaming Trio X 3080 Ti
EVGA 15 dakikalık furmarkta %74 fan ile 76 derece ve 86 derece hotspot
Rog Strix Superposition 4k testi 72-73 derece furmark 74
Gaming trio x 5 dk furmark %42 fan 70 derece 76 derece hotspot
Hangi kartı alsam çok kararsız kaldım. EVGA düşünüyorum ama sıcaklıklar bana nedense biraz masum durmadı.
Evga 1 ay mining görmüş, Asus mining bilgisi yok, msi mining bilgisi yok.
Sistemimde Corsair RM750 mevcut ileride 1000W yada 850W psu alacağım.
Tavsiyelerinizi beklemekteyim, şimdiden teşekkürler.
Evganın değeri yüksek , X TRİO normal şartlarda Rog serisinden sıcak çalışır yüksek ihtimalle ROG mining görmüş olabilir.

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Evganın değeri yüksek , X TRİO normal şartlarda Rog serisinden sıcak çalışır yüksek ihtimalle ROG mining görmüş olabilir.
Evga banada yüksek geldi ama satıcı 1 ay mining gördü diyor anlam veremedim bende

Evgaya niyetliydim ama o sıcaklıkları görünce ilişkillendim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Evga banada yüksek geldi ama satıcı 1 ay mining gördü diyor anlam veremedim bende

Evgaya niyetliydim ama o sıcaklıkları görünce ilişkillendim
Asus ya da Evga ikisi de güzel ürün, ikinci el olduğu için aldıktan sonra fan panellerini açıp tozunu temizlersin. Termal pedlerini de daha kaliteli bir ürünle değiştirirsin sıcaklık biraz daha iyi olur çok sıkıntı çıkarmaz.

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Asus ya da Evga ikisi de güzel ürün, ikinci el olduğu için aldıktan sonra fan panellerini açıp tozunu temizlersin. Termal pedlerini de daha kaliteli bir ürünle değiştirirsin sıcaklık biraz daha iyi olur çok sıkıntı çıkarmaz.
Asus garanti bitmeden serviste bakımları yaptırılmış zaten rog'u alırsam bakım yapmam.
Ama Evgayı alırsam ona bakım şartta bakım sonrası ısılar ne olur onu düşünüyorum

Gaming x trio bu üçü arasından neye göre tercih edilmez onuda sorsam 🤭🤭

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İkinci el riskli olduğu için kimse garanti verip tam olarak şu ürün diyemiyor Asus Rog alıp geç şansına ne çıkarsa artık. Ben alırken hiç test bile yapmadım elimde 3-4 tane sağlam var duruyor öyle vitrinde obje olarak :D

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İkinci el riskli olduğu için kimse garanti verip tam olarak şu ürün diyemiyor Asus Rog alıp geç şansına ne çıkarsa artık. Ben alırken hiç test bile yapmadım elimde 3-4 tane sağlam var duruyor öyle vitrinde obje olarak :D
Tahminimce rogda miningli ama rog olmayıp evganın mevcut sıcaklıklarına bakıldığında gaming x Trio tercih edilir miydi?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Testler eşit koşullarda gerçekleşmemiş. Doğru tespiti yapmak için testin süresini tüm kartlara eşit yapmalısınız.
Şu an karşılaştığınız sıcaklık farkları belki de 5 dakikalık test ile 15 dakikalık test yapılmasından kaynaklı.
Hepsine 10 dakika eşit test uygulayıp farklarına bakılmalı. Hatta test ayarlarını dahi eşit yapmalı.

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Testler eşit koşullarda gerçekleşmemiş. Doğru tespiti yapmak için testin süresini tüm kartlara eşit yapmalısınız.
Şu an karşılaştığınız sıcaklık farkları belki de 5 dakikalık test ile 15 dakikalık test yapılmasından kaynaklı.
Hepsine 10 dakika eşit test uygulayıp farklarına bakılmalı. Hatta test ayarlarını dahi eşit yapmalı.
EVGA 5 dklık testtede 74 olduğunu söylemişti satıcı, fan yine yüksek seviyelerde...
Rog strix'in fan hızını öğrenip ona göre gaming trio x yada rog strix ikisinden birini alıcam artık

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
EVGA 5 dklık testtede 74 olduğunu söylemişti satıcı, fan yine yüksek seviyelerde...
Rog strix'in fan hızını öğrenip ona göre gaming trio x yada rog strix ikisinden birini alıcam artık
Evet, Evga pek iyi durumda değil gibi.
Şimdilik en iyi MSI Trio görünüyor ama onu da 10 dk test yaptırıp sonucunu alın bence. 5 dakikalık testte fan hızı oldukça düşük ve ona rağmen MSI çok iyi sıcaklık değerlerinde, 10 dakikada da benzer sonuç verip önde olursa harika deyip alabilirsiniz.

Asus'un daha düşük sıcaklık vermesi gerekirdi, acaba "içerisindeki macun ve termal pad değişimini düşük kalitede mi" yaptılar diye düşündüm. Şimdilik MSI önde görünüyor.

Ben şahsen macun ve pad değişimini en az 5 senede bir yaparım ve en kaliteli macunu tercih ederim. Sıvı metal macuna bulaşmamanızı öneririm, çünkü ısındığı vakit akışkanlık kazanıyor ve elektriği iletebildiği için karta kısa devre yaptırabiliyor. Akmasın diye plastik contayı kenarlarını kapatmak için kullananlar var ama yine de riskli. O yüzden tavsiye etmiyorum.

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şimdilik en iyi MSI Trio görünüyor ama onu da 10 dk test yaptırıp sonucunu alın bence. 5 dakikalık testte fan hızı oldukça düşük ve ona rağmen MSI çok iyi sıcaklık değerlerinde, 10 dakikada da benzer sonuç verip önde olursa harika deyip alabilirsiniz.

Asus'un daha düşük sıcaklık vermesi gerekirdi, acaba "içerisindeki macun ve termal pad değişimini düşük kalitede mi" yaptılar diye düşündüm. Şimdilik MSI önde görünüyor.

Ben şahsen macun ve pad değişimini en az 5 senede bir yaparım ve en kaliteli macunu tercih ederim. Sıvı metal macuna bulaşmamanızı öneririm, çünkü ısındığı vakit akışkanlık kazanıyor ve elektriği iletebildiği için karta kısa devre yaptırabiliyor. Akmasın diye plastik contayı kenarlarını kapatmak için kullananlar var ama yine de riskli. O yüzden tavsiye etmiyorum.
Rog strixin garantisi bitmeden bakımları yapılmış serviste muhtemelen sadece macun değişimi yapılıp tozları temizlenmiştir. Ped değişimine girersem dahada iyileşir gibi duruyor ama furmarkta 5 dklik testte fan yüzdesinin infosu yok rog strix için

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Rog Strix'in 2022 başı servis kaydı var orta fan yalpalama yapıyor ve aşırı ısınıyor diye rog strix elendi gibi

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
@KOCAEFE @yunusx36 @narcotic 7 dk Rog Strix'in furmark testi 72 derece 93 derece hotspot fan %80-%85 arası mining fetişi var gibi kartın hotspot aşırı derece yüksek nedense

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
@KOCAEFE @yunusx36 @narcotic 7 dk Rog Strix'in furmark testi 72 derece 93 derece hotspot fan %80-%85 arası mining fetişi var gibi kartın hotspot aşırı derece yüksek nedense
Bu sonuçlara göre ROG Strix %100 formunu korumuyor. Sağlam olsaydı en iyi sıcaklık sonuçlarını alması gerekirdi. Yani oldukça kötü performans veriyor. Muhtemelen servis bakımları sırasında iyi malzeme kullanılmamış. Bu yüzden bu üründen uzak durun.
Mining yapılıp yapılmadığını bu sonuçlarla anlayamayız, bunu sadece yeterli ekipmanı olan bilgisayar servisleri kartın loglarına bakınca anlayabilir.

Kısaca MSI Gamingx Trio en iyi sonuçları veren kart ama, en az 10 dk test yaptırın. Onu alıp rahatınıza bakın. Şahsi tavsiyem kartın içini 2-3 sene daha açmayın. Sadece toz temizliği yapın ve fanları asla zorlamayın tozları temizlerken fan arızası çok olur. Fana temas etmeden toz temizliği yapmaya çalışın. Mümkünse kompresör ile hava üfletin, kendinizde yoksa bile kartı yanınıza alıp bir hava üfleme aleti olan yere yani kompresörü olan yere götürebilirsiniz.

Son düzenleme:
KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu sonuçlara göre ROG Strix %100 formunu korumuyor. Sağlam olsaydı en iyi sıcaklık sonuçlarını alması gerekirdi. Yani oldukça kötü performans veriyor. Muhtemelen servis bakımları sırasında iyi malzeme kullanılmamış. Bu yüzden bu üründen uzak durun.
Mining yapılıp yapılmadığını bu sonuçlarla anlayamayız, bunu sadece yeterli ekipmanı olan bilgisayar servisleri kartın loglarına bakınca anlayabilir.

Kısaca MSI Gamingx Trio en iyi sonuçları veren kart ama, en az 10 dk test yaptırın. Onu alıp rahatınıza bakın. Şahsi tavsiyem kartın içini 2-3 sene daha açmayın. Sadece toz temizliği yapın ve fanları asla zorlamayın tozları temizlerken fan arızası çok olur. Fana temas etmeden toz temizliği yapmaya çalışın. Mümkünse kompresör ile hava üfletin, kendinizde yoksa bile kartı yanınıza alıp bir hava üfleme aleti olan yere yani kompresörü olan yere götürebilirsiniz.
Rog Strixe termal ped/macun bakımı yapıp kurtarma oranımız kaçtır acaba? Pek düzeleceğini sanmıyorum ama bi umut diye...

KS

missxecutioner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Rog strix'i satan eleman durumun tamamen TDP ile alakalı olduğunu söylüyor nedense ama başka rog kartlardada benzer durum olduğunu belirtiyor. Rog Strix 390W tdp çekerken Gaming x trio 350W çekiyor tam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri